Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Ediția a doua a București Docuart Fest: Nevoia de a aduce trecutul în actualitate
(Cinema)
       
A doua editie a festivalului de film documentar romanesc Bucuresti Docuart Fest, se desfasoara, in acest an, in perioada 26 – 29 septembrie 2013,  la Cinemateca Eforie, eveniment organizat  de Asociatia Docuart cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, cu intrare libera.

Bucuresti Docuart Fest te invita sa vizionezi 43 de filme documentare, sa participi la 3 master class-uri cu personalitati din industria media si cinematografica si la diverse discutii libere cu realizatorii de documentare proiectate in afara sectiunii competitionale.
 

Temele alese pentru sesiunile de master class sunt printre cele mai diverse, in ordinea desfasurarii. “Popor, natiune, patriotism” este tema aleasa de Razvan Butaru - producator TVR; despre “Estetica in filmul documentar” ne va povesti profesorul Francisc Mraz, iar in ultima zi de master class, adica sambata 28 septembrie, regizorul Thomas Ciulei va face lumina asupra asupra temei “Documentarulul de autor”. La cele trei sesiuni de master class sunteti asteptati in zilele de 26, 27 si 28 septembrie, la cinemateca Eforie, dimineata la ora 10:00. Intrarea este libera” - Daniela Apostol, project manager Bucuresti Docuart Fest.

La cele doua sectiuni competitionale puteti ajunge pe 26, 27 si 28 septembrie, incepand cu ora 13:00

casa_de_pe_strada_noastra_2


Cele 4 seri de festival sunt  destinate documentarelor contemporane: "Vorbitor" - regia Radu Muntean si Alexandru Baciu, "Turn Off the Lights" regia Ivana Mladenovic, "8 Martie" - regia Alexandru Belc si "Gone Wild"- regia Dan Curean, proiectiile fiind insotite de mese rotunde cu realizatorii documentarelor. 
Mai multe detalii pe www.docuart.ro, sectiunea festival. 

Fiindca este important sa ne cunoastem trecutul, si ce mod mai bun de a-l cunoaste decat a-l avea ruland in fata ochilor, va aducem si o parte dintre primele productii cinematografice romanesti. Incepand cu aceasta editie, in cadrul festivalului va exista o sectiune numita “File de istorie cinematografica” cu scopul de a face cunoascut patrimoniul cinematografic romanesc”, Daniela Apostol, project manager Bucuresti Docuart Fest.

tara_motilor


Lista cuprinde 8 titluri: BUCURESTII, Kurt Wesse, Paul Calinescu 1936; TARA MOTILOR, Paul Calinescu, 1939; STRINGETI BANI ALBI PENTRU ZILE NEGRE, Jean Georgescu, 1941; VITICULTURA, Witold Klimowicz, Paul Calinescu 1942; PORTELANUL ROMANESC, Ion Cosma, 1943; NUNTA CIOBANEASCA, Ion Bodan, 1957; ZECE ZILE IN ROMANIA, Ion Rodan, 1957; CASA DE PE STRADA NOASTRA, Mircea Saucan, 1957. 

Filmele vor fi proiectate in ultima zi de festival, duminica 29 septembrie, de la ora 14:00, proiectia fiind prezentata de Conf. Dr. Univ. Marian Tutui, manifestarea fiind sprijinita de CNC
(Centrul National al Cinematografiei).

Se resimte o nevoie de a aduce trecutul in actualitate, sub o forma in care prezentul sa nu se asemene unei forme fara fond. Este necesara constientizarea fondului pe care construim astazi, iar acest proces este cu atat mai realizabil cu cat resursele nu lipsesc. DOCUART propune constientizarea fondului printr-o alternativa cinematografica. Pentru festival au fost alese doar cateva dintre sutele de role de film prafuite, gazduite de Arhiva Nationala de Filme. Daca sonoritatea numelor nu are efectul scontat, atunci imaginile cu siguranta il vor avea” - Daniela Apostol, project manager Bucuresti Docuart Fest.

Ce altceva mai cuprinde experienta Bucuresti Docuart Fest? Depinde doar de voi! 

Noi va oferim intrarea libera la festivalul ce promite sa fie pe gustul fiecarui iubitor de frumos. Va servim o felie de viata si stiind cat de insetati veti fi dupa asta, am asigurat sucurile si berea din partea casei.  Pentru toate acestea dorim sa multumim sponsorilor care investesc in acest fenomen, cum ne place noua sa il numim, si nu in ultimul rand dumneavoastra ca ne sunteti aproape! 


docuart_afis2013

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate