Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
O nouă provocare Artmark: soluția monumentelor uitate
(Arhitectură)
Romania este cu siguranta locul in care influentele civilizatiei vestice se impletesc cu fondul balcanic si spiritul oriental specifice acestui spatiu. Dovezile pornesc de la jurnalele celebrilor calatori ai secolelor trecute, care descopereau fascinati un taram-frontiera, si ajung pana la monumentele arhitecturale care au dat esenta identitatii acestui loc.
Insa unde ramane identitatea atunci cand bijuteriile arhitecturale sunt uitate? Un raspuns valid poate fi Artmark Historical Estate, o initiativa unica pentru Romania monumentelor istorice aflate in cumpana, intre limita uitarii si a initiativelor de salvgardare, care vine cu o solutie SMART (specifica, masurabila, accesibila, realista, incadrata in timp) pentru problema patrimoniului cultural imobil.

bann


Dincolo de scopul cultural vadit si cadrul interdisciplinar, acest demers 100% romanesc isi propune sa demonstreze ca istoria poate deveni un business pentru viitor si sa structureze o nisa in piata de real-estate, cea a imobilelor de patrimoniu, artistice si istorice. Organizarea acestei piete, crearea reperelor privind evaluarea acestui tip de imobile, atragerea atentiei investitorilor si pasionatilor  fac toate parte din obiectivele Artmark Historical Estate de a le reda stralucirea si de a crea un nou model de lifestyle.

Din vastul portfoliu de proiecte Artmark s-a creat divizia Historical Estate, sub deviza "Unique Homes for the Connoisseur of Life". Pentru prima oara in Romania, dupa modelul marilor firme internationale de consultanta imobiliara, Artmark Historical Estate ofera accesul clientilor la acest segment special de piata, dedicat proprietatilor istorice si artistice precum palate, castele, cetati, conace si vile vechi de secole, repere in Registrul Monumentelor Istorice. 

Aceasta initiativa este menita sa redescopere si sa prezerve valorile autentice romanesti, sa dezvolte instrumente specifice dinamizarii industriei creative, care s-a dovedit a fi una dintre principalele surse de revigorare economica la nivel global. Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializata in vanzarea monumentelor istorice si de arta, reprezinta pe langa functia vizibila de business, o solutie practica privind problema atat de mediatizata a conservarii marturiilor istorice si a patrimoniului imobil romanesc.

Casele, cladirile, resedintele istorice trebuie sa existe, sa fie amintite, sa fie ingrijite intrucat odata cu pierderea lor, mai pierdem un dram de identitate, o clipa din ceea ce ne-a adus aici si acum. Dincolo de motivele arhitecturale si tehnice, monumentele istorice sunt importante prin povestea celor care le-au dat viata in secolele trecute si a caror memorie va face mereu parte din acel spatiu, inclusiv datorita evenimentelor care s-au petrecut in interiorul lor si celor la care au asistat de sute de ani. Artmark Historical Estate crede in viitorul caselor uitate! In curand, mai multe detalii despre primele resedinte scoase la vanzare si despre evenimentul de lansare a diviziei, care va avea loc miercuri, 28 ianuarie, la Palatul Cesianu-Racovita, ora 19:00. 

CasaZotu

Casa Zottu


Detaliu Casa Zottu

detaliu Casa Zottu


Castel Pogany

Castel Pogany


interior Castel Pogany

interior Castel Pogany


view Vila Stirbey

view Vila Stirbey


Vila Stirbey
Vila Stirbey


.

Ciornei Mihai20:43 / 21.01.2015Doresc un numar de telefon si o adresa de e-mail pentru contact.
Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate