Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
Încetul cu încetul se concretizează cea de-a III-a ediție București Docuart Fest
(Cinema)
Filmele confirmate au trecut de filtrul celei dintai jurizari, afisul festivalului a cunoscut o noua fata, iar tema din acest an intareste initiativa asociatiei culturale Docuart. “Romania face documentar” exprima simplu si concis dorinta de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate intru cultura prin mijloace artistice.
 

Documentarul aduce povesti reale din viata, nemodificate si spuse intru totul asa cum sunt. De aceea, povestile filmate despre romani, apartinand unor romani participanti la festival, demonstreaza ca Romania poate si face documentar. Aceleasi idei l-au incercat si pe Voicu-Dan Dragomir, artistul din mainile caruia a luat nastere afisul festivalului de anul acesta. "Pentru mine, documentarul este un gen la confluenta dintre informatie, opinie si emotie. Combinand aceasta perspectiva cu tema festivalului, am creat un design care sa sugereze un spatiu de intalnire: harta Romaniei ca o diagrama in care se regasesc zone de intersectie, uniune si diferenta. Realizand in pastel un afis de festival am vrut sa pastrez autenticitatea culorii, asa cum filmul documentar mizeaza pe adevarul povestii", spune el. 

Pe langa concretizarea imaginii acesteia a festivalului, exista certitudini in ceea ce priveste proiectiile de film si sesiunile de Q&A care le vor insoti la final. Aceste discutii cu intrebari si raspunsuri vor lua loc dupa fiecare proiectie in parte, intre publicul care isi poate satisface curiozitatile si realizatorii productiilor. 

De asemenea, in cele 5 zile de festival vor fi tinute trei sesiuni de master class, de 
profesionisti din domeniu, delegati sa discute pe diverse teme. 

Functia sintactica si semantica a montajului” este prima sesiune de master class din festival, tinuta de Dana Bunescu, inginer de sunet si monteur, joi, 2 octombrie de la ora 11:00. Numele ei este prezent pe genericele celor mai premiate filme din cinematografia noastra, lucrand pe partea de montaj la “Pozitia copilului”, “aici...adica acolo”, “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, “Amintiri din Epoca de Aur” 1 si 2, “Cealalta Irina”, “Felicia, inainte de toate”, “Afacerea Tanase“ sau “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”. De asemenea, pe partea de sunet Dana se poate lauda cu filme precum “Dupa dealuri”, “Legaturi bolnavicioase”, “Exploratorul”, “Marele jaf comunist” sau “Omul cu o mie de ochi”, acestea fiind doar cateva nume.

A doua sesiune de master class va fi pe 3 octombrie, cand Paula Herlo, jurnalista distinsa cu numeroase premii nationale si internationale, va vorbi despre documentarul de investigatie, dezvaluind secretele acestui gen cinematografic. Aceasta are in spate o experienta trainic construita prin derularea unor proiecte cu ecou maret: "Exista viata dupa moarte", "Tu stii ce mai face copilul tau?" sau "Vreau si eu parintii mei". Acestea sunt numai cateva dintre campaniile prin care Paula a uimit si si-a demonstrat dedicarea si profesionalismul.

Florin Iepan incheie seria celor 3 sesiuni de master class pe 4 octombrie, si va introduce publicul in lumea documentarului istoric, vorbindu-ne despre responsabilitatea si libertatea de a interveni in continutul povestii, in “Documentarul istoric, filmul cu rol de document”. 

Cu alte cuvinte, de pe 1 pe 5 octombrie, la Cinemateca Eforie sunt numeroase proiectii de film de urmarit, povesti impresionante de cunoscut si lucruri de aflat pe care nu le intalnesti in fiecare zi, cu prilejul Bucuresti Docuart Fest 2014.

3-masterclass-uri-la-docuart-fest-2014
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate