Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 noiembrie 2019
1497 • S-a terminat zidirea Bisericii "Inaltarea Domnului" de la Manastirea Neamt
1832 • A fost pus in circulatie primul vagon de tramvai din America, la New York
1878 • Dobrogea redevine parte a României dupa Razboiul de Independenta
1922 • În Marea Britanie incepe sa emita British Broadcasting Corporation (BBC)
Recomandări
Peste 30 de alergători din Team Hope au participat la Băneasa Forest Run și au adunat bani pentru familia Popan
(Viață)
Pe 3 noiembrie, peste 30 de alergatori s-au alaturat Team Hope, echipa de alergatori fundraiseri a Hope and Homes for Children Romania, si au participat la cea de a patra editie a competitiei Baneasa Forest Run. Alergatorii au putut alege intre cursa de cross (11 km), semimaraton (21 km) si cursa populara, Greenfield Family Run (3 km), iar Hope and Homes for Children Romania a fost si anul acesta una dintre cauzele sociale sustinute in cadrul evenimentului.
Alergatorii Hope and Homes for Children au strans mai mult de 11.000 de lei, bani care vor fi donati familiei Popan, o familie inclusa in programul de prevenire a separarii copilului de familie desfasurat de Hope and Homes for Children.

Familia Popan, o familie modesta, dar respectata in comunitatea in care locuieste, a fost greu incercata de viata in decembrie 2018 cand casa lor a ars in intregime in urma unui incendiu pornit de la focul din soba cu care se incalzeau in perioada iernii.
Familia are doi copii, iar imediat dupa incendiu, ca o solutie temporara, familiei i-a fost pus la dispozitie un container modular in care sa locuiasca pana la gasirea unei solutii mai potrivite.
In ciuda acestor greutati si a faptului ca a fost nevoit sa traiasca departe de familia lui, intr-un centru de plasament, Mircea, baiatul cel mare al familiei, a continuat sa isi urmeze studiile. Mircea este pasionat de invatatura, insa familia nu il mai poate ajuta din punct de vedere financiar. Fundatia doreste sa ajute familia Popan sa isi reconstruiasca locuinta, sa le imbunatateasca si conditiile de trai, astfel incat copiii sa ramana alaturi de familia lor, iar Mircea sa isi poata continua studiile.

Alergator Team Hope_Baneasa_Forest_Run2
Alergator Team Hope Baneasa Forest Run

Printre cei care au alergat la Baneasa Forest Run in randul Team Hope s-au aflat Excelenta Sa David Saranga, Ambasadorul Israelului in Romania, impreuna cu reprezentanti ai Ambasadei, alergatori individuali si de la companiile COS, UniCredit, EMIA, Tema Energy si JYSK. Acestora li s-a alaturat si Marius Pancu, prezentatorul stirilor de seara de la Digi 24. 
Efortul, daruirea si generozitatea alergatorilor fundraiseri din Team Hope vor ajuta familia Popan sa ramana unita si sa isi croiasca un viitor.

Ambasadorul Israelului David Saranga ?i echipa sa
Ambasadorul Israelului David Saranga si echipa sa

David Saranga, Ambasadorul Israelului in Romania - „Cand am auzit despre Mircea si despre cazul sau am decis sa fac acest efort. Eu cred in mod personal ca orice copil, orice adolescent trebuie sa aiba acces la invatamant. Asta e o cauza foarte importanta. ?i faptul ca Hope and Homes for Children si Team Hope au aceasta viziune de a ajuta pe oamenii aflati in nevoie cred ca este o misiune foarte nobila. Din acest motiv sunt aici.”

Marius Pancu Digi24
Marius Pancu Digi24

Marius Pancu, Digi24 - „Am alergat ca sa atrag atentia asupra provocarilor. Pana la urma, lumea se poate intreba «cu ce schimbati voi viata cuiva in bine pentru ca alergati?» E un simbol prin care atragem atentia ca vrem sa luptam cu provocarile, cu noi insine. De data aceasta, provocarea mea este sa il ajut pe Mircea, care la randul sau se confrunta cu provocari mult mai mari decat ale noastre. El vrea sa isi ajute familia sa reconstruiasca o casa, dar vrea, de asemenea, sa isi continue studiile. Un copil de 17 ani care la aceasta varsta extrem de frageda s-a vazut pus in fata unor asemenea obstacole, dar nu da inapoi, le abordeaza cu cel mai mare curaj si vrea sa le depaseasca. Sunt alaturi de cauza lui Mircea, sunt alaturi intotdeauna de cauza celor care vor sa isi depaseasca conditia pe care o au.”

Sustinatori: City Insurance, JYSK Romania, COS, UniCredit, EMIA.
Parteneri: Baneasa Forest Run, Solaris, „Basme cu cai”.

Hope and Homes for Children

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.

In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 930 in regim de urgenta. 8.998 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

Alergatori Team Hope_Baneasa_Forest_Run
Alergatori Team Hope Baneasa Forest Run.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate