Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
Serialul "În derivă" i-a împlinit un vis lui Victor Rebengiuc: cel de a juca împreună cu Marcel Iureş
(Cinema)
 HBO Romania va difuza incepand cu 5 noiembrie, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 20.30, cate un episod din cele 35 ale sezonului al doilea din serialul "In deriva", care are la baza formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul".
In contextul lansarii noului sezon, o parte din actori, echipa de realizatori si conducerea HBO Romania au fost prezenti marti seara la o conferinta de presa, pentru prezentarea productiei.

Pentru actorul Marcel Iures, sezonul al doilea al serialului "In deriva" inseamna revenirea in rolul principal, cel al psihoterapeutului Andrei Poenaru. In conferinta de presa, Marcel Iures a explicat ca s-a pregatit pentru acest rol vorbind cu foarte multi terapeuti romani si din strainatate.



"Ideea era sa nu o iau prin porumb, in primul rand sa pastrez niste limite profesionale, pe care orice profesionist sa le recunoasca si atunci sa se simta bine. Discutiile nu au fost strict profesionale, au fost mai mult incercand sa intru intr-un tip de convenienta si referentialitate, o vorba care place multora. Pentru ca se umbla cu niste termeni, pe niste linii de forta. in povestea acestui serial, povestea mea si a familiei, a relatiei cu pacientii sunt niste limite deontologice, eu sunt in razboi cu ele, cu mine (...)

Pe scena iti mai dai drumul, ai posibilitatea sa repeti a doua seara o alta varianta, mai imbogatesti, in film nu exista posibilitatea asta (...) Sunt informatii care, aparent, sunt mai mult de bibliografie, au valoare de citat, dar ele folosesc pentru ca se asaza in tine, le simti ca se duc in oase, in pozitia in care stai", a spus Marcel Iures.

Si actrita Tamara Cretulescu a spus ca a cazut "in patima studiului", dandu-si seama ca este extrem de greu sa adapteze ce citea ea despre psihoterapie. "Mi-a fost foarte greu, pentru ca, de fapt, lupta dintre mine si Marcel, domnul Poenaru, e o lupta care nu ma reprezinta (...) Se stie inca din primul sezon, el imi reproseaza mie ca sunt mult prea rece, prea calculata si ca nu ma implic in viata pacientilor mei, pe cand el are teoria ca trebuie sa fii empatic, sa te implici (...) Or eu, ca persoana, sunt foarte empatica (...)

Mi-a fost foarte greu sa ma lupt cu Marcel. in plus, simpatia si dragostea pe care i-o port au fost iarasi o piedica foarte mare (...) E o mare problema sa fii langa Marcel, nici nu te vezi sau te vezi mult mai putin decat orgoliul tau... Oricum e o mare prajitura sa fii langa el", a spus Tamara Cretulescu, care in serialul "In deriva" interpreteaza rolul Mariei, propriul terapeut al lui Andrei Poenaru.

Pe de alta parte, Marcel Iures a spus ca a lucrat foarte bine cu Constantin Popescu, cel care semneaza regia celui de-al doilea sezon al serialului "in deriva" (cu exceptia primelor episoade, realizate in colaborare cu regizorul Adrian Sitaru).

"A fost bine, foarte bine, as mai lucra inca zece ani cu domnul Constantin Popescu. Ii place de actori, ii place textul, ii place sa lucreze cu vorbele, cu intelesurile", a spus Iures, precizand insa ca lucrul la aceasta productie nu este "dans de domnisoare". "Ne-am luptat si cu exactitatile si cu rigorile", a precizat Iures.


Pentru actorul Victor Rebengiuc, care apare in distributia celui de-al doilea sezon din "In deriva", acest serial a insemnat implinirea unui vis. "Serialul asta a izbutit sa-mi implineasca unul din visele mele mai vechi si anume sa joc impreuna cu Marcel intr-un spectacol, in ceva. Si cred ca asta a fost primul pas. Se mai pot gasi niste piese in care sa jucam impreuna si probabil se vor gasi pana la urma", a spus Victor Rebengiuc, care interpreteaza in "In deriva" rolul lui Dinu Damian, directorul unui teatru national, un individ reputat si influent, cu o viziune brutala asupra vietii.

Rebengiuc a vorbit si despre emotiile pe care i le-a provocat munca la o productie de televiziune. "Eu am fost timorat in momentul in care am intrat pe platou, pentru ca era prima oara cand aveam de-a face cu genul asta de spectacole, de filmari, un text imens, pe care trebuia sa-l memorizez si nu aveam metode pentru chestia asta. Eu invat textul la teatru in timpul repetitiilor, nu stau acasa sa-l tocesc (...)

Un dialog, in general, e usor de invatat. Cand ai cate doua pagini de text dintr-o data de spus e un lucru care iti creeaza un sentiment de panica si am trait panica asta pe platou. Dar trebuie sa le multumesc tuturor ca au fost intelegatori cu mine. Ma simteam ingrozitor de prost ca nu stiu textul. Ei s-au facut ca nu vad chestia asta si am trecut cu bine pana la urma. Am spus tot textul", a spus glumind Victor Rebengiuc.

Intrebat daca a mai si improvizat in privinta textului, Victor Rebengiuc a continuat in aceeasi nota relaxata: "Nu am improvizat, l-am mai asezat putin in gura, atata. Erau unele formulari nu prea... Dar nu imi permiteam. Ce mai puteam sa improvizez cand eu eram speriat tot timpul de text?!".

Totodata, Marcel Iures considera ca aceasta productie "trebuie trecuta la victorii". "Dincolo de faptul ca ne intelegeam si ca ne era limpede ce aveam de zis, de facut, aveam o relatie de tipul asta cu domnul Constantin Popescu. 'Te rog eu frumos, Marcel, baga nuanta asta.' (...) Si eu intelegeam despre ce e vorba. Uneori caii de rasa, ma refer la domnul Rebengiuc, nu au nevoie sa fie croiti. Te uiti la ei si stiu ce au de facut", a spus Marcel Iures.

La randul sau, Constantin Popescu a vorbit despre experienta de a regiza sezonul al doilea al serialului. "A fost complicat la inceput, pana m-am dumirit putin despre ce e vorba, pana mi-a explicat si ii multumesc lui Adi Sitaru pentru treaba asta. Si el si Adrian Silisteanu, directorul de imagine, m-au ajutat foarte mult", a spus Constantin Popescu.

El a precizat ca a iesit cam 40% din ce a vrut sa iasa, acest lucru neinsemnand totusi ca produsul finit nu este bun. "Exista niste rigori in munca in televiziune de care eu nu m-am lovit foarte tare pana acum un an si jumatate. Pana am ajuns eu sa le inteleg am fost nevoiti sa adoptam un stil strict de lucru. Nu vreau sa ma plang, uneori, insa, in privinta unor episoade, doua zile nu au fost suficiente de filmare. Se ivesc tot felul de neprevazute (...)

Am incercat atat cat am putut, in primul rand discutand cu actorii, sa aduc filmul intr-o zona in care oarecum ma reprezinta, dar exista plusuri si minusuri. Mie mi-ar fi placut poate ceva mai multe detalii. Dar ai nevoie de ceva mai mult timp, sunt mai migaloase", a spus Constantin Popescu.

Totodata, Aurelian Nica, producator al serialului din partea HBO Romania, a spus ca si pentru acest al doilea sezon s-a plecat de la formatul israelian "Be Tipul", insa adaptarea scenariului - de care s-au ocupat Anca Gradinariu, Augustin Cupsa si Loredana Novak - "a fost mai accentuata".

Pe de alta parte, Carmen Harabagiu, directorul general al HBO Romania, a spus ca, in urma primului sezon al serialului "In deriva", televiziunea a facut o cercetare calitativa pentru a identifica modul in care productia a fost primita de public.

 "Este foarte greu sa cuantifici in cifre (succesul primului sezon, n.r.). Noi am facut un research calitativ, am facut focus grupuri care au avut un rezultat foarte bun, o reactie pozitiva a celor care au vazut serialul. Tocmai de aceea ne-am hotarat sa facem si sezonul al doilea si am si tinut cont de sugestiile lor.

Adica o problematica mai aproape de sufletele romanilor si sa fie cat mai usor de inteles pentru ei si asta s-a vazut in personajele care (in sezonul al doilea, n.r.) sunt ancorate in realitatea romaneasca de acum", a spus Carmen Harabagiu. "Vrem sa mentinem si sa sporim calitatea brandului (HBO, n.r.) Si mai ales sa cream ceva autentic romanesc, de asta am inceput sa facem productie originala", a mai spus Harabagiu.

La conferinta de presa au mai participat actorii Crina Semciuc (Beatrice, fiica lui Dinu Damian - interpretat de Victor Rebengiuc), Liliana Tofan (interpreta rolului Ioanei Cernat), Andreea Bibiri (sotia lui Tudor si mama lui Stefan), producatorul Tino Furtuna (Film Factor), dar si Antony Root, Executive Vice-President Original Programming & Production HBO Europe.

Serialul "In deriva" are la baza formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul", creat de Hagai Levi. Formatul a fost deja adaptat in Statele Unite ale Americii, sub titlul "In Treatment", in Romania - "In deriva" - si in Polonia si Cehia.

In iunie 2009, HBO Europa Centrala (HBO CE) si Dori Media Distribution GmbH au incheiat un contract pentru achizitia de catre HBO CE a drepturilor de a produce pe plan local formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul". Atunci, HBO Europa Centrala a obtinut drepturile de a produce serialul pentru urmatoarele teritorii: Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Romania si Republica Moldova.

Primul sezon al serialului "In deriva", filmat in intregime in limba romana, a avut premiera pe 6 decembrie 2010 la HBO Romania.
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate