Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
10 burse gratuite pentru cursuri de muzică oferite tinerilor cu deficiențe de vedere și din medii defavorizate prin programul ,,Privește lumea prin muzică”
(Muzică)
In luna octombrie a anului trecut, Asociatia „Sonore We” a demarat proiectul „Priveste lumea prin muzica”, prin care acorda 10 burse de educatie muzicala in valoare de 10.000 de euro copiilor si tinerilor cu deficiente de vedere si celor care provin din medii defavorizate.
Cu sprijinul Fundatiei „World Vision Romania” si al cursantilor Scolii de Muzica „Sonore We”, care au sustinut demararea acestui proiect, Asociatia a oferit, pana in prezent, 5 burse, constand in cursuri gratuite de canto pe o perioada de 12 luni.

Proiectul „Priveste lumea prin muzica” a luat nastere din dorinta de a facilita accesul copiilor si tinerilor care se confrunta cu deficiente de vedere si celor care provin din familii fara posibilitati financiare, la oportunitati de afirmare si dezvoltare personala prin muzica.
In prezent, dintre cei 5 bursieri, doi dintre acestia sunt tineri cu deficiente de vedere, care se prezinta in fiecare saptamana la sediul Scolii de Muzica „Sonore We” din strada George Enescu 8, sector 1, Bucuresti, pentru a urma cursurile individuale de canto. Mireuta Razvan si Stefan Beatrice si-au manifestat interesul pentru muzica de cand erau mici, insa oportunitatile de a merge pe acest drum au fost limitate pana la acest moment.  

Muzica este terapie pentru sufletul meu. Cand sunt trist, nervos sau ma confrunt cu stari neplacute, ascult muzica si ma descarc, ma linistesc. De mic copil muzica mi-a fost alaturi. Cand am aflat de aceasta oportunitate de a urma cursuri de muzica la Scoala de Muzica „Sonore We”, am fost foarte entuziasmat pentru ca imi doream de foarte mult timp sa invat sa cant. Apropiatii mi-au spus ca am voce, insa nu am avut niciodata incredere ca este asa cum spun ei. Imi place foarte mult ceea ce facem aici si cred ca este locul potrivit sa imi dezvolt talentul”, a declarat Razvan Mireuta, beneficiar al bursei „Priveste lumea prin muzica”.

Cu sprijinul Fundatiei „World Vision Romania”, Irimioiu Georgiana si Posirca Fernando, doi tineri talentati din Slobozia, au inceput cursurile de canto in luna octombrie a acestui an. Povestile lor de viata sunt impresionante si dificile, dar talentul si pasiunea pentru muzica i-au adus la noi.

Grosu Laura, al cincilea bursier al programului „Priveste lumea prin muzica”, este o adolescenta din Comuna Vasilati, judetul Calarasi, care provine dintr-o familie fara posibilitati materiale, dar care, cu sprijinul mamei ei, si-a gasit refugiul in muzica, visul sau fiind acela de a urma un liceu de muzica din Bucuresti.

„Cand eram mica, mama mea citea o carte - “Lasa grijile, incepe sa traiesti”- care ma deruta de-a dreptul; ma gandeam ce sunt grijile astea si de ce nu o lasa pe mama sa traiasca? Dupa ce am unit primii oameni din Comunitatea Sonore We, mi-am dat seama ca nu este suficient sa ii inspiri doar pe cei care isi doresc, au talent si o situatie financiara care le permite sa studieze muzica. Prin urmare, am infiintat asociatia noastra prin care ii ajutam pe oamenii cu deficit de vedere si din medii defavorizate sa isi dea glas trairilor, prin muzica. Este unul dintre cele mai frumoase lucruri atunci cand mai multi oameni lupta si isi dedica timpul liber si pasiunea in slujba muzicii si a frumosului. Va incurajez sa donati instrumentele muzicale pe care s-a pus praful sau care nu mai au toate componentele; noi le vom repara si le vom folosi ca atare in sprijinul celor care nici macar nu au visat la asa ceva”, a declarat Cotruta Teodora, Presedintele Asociatiei „Sonore We”.

In cadrul programului „Priveste lumea prin muzica” mai sunt disponibile inca 5 burse care ii asteapta pe acei copii si tineri dornici sa exploreze lumea muzicii. Pentru informatii cu privire la acordarea burselor va puteti adresa Asociatiei „Sonore We” la sediul din strada George Enescu 8, sector 1, Bucuresti, pe adresa de email contact@sonore.ro sau la numarul de telefon 0732 704 356.

Pentru a le oferi cursuri de muzica, precum si materiale didactice cat mai multor copii si tineri talentati, ne puteti sprijini prin donatii in contul Asociatiei „Sonore We”, deschis la banca ING:

CONT LEI: RO18 INGB 0000 9999 1175 5629
BENEFICIAR: ASOCIATIA SONORE WE
Descrierea tranzactiei: DONA?IE


Despre Scoala de Muzica „Sonore We
Scoala de Muzica „Sonore We” este o comunitate unita cu peste 1000 de muzicieni care impartasesc aceeasi misiune: sa inspire si sa ofere o educatie calitativa, de durata, prin muzica.
„Sonore We” este prima scoala de muzica privata din Romania care isi deschide larg bratele pentru persoanele cu dizabilitati si din medii defavorizate, oferindu-le sansa de a se exprima liber prin intermediul sunetelor. Misiunea noastra este de a crea legaturi puternice intre oameni, prin muzica, de a-i ajuta pe cursanti sa se descopere pe ei insisi prin activitatile organizate de noi.  
Scoala de Muzica „Sonore We” organizeaza anual concerte caritabile menite sa sustina diferite cauze umanitare. Printre evenimentele caritabile organizate mentionam concertul din 2018 la „Hard Rock Cafe”, precum si concertul din 2019,  organizat la ARCUB.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate