Schimbarile de destinatie nu au afectat istoria acestei cladiri, astazi intorcandu-se in timp si redevenind un simbol al Constantei, dar si un punct de reper pentru gastronomie.
Dragos Panait, Director Executiv Red Angus si The Beef Club din Bucuresti, a inceput renovarea cladirii pentru a crea un restaurant, redand constantenilor o parte din istoria orasului.
In perioada 8-18 Iulie 2016, anii 1900 sunt reinviati de multitudinea siluetelor elegante, asezate la ferestrele restaurantului Casa Hrisicos si de muzica romaneasca interbelica, ce se aude din interiorul cladirii si anima Piata Ovidiu. Atmosfera din Piata aminteste trecatorilor curiosi de forfota cotidiana a seratelor specifice secolului trecut.
Pentru a marca acest moment special, pe 28 iulie, vom pune in scena ”Conu' Iancu la Casa Hrisicos”, o piesa de teatru inspirata din operele lui Caragiale, unul dintre celebri clienti ai restaurantului. Acum mai bine de 90 de ani, Casa Hrisicos era renumita pentru confortul si meniurile internationale oferite. Oaspeti de seama i-au trecut pragul, de la I.L. Caragiale si Barbu stefanescu Delavrancea, la Al. Vlahuta si Take Ionescu.
Restaurantul va avea o capacitate de 70 de locuri si o terasa de 40 de locuri. Acesta va fi un high-end bistro, iar intregul sau concept va avea la baza ingrediente atent selectionate.
Toate acestea sunt incluse inmeniul ce va pastra unicitatea locului si amintirea vechilor povesti celebre. Bucataria va fi condusa de Michele Mingozzi, chef cu experienta internationala in restaurante cu Stele Michelin.
.
|