Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 ianuarie 2020
Recomandări
Filmele şi vedetele de la TIFF se aud la Radio România Cultural
(Cinema)
In saptamana 30 mai - 5 iunie, filmele bune se aud la Radio Romania Cultural. Espresso, matinalul postului, si emisiunea dedicata cinematografiei, Scena si Ecranul vor emite de la Cluj, in perioada Festivalului International de Film Transilvania.
Dan Vasiliu, unul dintre realizatorii matinalului, si-a dat intalnire cu o legenda a cinematografiei mondiale, diva inconfundabila a marelui ecran si una dintre cele mai intens celebrate frumuseti din lume, Sophia Loren. Pentru prima data in Romania, sex simbol al anilor ’50 - ‘70, cu o popularitate internationala neegalata de nicio alta actrita italiana, Sophia Loren va primi Premiul pentru intreaga cariera. Veti afla de a Espresso reactiile divei. 

Diana Joicaliuc, colega de platou a lui Dan Vasiliu, si-a propus sa afle secretele unui succes de box office de la Iain Smith, unul dintre cei mai influenti si prolifici producatori de film actuali, omul din spatele unor filme ca Mad Max: Drumul Furiei, Al cincilea element sau Sapte ani in Tibet. 

Vor fi proiectate la Cluj, in sectiunea Zilele Filmului Romanesc, 28 de productii, unele aduse in premiera mondiala. Gabriela Mitan, realizatoarea emisiunii Scena si Ecranul va discuta in studioul de la Radio Cluj cu cativa dintre regizorii si actorii acestor filme. 

Pentru o seara reporterii nostri, care vor fi prezenti la fiecare eveniment important din festival, vor merge la Depozitul de Filme si  va vor spune cum a fost la vizionarea filmului B-Movie: Lust and Sound in West Berlin, un documentar despre muzica, arta si haos in vestul Berlinului din anii ‘80, cand orasul devenise un melting pot al subculturilor muzicale. Celebritati si artisti din toata lumea se bucurau la un loc cu squatterii de stilul de viata neconventional si decadent al orasului. in documentar apar imagini de arhiva cu Nick Cave si Blixa Bargeld.

Prin transmisiile in direct realizate on-air pe frecventele din toata tara, on-line pe www.radioromaniacultural.ro si prin intermediul aplicatiilor mobile descarcabile gratuit din Appstore si GooglePlay, in fiecare dimineata atmosfera TIFF se va auzi de la 7.20-9.00 si va continua dupa-amiza, la ora 15:05,  la Radio Romania Cultural.

Ne-auzim de la TIFF!

macheta dam tonul culturii


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate