Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
Ba se poate! – filmul care arată că SE POATE în educaţie
(Cinema)
Miercuri, 12 februarie, a avut loc, la Institutul Francez din Bucuresti, lansarea filmului Ba se poate! in regia lui Tedy Necula. Filmul realizat in cadrul proiectului Zburd – Educatie prin coaching porneste de la o realitate a sistemului de invatamant: in Romania exista licee tehnologice cu rata de promovabilitate la Bacalaureat de 2%.
Adica doar unul sau doi elevi iau BAC-ul. Ce perspective au tinerii care invata in ele? Nu se mai poate face nimic pentru aceste licee? Ba se poate! – este raspunsul dat in filmul care arata ca SE POATE realiza o schimbare in educatie in Romania, chiar si in conditiile cele mai dificile! 

Ba se poate!
aduce in prim plan povestea de succes a 5 licee tehnologice care au reusit sa creasca promovabilitatea la Bacalaureat de 2-3 ori, fata de o crestere medie de 20% la nivel national. In plus, acestea au gasit solutii pentru reducerea absenteismului si rezolvarea problemelor legate de violenta.

Zburd - Educatie prin coaching demonstreaza ca lucrul in echipa – profesori, elevi si parinti – aduce rezultate exceptionale, chiar si in cazul in care mare parte dintre elevi provin din medii defavorizate. Filmul va inspira si alte scoli sa aplice acest lucru, astfel incat scoala sa devina un loc unde toti cei implicati sa vina cu drag pentru ca este scoala lor”, a declarat Simona David Crisbasanu, initiatoarea proiectului si producatoarea filmului.

Simona David-Crisba?anu -Foto Olivian Breda


Proiectul pilot a fost derulat de Asociatia ROI in perioada 2012-2013 in cinci licee tehnologice din Sibiu, Brasov, Iasi, Campulung Muscel si Bucuresti. Coachi voluntari au lucrat timp de aproape doi ani si au format in fiecare liceu cate o echipa-nucleu din care fac parte profesori, elevi si parinti. Membrii echipei au fost incurajati sa stabileasca obiective, sa gaseasca solutii la diferitele situatii cu care se confrunta scoala lor si sa treaca la actiune. 

Simona David-Crisba?anu si Tedy Necula - Foto Olivian Breda

Simona David Crisbasanu si Tedy Necula


Am vizitat cele 5 licee si am vazut cat de mare este diferenta intre elevii care s-au implicat in proiect si ceilalti. Elevii care s-au implicat comunica cu o mai mare usurinta si au mai mare incredere in ei insisi”, a explicat Tedy Necula, regizorul filmului. Trailerul filmului poate fi urmarit aici:



In prezent, Asociatia ROI deruleaza o campanie de strangere de fonduri pe platforma www.potsieu.ro pentru a acoperi costurile de productie si promovare a filmului, unde orice persoana poate contribui. Realizarea filmului a fost sprijinita pana acum de peste 2.000 de persoane care au participat la vizionarea acestuia in cinematrografe din tara sau au contribuit prin donatii online. 

Lansarea oficiala a filmului a avut loc miercuri, 12 februarie, la Cinema Elvira Popescu. La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Educatiei si ai Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, reprezentanti ai ONG-urilor active in domeniul educatiei, dar si ai mediului de business. La finalul vizionarii, echipa de antrenori voluntari, coordonata de Oana Stoianovici si Ana-Maria Alexandru, a fost aplaudata la scena deschisa de cei peste 200 de participanti.

Proiectul Zburd-Educatie prin coaching a beneficiat de sustinerea Raiffeisen Comunitati, a Programului european Tineret in Actiune si a IBIS Hotels. Parteneri ai evenimentului au fost: Institutul Francez, Prisum, DSV, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti si IMAGE PR. 

Elevii, profesorii si parintii sunt asteptati la cinematograful Elvira Popescu, unde in perioada februarie-martie vor exista proiectii ale filmului Ba se poate!. Pentru program si detalii cu privire la inscrierea pentru vizionari, accesati www.zburd.ro sau contactati Asociatia ROI la stup@aroi.ro. Asociatia ROI poate organiza vizionari speciale, urmate de dezbateri, in cadrul scolilor, la cererea acestora.

sala premiera - Foto Olivian Breda


Initiativa Zburd – Educatie prin coaching a fost implementata de Asociatia ROI (www.aroi.ro), in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Coaching, Leadership in International Management si Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti, cu sustinerea Ministerului Educatiei Nationale. Din 2014, proiectul Zburd-Educatie prin coaching va fi aplicat in cadrul programului Adopta un liceu (www.adoptaunliceu.ro), initiat impreuna cu alte organizatii neguvernamentale cu expertiza in educatie.

Afis Ba se poate

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate