Antrenorul Minţii: “Ne place să credem că iubirea are preţ. Ea nu e de pe această Planetă” | |
(Viață) |
Chiar daca traim intr-o lume profund comerciala, unde totul se vinde si se cumpara, iubirea a ramas printre foarte putinele lucruri care nu costa bani.
In opinia psihologului Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Mintii”, iubirea vine din adancul fiintei umane, nu este o reactie la o situatie exterioara, ci un raspuns la cele mai profunde intrebari despre viata. |
“Pseudo-iubirea, care vine dintr-o reactie instinctuala, animalica, din interes sau din atractie pur fizica, este doar un raspuns al corpului, nu al sufletului. Iubirea adevarata este neconditionata, accepta orice se intampla, cu calm, cu pace, nu se identifica cu nimic banal din aceasta lume si vine dintr-o fuziune divina a sufletului, cu inima si mintea. Este clar pentru oricine care a iubit din tot sufletul, cel putin o data in viata, ca dragostea nu este un lucru pamantean, ci este poate singura ramasita care ne conecteaza cu divinul, cu eternitatea”, afirma psihologul Alexandru Plesea.
Specialistul crede ca dragostea primita sustine moralul, ridica entuziasmul si energia, aduce incredere individuala, porneste motoarele vointei si ambitiei si dezvolta virtuti ca rabdarea, toleranta, increderea, acceptarea, empatia, compasiunea etc.
“Din nefericire, in ziua de azi, cel iubit are rare momente in care realizeaza toate acestea. El nu poate observa mai des iubirea care vine spre el, din cauza programarilor mentale pe care le are. si anume, observatiile, judecata, opiniile, parerile pe care mintea lui le genereaza, fara ca acesta sa vrea. Cand cel iubit opreste ceasul, pune cap la cap ce simte si ce observa in raport cu persoana care ii declara dragostea, el va putea atinge stari superioare de existenta, ca beatitudinea, fericirea, implinirea. Aceste stari pot fi traite in intregime, daca cel iubit are puterea sa renunte pentru cateva clipe la parerile si judecatile existente in mintea sa. Parerile, opiniile, judecatile sunt mecanisme de a „vedea” lucrurile din relatie, in raport cu experienta si conjunctura vietii. Acestea sunt reactii, nu raspunsuri. Ele apar in mintea celui iubit ca indoieli, dileme, conditii, urmari, capricii, si nu il pot lasa pe acesta sa simta cu adevarat ce primeste. Tot ce putem face cu iubirea, pe care o primim de Sfantul Valentin sau in oricare alta zi, este sa nu o studiem, sa nu incercam sa o intelegem, ci pur si simplu sa o acceptam, sa o experimentam si sa fim recunoscatori pentru acest cadou minunat pe care l-am primit de la Creatorul nostru”, conchide Antrenorul Mintii.
Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, este psihoterapeut si hipnoterapeut si trainer in programare neuro-lingvistica. A studiat natura mintii umane in trei sisteme educationale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania si de peste 10 ani organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa afle ce posibilitati au cand isi folosesc resursele intelectuale si sa arate abilitatile pe care mintea noastra inca le are latente.
.
| |
|
|