Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
Corina Chiriac: Într-o zi, mai curând sau mai târziu, corabia muzicii tot venea
(Muzică)

Daca azi n-am fi avut daruit de artista Corina Chiriac un buchet de cantece inflorite la patru ani de cand sunt gradinarite cu statornicie, atat de la constiinta cat si de la inima, afectivitatea uniforma cu profesionalismul unind spre sarbatoarea biruitoare a cantecului doua trude, a sa si a compozitorului si orchestratorului Nicolae Caragia, intr-o zi, mai curand sau mai tarziu, corabia muzicii tot le-aducea. Celui frumos nu-i e greu sa daruiasca, iar intr-o viata de om si artist, interpreta Corina Chiriac a daruit si daruie celor ce-o iubesc, de asemenea, iubire, caci iubirea e aceeasi pentru toti.
Poate fi cineva dintre romani caruia, sub stelele, luna, soarele, aceleasi pentru in toata lumea sa nu-i fi cantat macar o singura data, macar un singur cantec al Corinei Chiriac? Nu! Doar daca cineva n-a auzit niciodata nici cantecul pasarilor si seamana cu piatra!

Corina Chiriac nu si-a apasat urmele prin viata, si le-a purtat ca pe niste lumini ce-au aratat calea spre oglinzile inimii si le-au exaltat pe cele de floare udata cu soare fluid: floarea frumusetii! Glasul ei e insasi viata florii acesteia, pe cand cantecul e poleit cu pulbere de vesnicie, ca toate cantecele cu viata fara ani! Pe deasupra, pe chipul ei, ca si in inima este tiparit un cuvant rar si deopotriva simplu, fata de care toate cuvintele tac: omenia!

Desi distanta de la pamant la stele este cateodata egala cu cea dintre unii artisti si ceilalti oameni, ca dintre doua lumi, Corina Chiriac nu decide interelationarea umana exersand aroganta. Nu e nevoie, toata lumea vede ca este frumoasa, toata lumea vede ca este eleganta, inteleapta (nu doar rostind vorbe intelepte, ci in tot), toata lumea vede ca este fina, buna, omenoasa si toata lumea o apreciaza pentru harul ei muzical, actoricesc si-al impletitiri de vorbe! La ce-ar mai fi nevoie sa se impauneze singura?!

Corina Chiriac, lansare dublu CD Hai, hai lâng¦ mine  stai, Bucure¡ti, 30 octombrie 2015 P1050364


A vorbi despre dublul CD de douazeci de cantece, „Hai, hai langa mine stai”, faptuite de artista Corina Chiriac impreuna cu muzicianul Nicolae Caragia - ea ca textier, solist vocal si producator, iar compozitorul, fireste, semnand creatia si orchestratia cantecelor originale, speciale, de atmosfera si petrecere, cu explozie de voiosie si invaluiri nostalgice – inseamna, in primul rand, asumarera gasirii cuvintelor celor mai ziditoare de lauda. 

Atat melosul cat si versurile sensibile, cu duhul transmiterii de mesaj, percuteaza fara rana, adanc, viata sentimentala si lasa o incizie doar in memoria afectiv auditiva, unde cantecul nu inceteaza, odata ce e sorbit cu porii sufletului. Cine nu stie cum vorbeste artista Corina Chiriac, cine nu stie cum scrie, sa-si acorde sansa de a fi mistuit in universul contemplatiei din cuvant maiestrit cu grija de limba romana, slefuit si aurit cu iubiri, suspine si surasuri traite si transgresate in poezie pentru a consola sufletul inclestat de patima, ori a-l urca in extazul vietii estetizate prin muzica aleasa si fericita de frumusetea clipelor scufundate in sarbatoarea vietii. Alcatuirea unor texte poarta rodul si al unor colaborari benefice cu Marian Stere si Daniela Doroftei, iar unele piese sunt interpretate in duet cu Marcel Pavel, Nicolae Caragia, Ivan Caragia, Pasha Parfenie, Catalin Josan. Reusita impecabila si nemasurat de valoroasa, de patrimoniu al muzicii usoare romanesti, a dublului CD cu melodii, „Hai, hai langa mine stai” se poate spune fara teama de a gresi ca se datoreaza si artei fotografice a ilustratiei create de catre Ioana Chirita care a izbutit acuratetea, culoarea pastelata, lucitoare, armonioasa, punand in relief frumusetea fizica a artistei si nu in mai mica masura trairile ei adanci, in privire si suras. Este, de asemenea, mentionabila in aceasta ordine de idei, si Casa de Discuri „Eurostar”, reprezentata la evenimentul lansarii de la Magazinul „Muzica” din Bucuresti, pe 30 octombrie 2015 de catreVenera Stinga.

Corina Chiriac, lansare dublu CD Hai, hai lâng¦ mine  stai, Bucure¡ti, 30 octombrie 2015


A fost sarbatoare, solemnitate, aniversare, s-a pecetluit scrierea unui moment de istorie a muzicii usoare romanesti in act, in prezenta celei mai diverse comuniuni de oameni uniti sub acelasi destin, destinul muzicii: interpreti, compozitori, textieri, oameni de presa, televiziuni, prieteni, fani... Printre ei, Horia Moculescu, Virgil Popescu, Silvia Dumitrescu, Stela Enache, Natalia Guberna, Florin Silviu Ursulescu, Aurel Moga (a avut duet cu artista Corina Chiriac la Mamaia, in 1985), Cristina Geambasu, sotia muzicianului Petre Geambasu (cu un mare  buchet de flori din partea familiei), Ivan Caragia, fiul compozitorului Nicolae Caragia cu sotia si copilul lor de cateva saptamani, realizatoarea tv Valentina Spanu, promotorii Livia si Ioan Gauzin (sponsorii cartii biografice Jolt Kerestely de Oana Georgescu), Marian Spanoche, Oana Georgescu, Florin Apostol, Lucia Popescu Moraru... multe alte personalitati din lumea solara a muzicii. Evenimentul lansarii dublului CD cu productii muzicale ce-mbogatesc viata iubitorilor muzicii usoare romanesti cu noi melodii interpretate de interpreta Corina Chiriac, o artista atat de remarcabila incat exemplifica argumentat faptul ca acolo unde domneste muzica veritabila se aseaza la inima o coroana investita pentru un rastimp, oricat de scurt sa innobileze omul! Lansarea a fost in sine un spectacol, adus in coordonatele exuberantei cladite din vraji muzicale, slavirii cantecului si protagonistilor lui ori a celor ce-l indragesc, de catre cel ce faptuieste cel mai bine, de asemenea, de o viata de om, prezentarea spectacolului, Octavian Ursulescu.

Asociate versurilor expresive si-ncarcate de mesaj, muzica aceasta de pe noul album al Corinei Chiriac va dovedi si mai tarziu ca in ziua aceea a pornit in largul vietii multora o corabie aspectata festiv si transportoare de daruri sufletesti.

Inserarea zilei acesteia avea insa sa coboare cernita, din nenorocire, la mica distanta de locul sarbatorii muzicii, la Clubul „Colectiv” unde spectacolul vietii s-a frant brusc si tragic din cauza unui incendiu violent si devastator, ce-a curmat, in floarea varstei, anii bucuriilor tineretii unor copii care se distrau. A fost unul din cele mai dramatice pericole prin care au trecut tinerii fermecati de muzica, unii dintre ei in cele din urma clipe din viata.
         
30 octombrie 2015! Zi cu doua chipuri pentru amintirile artistei Corina Chiriac. Atatia tineri nevinovati au ajuns atat de prematur la punctul terminus al vietii lor inflorite odata cu florile spirituale ale muzicii. Poate ca de aceea, in aceeasi zi, doua artiste iubite de ei (dupa lansarea dublui CD al Corinei Chiriac si-a lansat albumul sau „Fiorul iubirii” si interpreta Silvia Dumitrescu) au scos la soarele inimii noi cantece frematatoare de speranta si voie buna, scaldate in farmecul vietii, oglindite in cerul sufletului pentru ca muzica sa mearga inainte, neincetand niciodata sa bucure si fericeasca pe cei ce-o iubesc! 

Aurel V. Zgheran ¡i Corina Chiriac, Bucure¡ti, 30  octombrie 2015


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate