Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 decembrie 2024
Recomandări
17 tineri violoniști din 11 țări s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară de la Concursul Enescu 2020
(Muzică)
Saptesprezece tineri violonisti dintre cei 60 de concurenti care au participat in prima etapa a Sectiunii de Vioara din cadrul Concursului International George Enescu au obtinut majoritatea voturilor membrilor juriului, calificandu-se in a Etapa a II-a: Hans Christian Aavik (Estonia), Takamori Arai (Japonia), Justina Auskelyte (Lituania), Maria-Alexandra Bobeico (Romania). Gennaro Cardaropoli (Italia), Ho-Hsuan Feng (Taiwan), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia/Azerbaidjan), Nakyung Kang (Coreea de Sud), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Karolina Nowotczynska (Polonia), Tassilo Probst (Germania), Tomotaka Seki (Japonia), Valentin Serban (Romania), Alican Süner (Turcia), Mayu Tokuda (Japonia), Ayaka Uchio (Japonia) si Jaewon Wee (Coreea de Sud).
Datorita calitatii interpretarilor, juriul a decis astfel sa califice 17 concurenti in loc de 12, urmand ca departajarea sa se faca in etapa a doua. Etapa I a Concursului International George Enescu 2020, Sectiunea Vioara, s-a desfasurat online in perioada 5-9 septembrie. Rezultatele au fost anuntate online de catre presedintele juriului printr-o inregistrare video publicata pe site-ul Concursului joi, 10 septembrie. Juriul Sectiunii de Vioara este format din Dmitry Sitkovetsky (Presedinte), Remus Azoitei, Koichiro Harada, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Eduard Schmieder si Krzysztof Wegrzyn.

In mesajul publicat pe site-ul Concursului, Dmitry Sitkovetsky, presedintele juriului, a declarat: „In ultimele cinci zile, impreuna cu colegii mei din juriu, am ascultat 60 de violonisti talentati din 21 de tari, in inregistrari ale repertoriului pentru Etapa I – lucrari de Mozart, Bach si Paganini. Felicit toti participantii pentru efortul admirabil depus in aceste conditii neobisnuite. Dragostea si entuziasmul lor pentru muzica sunt evidente. Bravo! Multumesc, de asemenea, colegilor mei de juriu, pentru efortul lor de a fi corecti si generosi in acordarea voturilor. In final, in loc de 12 candidati, am decis sa promovam in Etapa a II-a 17 violonisti. Vom avea o sansa mai buna de a aprecia talentul si personalitatea lor muzicala intr-o selectie mai larga de repertoriu.
 
Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu, Sectiunea Vioara se va desfasura in perioada 11-13 septembrie. Inregistrarile vor fi disponibile online pe website-ul Concursului www.festivalenescu.ro pentru iubitorii muzicii clasice incepand cu 11 septembrie, de la ora 10.00 (ora Romaniei). Rezultatele etapei a II-a vor fi anuntate de catre presedintele Juriului pe site-ul Concursului pe 14 septembrie 2020, la ora 20.00 (ora Romaniei).


Concurentii selectati in Etapa a II-a vor participa la Semifinala Concursului care va avea loc pe 17 mai 2021 la Ateneul Roman, in Bucuresti. Finala sectiunii vioara va avea loc luni, 19 mai 2021, de la ora 18.00, iar Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi dirijata de maestrul Wilson Hermanto.

Este pentru prima data in istoria Concursului Enescu cand primele doua etape ale sectiunilor sunt organizate online, aceasta masura fiind luata pentru a putea derula competitia, in ciuda pandemiei. Pentru a crea o legatura intre muzicieni si spectatori, platforma asigura trei butoane cu ajutorul carora spectatorii pot sa aplaude virtual, alegandu-si intensitatea si forma reactiei. De asemenea, spectatorii pot sa scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i incuraja. Accesul la tot continutul online ale Concursului din aceasta perioada este gratuit. Programul complet este la acest link: https://www.festivalenescu.ro/program.

Mesajul editiei din acest an este „Frumusete in viata”, iar in contextul pandemiei, Concursul Enescu si-a propus sa arate ca avem cu totii puterea sa ne reinventam, pentru a alege in egala masura viata si frumusetea.


Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii muzicieni de marca ai lumii si de promovare a compozitiilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, si este, astfel, o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – si situeaza in top cinci la nivel mondial in peisajul competitiilor de muzica clasica.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate