Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Cristian Mihăilescu. Triumful înaltei superbităţi şi rafinamentului în spectacolul de operă
(Muzică)
In „penumbra salii” cum insusi spune maestrul Cristian Mihailescu, regizor de opera, este prag intre doua lumini: capodoperele muzicale de pe scena si iubirea publicului spectator meloman. Impreuna sunt o triada scanteietoare de reper al caii omenescului dematerializat, resorbit in meditatia si fericirea universala.
Asculta, viseaza, lacrimeaza, surade, melomanule, dar cerceteaza”!... ar fi cu dreptate sa exclame maestrul Cristian Mihailescu, desi nobletea sa comunicativa emite o cu totul alta timbralitate, iar cuvintele vorbirii sale sunt fin alese, niciodata culese din exprimarea bruta. Operele regizate de maestru au o inaltime suprema artistica, sunt un safari pe intinsul drum mistuit in umbrele si stralucirile junglelor destinului uman! De aceea, aceste opere trebuie explorate. Cele mai multe dintre ele sunt instelate si elaborate in scena ca intr-un cosmos, precum aromele incapsulate in parfumuri fine, de interpretarea sotiei maestrului, adorabila soprana Felicia Filip!
         

Felicia Filip, 22 octombrie 2014 1


Armonia si fidelitatea familiei artistilor Cristian Mihailescu si Felicia Filip, imbuchetate frumos si exemplar pentru lumea la nesfarsit tulburata a artistilor, sunt mitul iubirilor romantice, unirii in aspiratie a doua destine, contopirii in pasiune a desavarsirii profesionalismului artistic. E in aceasta o perpetua indragostire a unuia de celalalt si de muzica, de public, de viata estetizata…! De la versiunile homerice ale iubirii, pana la cele fugare si ingreunate de pietrele atmosferei moderne a lumii, omenirea a fost si e dominata de iubiri in care s-au contopit biografiile multor personalitati. Uneori ele au clatinat, alteori au conceput arhitectura dupa care s-a zidit lumea.

Fara indoiala ca iubirea unuia pentru celalalt, a artistilor Cristian Mihailescu si Felicia Filip, nu a scindat nicio clipa, alunecandu-se in controversa iubirii, in dezicerea iubirii, in condamnarea iubirii, in slabirea stralucirii iubirii… Este vadit in viata celor doi artisti ca au nevoie unul de celalalt, se indeamna, se sustin, se completeaza reciproc.

felicia_filip-cristian_mihailescu-premiu_k1


S-ar putea spune ca muzica de opera are memorie institutionala. De la antici si cine stie daca nu chiar si de mai inainte, pana azi, sunetul muzical a invesmantat capodopere ale muzicii clasice care nu au irosit nimic din gloria lor, niciodata! Ele au impresionat lumea, au contribuit la istoria ei, dupa cum si istoria lumii a lucrat la muzica milenara. Cele mai importante acte istorice mondiale s-au cantat! Operele muzicale universale au patruns in saloane imperiale si regale, au fost martore la mersul istoric al dinastilor, regimurilor, popoarelor, la iubiri, la patimi, la tradari… Ceea ce ne indreptateste in ce ii privesc pe maestrii Romaniei sa spunem ca au avut, au si vor avea intrucatva un aport la faurirea culturala din care decurge civilizatia fiecarei natiuni.

Printre ei, regizorul de opera Cristian Mihailescu este fauritorul unor spectacole muzicale care tind la culmile operei universale prin profunzime, mijloace tehnice, executie, distributie… operele regizate de maestrul Cristian Mihailescu sunt si vor fi o permanenta a spiritului romanesc transfigurat in marile opere universale. In ele se oglindesc inteligenta si duhul maestrului, dupa cum in profunzimea constiintei maestrului triumfa universul sonor de cea mai inalta superbitate si rafinament regizoral al spectacolului de opera!

Felicia Filip, Oana Georgescu, dr. Vasile Ciubotaru,  Cristian Mihailescu


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate