Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
30 000 de spectatori la a treia ediție a Festivalului “Opera Copiilor”
(Teatru)
In perioada 1-4 iunie 2017 a avut loc a treia editie a Festivalului “Opera Copiilor”, o initiativa pentru intreaga familie, desfasurata in aer liber, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului. Evenimentul a fost organizat de Primaria Municipiului Bucuresti in colaborare cu Opera Comica pentru Copii si s-a desfasurat in Parcul Herastrau – la Foisor, la Peluza si pe Aleea Michael Jackson –  la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si la Palatul National al Copiilor.
Fiecare zi din Festivalul “Opera Copiilor” a oferit celor 30 000 de spectatori un program variat de manifestari in aer liber, ce au implicat peste 190 de artisti pe cele 8 scene ale festivalului. Patru dintre acestea au fost disponibile doar in cadrul Turului OCC, la care au luat parte 2500 de spectatori. Indrumati de un ghid, copiii si parintii au parcurs intreaga Alee Michael Jackon, unde fiecare oprire a avut loc in dreptul unei scene reprezentative din Opera Comica pentru Copii: Studioul de Balet, Salonul Mozart, Foyerul OCC, Sala Mare si Sala UnderGrant. Calatoria s-a incheiat de fiecare data cu vizitarea celor peste 100 de costume expuse si cu descoperirea secretelor din Cabina Tehnica.
 
Festivalul a inceput joi, in Parcul Herastrau, cu spectacolul realizat de cei peste 300 de tineri talentati care frecventeaza cursurile de balet, street dance, cor, oratorie, flamenco si fotografie din cadrul Atelierelor “Micul Artist”, desfasurate la Opera Comica pentru Copii. incepand de stagiunea viitoare, institutia adauga alte noi asemenea cursuri. La Palatul National al Copiilor, a fost programat concursul international “EuroDans”, la care elevii atelierului de balet sustinut de coregrafa Jaqueline Bratu la OCC au obtinut locurile I si al II-lea, precum si un premiu special.

“Picnicul Copiilor”, eveniment de traditie desfasurat la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, a prilejuit intalnirea a peste 200 de copii din centrele de plasament si scolile speciale cu echipa si povestile Operei Comice pentru Copii. 

La Scena Mare din Parcul Herastrau s-au jucat cele mai indragite productii din stagiunile Salonului Mozart si ale Salii UnderGrant: “Petrica si Lupul”, “Viata lui Mozart”, “Salonul de Balet” “Eliza, Micuta Florareasa”, “Salonul de Percutie” si ”Salonul de Scenografie”. Pe acorduri clasice si pe ritmuri traditional-folclorice, povestea muzicala a tinerei generatii a rasunat pe scena Cantus Mundi, unde peste 1800 de copii din corurile si ansamblurile din Bucuresti si din tara au sustinut recitaluri in fiecare zi de festival. 

In acelasi timp, la Muzeul Satului s-au desfasurat activitati destinate intregii familii: in doua zile, peste 300 de copii si parinti s-au aventurat in gasirea comorilor bine ascunse in istoria satului romanesc. De asemenea, de doua ori pe zi, cei mici au avut ocazia sa vada musicalul “Punguta cu Doi Bani” – parte a “Trilogiei Creanga 180” – jucat in decorul natural al Gospodariei Moiseni. Acelasi spatiu a gazduit si intalniri speciale cu muzica medievala, asigurate de trupa Truverii, sau cu dansurile traditionale ale Calusarilor din Traian (judetul Olt).
 
Joaca a fost asigurata in corturi special amenajate, unde copiii au avut la dispozitie puzzle-uri si jocuri OCC, dar si posibilitatea de a se picta pe fata si de a face fotografii la minut. Filmele difuzate la Cinema OCC si atelierele pentru copii si parinti au constituit componenta educativa din festival. Programul cinematografului a inclus si un lungmetraj difuzat in premiera nationala, “Villads”, unde protagonistul este un baietel care-si face propriile reguli.
 
Cel mai impresionant eveniment din Festivalul “Opera Copiilor” a fost si in acest an gazduit de Teatrul de Vara din Parcul Herastrau, unde peste 1300 de spectatori au luat parte la un spectacol de gala, cu momente coregrafice din stagiunea curenta si arii de opera indragite, oferite de artistii Operei Comice pentru Copii. Invitat special al acestei editii a fost Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusa de Constantin Adrian Grigore.
 
“FOC 2017 a fost cel mai mare si diversificat festival dedicat copiilor. Acest lucru se datoreaza principiului pe care il folosim zi de zi in activitatea noastra: copiii ne educa in functie de nevoile pe care le au. Am invatat cum sa facem lucrurile sa functioneze si acest lucru se vede in rezultatele pe care le avem. Multumim celor peste 30.000 de copii si parinti si ii asteptam cu drag si la festivalul care bate la usa, <<Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului>>, intre 1-9 iulie, la Ateneul Roman si la Opera Comica pentru Copii.”,
a declarat Felicia Filip, managerul institutiei.
 
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.

FOC2017_5


FOC2017_7


FOC2017_9


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate