Termenul-limita pentru inscrieri este 3 martie 2024, iar spectacolul va urma sa aiba premiera in aceasta toamna, la Teatrul Excelsior.
Formular online de inscriere
Pana pe 3 martie 2024, actorii si actritele din Bucuresti, cu varste intre 20 si 30 de ani, sunt invitati sa se inscrie la apelul lansat de Asociatia Tangent prin completarea unui formular online. Viitorii candidati sunt rugati sa citeasca cu atentie regulamentul de participare pentru a verifica daca indeplinesc toate criteriile de selectie.
Casting
In zilele de 4, 5 si 6 martie, la Sala Mica a Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, va avea loc castingul, care cuprinde doua probe: prezentarea unui moment artistic cu o durata maxima de 3 minute si o improvizatie pe miscare, pornind de la o tema data de comisia de evaluare. Rezultatele castingului vor fi comunicate prin e-mail tuturor participantilor.
Atelier
Persoanele selectate in urma castingului vor fi apoi invitate sa participe la un atelier de teatru, desfasurat intre 18 si 20 martie, la Casa Kerim - sediul Asociatiei Hearth. Pe durata celor trei zile, actorii si actritele se vor intalni cu echipa de creatie si vor explora impreuna mai multe teme ale romanului lui Alessandro Baricco prin diverse jocuri si exercitii teatrale. Ulterior atelierului, echipa proiectului va decide distributia finala a viitorului spectacol, aceasta urmand a fi anuntata public la finalul lunii martie.
Text, spectacol si echipa
Tradus in limba romana de Gabriela Lungu si publicat in 2012 la Editura Humanitas, EMAUS este „un roman al adolescentei framantate de intrebarile esentiale ale existentei, al intrarii dureroase in lumea adultilor” - Dan C. Mihailescu. Dramatizarea romanului EMAUS de Alessandro Baricco va fi montata in premiera nationala in aceasta toamna, pe scena Teatrului Excelsior din Bucuresti.
Echipa de creatie a proiectului este alcatuita din Edda Coza si Dan Coza (regie si dramatizare), Clara Pop (scenografie), Mariana Gavriciuc (coregrafie), Adrian Piciorea (sound design), Daniel Buglea (lighting design), Karla Brosteanu (graphic design), Elena Coman (PR & Comunicare), Sofia Iorga (asistenta de scenografie) si Delia Neculau (asistenta de regie).
Mai multe detalii despre proiect puteti afla pe pagina de Facebook - Asociatia Tangent si pe contul de Instagram tangentcreators.
Alessandro Baricco
Nascut la Torino in 1958, Alessandro Baricco este unul dintre cei mai cititi si indragiti scriitori italieni contemporani, cartile sale fiind traduse in peste 20 de limbi. A debutat in anul 1991 cu romanul Castele de furie, iar apoi au urmat Ocean mare (1993), Matase (1996), City (1999), Fara sange (2002), Aceasta poveste (2005), Emaus (2009), Mr Gwyn (2011), De trei ori in zori (2012) si Mireasa tanara (2016). Ultimul sau roman se numeste Abel (2023). A publicat cronici in mari ziare peninsulare (La Stampa, La Repubblica), adunate in volumele Barnum 1 (1995), Barnum 2 (1998), Next (2002) si Barbarii. Eseu despre mutatii (2006). De asemenea, a repovestit Iliada lui Homer si Moby Dick al lui Herman Melville. In 2020 a castigat Premiul European pentru Eseu pentru volumul The Game. A scris doua texte pentru teatru: Novecento (1994), dupa care Giuseppe Tornatore a realizat filmul Legenda pianistului de pe ocean, si Davila Roa (1996). In 1994 a infiintat, la Torino, Scuola Holden, dedicata creativitatii narative si artelor performative. Majoritatea cartilor sale au fost publicate in limba romana de Editura Humanitas.
EMAUS by tangent
Co-producator: Teatrul Excelsior
Parteneri: Teatrul National „I.L. Caragiale” Bucuresti, Asociatia Hearth / Casa Kerim, LiterNet
Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
.
|