Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
Dragoș Mihalcea, o valoare mondială în lumea dansului
(Arte vizuale)
Primii pasi in viata se spune ca sunt cei mai importanti, insa aceasta regula nu se aplica intotdeauna si unul dintre cei mai valorosi dansatori ai lumii, Dragos Mihalcea, poate infirma oricand aceasta idee. Traversand inca din copilarie cotloanele spitalelor care ii deveneau din ce in ce mai familiare, tanarul Dragos si-a facut o promisiune solemna sa nu renunte niciodata la singurul lucru din viata sa care avea un sens, dansul.
Eu dansez de cand ma stiu sau poate chiar dinainte. Dansul a fost cu mine de la primele amintiri si va fi cu mine tot timpul chiar si cand amintirile n-or sa mai existe”, evoca cu emotie marele dansator roman, Dragos Mihalcea.

Pasiunea sa l-a facut sa descopere adevarul in arta si esenta care traieste in fiecare gest, in fiecare traire pe care corpul o inregistreaza. Promisiunea sa a devenit o realitate si realitatea s-a transformat in destin, un destin ce intra pe orbita mondiala.

Esenta baletului se afla dincolo de epiderma in spatele cutiei toratice, in acea portiune mica pe care o numim inima ”, acesta este motto-ul vietii marelui dansator al lumii, Dragos Mihalcea, o idee pe care a expus-o inca din 1996 intr-un discurs tinut din calitatea de sef de promotie in fata colegilor si profesorilor sai.
Desi acest moment marcheaza ascensiunea unei frumoase cariere internationale el reprezinta, totodata, si chintesenta unei mari personalitati artistice ale lumii care a modelat si inca modelaza destinul universului artistic la nivel global.  

Dragos Mihalcea s-a nascut pe 17 decembrie 1977 in Bucuresti si a inceput sa studieze baletul la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, pentru ca la varsta de 14 ani sa primeasca o bursa completa la Academia de Balet Kirov din Washington DC. Dupa absolvire, Dragos a fost invitat sa danseze, in perioada 1997-2000, in cadrul Companiei de Balet Universal din Coreea de Sud, unde a fost promovat rapid pe pozitia de dansator principal. La numai 20 de ani a dansat in rolul printului Siegfried din „Lacul Lebedelor”, al printului Desire din „Frumoasa din padurea adormita” si al nobilului Albrecht din „Giselle”, incepand o cariera care l-a purtat pe tot globul pamantesc, de la New York la Tokyo, de la Londra la München sau la Budapesta. A urmat apoi experienta americana, prin colaborarea sa cu Southern Ballet Theatre din Florida. De pe continentul american a revenit pe cel european si pentru o scurta perioada  a dansat ca balerin principal (Guest Star) la The Norwegian National Opera & Ballet, pentru ca apoi sa fie invitat sa danseze cu The Royal Swedish Ballet (Baletul Regal Suedez) ca prim-solist, devenind astfel primul dansator din istoria de 230 de ani a companiei care a depasit ierarhia corpului de balet.

Documentarul Destine Dragos Mihalcea, ce va putea fi vizionat in premiera nationala pe Kanal D, in data de 26 decembrie, la ora 10:00, exploreaza viata frumoasa si tumultoasa al unuia dintre cei mai valorosi dansatori ai lumii, cel care a vanat succesul si a cules un cufar de amintiri.


Un film de Adela Vrinceanu Celebidachi, o productie Oblique Media si Movie Production,  avandu-i producatori pe Adela Vrinceanu Celebidachi, Titi Radoaie, Dan Iancau si Cristina Dobritoiu.
Sponsori si sutinatorii: OMD, Media Com, Mindshare, PHD Media, Emag, Publicis, WaveMaker, Omnicom Media Group, Hornbach, Tymbark, Nestle, Macromex, McCann, Borsec, Vivre.ro, Univer, Pehart, Negro200.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate