Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 noiembrie 2019
1497 • S-a terminat zidirea Bisericii "Inaltarea Domnului" de la Manastirea Neamt
1832 • A fost pus in circulatie primul vagon de tramvai din America, la New York
1878 • Dobrogea redevine parte a României dupa Razboiul de Independenta
1922 • În Marea Britanie incepe sa emita British Broadcasting Corporation (BBC)
Recomandări
Hope and Homes for Children și JYSK România la 2 ani de parteneriat strategic pentru susținerea copiilor din orfelinatele din România
(Viață)
Hope and Homes for Children si JYSK Romania continua parteneriatul strategic inceput in 2017, prin care retailerul danez si-a propus sa sustina programul de inchidere a orfelinatelor prin dotarea si utilarea caselor de tip familial care vor fi dezvoltate de Fundatie pe o perioada de trei ani. Hope and Homes for Children are ca obiectiv inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania, asa numitele orfelinate, pana in 2026.
Programele Fundatiei urmaresc inlocuirea sistemului institutionalizat de protectie a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea in familie atunci cand este posibil, plasarea in asistenta maternala sau in case de tip familial a copiilor din orfelinate. In aceste case, copiii si tinerii au sansa de a trai intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial, primesc ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent.

Parteneriatul dintre JYSK Romania si Hope and Homes for Children a inceput in 2017 cand s-a semnat un contract de parteneriat pe o perioada de trei ani, cu valoarea totala de 1 milion de lei. In baza acestuia, JYSK Romania s-a angajat sa doteze cu mobilier si accesorii casele de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide pana in 2020.

In perioada 2017-2019 au fost mobilate cu sprijinul JYSK Romania, 10 case de tip familial in care s-au mutat 120 de copii: CTF Petru Rares -Targu Frumos, jud Iasi, CTF Teilor - Targu Frumos, jud Iasi, CTF Nasaud 1 - Nasaud, jud Bistrita Nasaud, CTF Nasaud 2 - Nasaud, jud Bistrita Nasaud, CTF Bistrita - jud Bistrita Nasaud, CTF Felix - Roznov, jud Neamt, CTF Felicia - Piatra Neamt, jud Neamt, CTF Spartanii -Targu Frumos, jud Iasi, CTF Motanul Incaltat - Targu Frumos, jud Iasi, CTF Cavalerii - Bucuresti sector 4.

Alte 8 case de tip familial ce urmeaza sa fie construite de catre Fundatie, vor fi mobilate si utilate cu sprijinul JYSK Romania.

In cadrul programului de Integrare profesionala, Hope and Homes for Children Romania cu sprijinul JYSK Romania, sprijina un numar de 11 tineri care au iesit recent din sistemul de protectie a copilului sa se integreze in societate si sa dobandeasca abilitati de trai independent. Cu sprijinul JYSK Romania, tinerii au fost ajutati cu plata taxelor restante si a chiriei pe o perioada determinata, achizitionarea si donarea  de produse alimentare pe o perioada determinata pana la gasirea unui loc de munca si dobandirea independentei financiare, suplimentarea articolelor de imbracaminte si achizitionarea de produse de igiena personala si a locuintei, doua aspecte importante pentru integrarea in comunitate a tinerilor. De asemenea au fost ajutati cu achizitionarea de aparatura electrocasnice, indrumare si asistare in vederea angajarii pe piata muncii, sprijin in vederea identificarii unei locuinte de inchiriat si consiliere in privinta gestionarii responsabile a locuintei, consiliere in ceea ce priveste abilitatile de trai independent cum ar fi: gatit, curatenie, igiena, administrarea resurselor financiare, accesarea serviciilor din comunitate, a institutiilor publice.
In baza aceluiasi efort de a reda copilaria copiilor din orfelinate, in vara 2019, JYSK Romania si Hope and Homes for Children au realizat campania „Am nevoie de tine”, suma obtinuta in urma donatiilor  fiind distribuita catre programul de inchidere a institutiilor de tip vechi sustinut de Fundatie.

In urmatorii ani de parteneriat, sprijinul grupului JYSK va fi directionat catre alte case de tip familial ce urmeaza a fi inaugurate de Fundatie, precum si catre beneficiarii programului de prevenire a separarii copilului de familie.

Inaugurare CTF Felix_Roznov_Foto Ciprian Alupoae_6

Stefan Darabus, Director regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children — „Le multumim partenerilor de la JYSK Romania pentru ca ne sunt in continuare alaturi si ne sprijina in munca noastra de a inchide orfelinatele din Romania. Datorita lor si multor altor oameni generosi care sustin programele Hope and Homes for Children, sute de copii au sansa sa schimbe traiul intr-o institutie-mamut, unde sunt lipsiti de grija si atentia cuvenite, cu viata asemanatoare uneia din sanul unei familii, inconjurati de dragoste si sprijiniti sa isi urmeze visurile.

Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria — „Credem in parteneriate pe termen lung, care au un impact in timp si care pot produce o schimbare importanta in viata oamenilor. Colaborarea cu Hope and Homes for Children Romania este un astfel de parteneriat, care a ajutat pana acum 120 de copii sa aiba o viata mai buna si sa se bucure de o copilarie adevarata. De fiecare data cand Hope and Homes inaugureaza o noua casa de tip familial suntem curiosi sa vedem cum arata si sa ii cunoastem pe copiii care se muta in ea. Asteptam asadar cu nerabdare sa vedem cat mai multi copii care parasesc institutiile de tip vechi si se muta in case pe care chiar sa le poata numi acasa”.

Inaugurare CTF Felix_Roznov_Foto Ciprian Alupoae_3


Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 930 in regim de urgenta. 8.998 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

Despre JYSK Romania
JYSK este unul dintre cei mai importanti retaileri de mobila si decoratiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis in Danemarca in anul 1979.
In prezent, JYSK desfasoara operatiuni in 52 de tari, are peste 23.000 de angajati si peste 2800 de magazine. In Germania si Austria, grupul isi desfasoara activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar in restul tarilor sub numele de JYSK. Compania este detinuta de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are in portofoliu si alte companii, cu o cifra de afaceri anuala de 4,25 miliarde de euro.
Cifra de afaceri JYSK este de 3,58 miliarde euro. JYSK a intrat pe piata din Romania in 2007, odata cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Reteaua numara in prezent 78 de magazine in Romania.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate