Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Fonduri nerambursabile şi investiţii în bijuterii arhitecturale la Marea Neagră
(Arhitectură)
Programul Operational Comun ”Bazinul Marii Negre” 2014-2020 acorda pana la 1.5 milioane de euro/proiect pentru Promovarea Patrimoniului Istoric si a Produselor Culturale, prin dezvoltare turistica, in regiunea Marii Negre.
92% din valoarea proiectului depus este nerambursabil. 
Cu un bogat patrimoniu imobiliar istoric ce asteapta sa fie valorificat, Constanta este prima pe lista celor mai favorizate localitati care ar putea beneficia de aceasta oportunitate. La kilometrul zero al Constantei, in Centrului Istoric din zona peninsulara, se regasesc o seama de vile si palate istorice, adevarate bijuterii arhitecturale, care ar putea face obiectul reabilitarii, acolo unde e cazul si al reintroducerii in circuitul cultural - turistic.

Artmark Historical Estate detine in portofoliu astfel de bijuterii tomitane. Dintre ele amintim: Palatul Sutu (construit pe taluzul marii in stil maur de arhitectul Grigore Cerchez, pret de pornire 1.100.000 de euro), Vila Zottu (restaurata, situata pe faleza cazinoului, fostul sediu al "Clubului Aristocratic din Constanta", pret de pornire 800.000 de euro), Hôtel d'Angleterre / Regina / Intim (construit in anii 1880, stralucitorul si elegantul imobilul, gazduia la acea vreme baluri caritabile si banchete oficiale, pret de pornire 1.500.000 de euro), Grand Hotel (primul hotel modern din oras, in stil Art Deco, pret de pornire 950.000 de euro), Casa Laskaridis (omonima cu una dintre importantele familii grecesti ce au contribuit la evolutia culturala si economica a orasului-port, pret de pornire 775.000 de euro), Blocul arh. Cerchez (o constructie realizata in stil eclectic in care elementele arhitecturale tip maur sunt imbinate unui stil general functional, de tip englezesc, pret de pornire 250.000 de euro), Blocul interbelic al comunitatii evreiesti (imobilul, actual renovat, reprezinta un simbol al Constantei, fiind la data constructiei, in 1930, una dintre cele mai inalte cladiri din Constanta, pret de pornire 850.000 de euro).

Cei interesati de aceasta oportunitate, pot depune cererile de finantare pana la 31 mai 2017. Pot depune astfel de cereri: asociatii de afaceri, asociatii de IMM-uri, asociatii si institutii culturale din regiunea Bazinului Marii Negre (Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Moldova, Georgia si Armenia) in parteneriat de minim 3 - maxim 6. Artmark Historical Estate, prin partenerii sai, ofera consultanta pentru intocmirea proiectelor si obtinerea finantarilor.

blocul-cerchez
Blocul Cerchez

blocul-comunitatii-evreiesti
Blocul comunitatii evreiesti

casa-laskaridis
Casa Laskaridis

grand-hotel
Grand Hotel

hotel-intim
Hotel Intim

palatul-sutu
Palatul Sutu

vila-zottu
Vila Zottu
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate