Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
ReBorn by AG Weinberger continuă ascensiunea în topurile de peste ocean
(Muzică)
Castigator al categoriei Albumul anului in cadrul Galei Premiilor de Jazz – Premiile Muzza 2019, albumul Reborn continua saga americana, mentinandu-se de o luna in top 10 Blues/Rock al Roots Music Report. Considerat cel mai important top muzical independent la nivel mondial, Roots Music Report compileaza albumele si piesele difuzate in playlisturile radiourilor din intreaga lume si se bazeaza strict pe informatiile oferite de catre acestea.
In aceasta saptamana The Fool’s Lucky Day, piesa inregistrata cu legendarul Bob Margolin, a urcat pana pe locul 2, fiind urmata pe pozitia a treia de o alta piesa marca AG Weinberger, Sweet Little Number, ce a urcat 33 de pozitii de saptamana trecuta. Astfel, albumul artistului roman, inregistrat si promovat pe cont propriu, devanseaza artisti de renume international, ce au in spate echipe numeroase si case de productie influente in ecosistemul muzical.

ReBorn insumeaza un ansamblu de caracteristici si discursuri muzicale, care ne conduce in lumea unica a artistului. Prin aceasta lucrare AG atinge o stare de maturitate si relaxare, atat de necesara pentru a-si asigura continuitatea prezentei sale in randul celor de nivel international. Muzici noi, livrare excelenta, productie de talie mondiala... Cele 12 piese depasesc cu mult obisnuitele clisee ale genului blues, iar armoniile si ritmurile neobisnuite confera prospetime limbajului mixt muzical. Pe albumul ReBorn putem asculta de la shuffle pina la big easy second line, de la pop blues pana la balada country sau jazz.

Discul a fost inregistrat la Budapesta, in studioul Origo cu o echipa din Ungaria, iar piesa ‘The Fool’s Lucky Day’ il are ca invitat special pe legendarul Bob Margolin - care a fost chitaristul lui Muddy Waters.

Considerat de catre legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai inalta clasa”, AG Weinberger este singurul artist de blues si jazz din Romania selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat in 2011 cu Ordinul Cultural in grad de Cavaler. El isi continua misiunea cu acelasi zel, cu aceeasi pasiune si credinta pentru a impune muzica buna in viata culturala din Romania.

foto1
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate