Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Cristian Șofron va primi Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITEM
(Teatru)
Actorul si regizorul Cristian Sofron, Directorul Teatrului „Stela Popescu” din Bucuresti, va primi Premiul pentru intreaga activitate la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), editia a XXIII-a. Gala Premiilor UNITEM 2024 va avea loc la 25 martie, ora 17:00, in sala Teatrului National SATIRICUS Ion Luca Caragiale din Chisinau.
Gala va fi transmisa in direct la Moldova 1 si pe portalul on-line Privesc.Eu.

Printre premiile acordate se numara premiul pentru pentru cel mai bun spectacol dramatic, cea mai buna lucrare regizorala, cel mai bun rol feminin, cel mai bun rol masculin, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun spectacol de forme mici, cel mai bun spectacol in teatrul de papusi etc.

In 2023 si 2024, Cristian Sofron a regizat Titanic vals si …Escu de Tudor Musatescu la Teatrul „Satiricus” Ion Luca Caragiale din Chisinau.

Mai multe detalii despre eveniment: https://unitem.md/programe/gala-premiilor.html

Cristian Sofron este directorul Teatrului Stela Popescu din anul 2021.
A debutat la varsta de 9 ani pe scena Teatrului „C.I. Nottara” alaturi de mari actori ai scenei romanesti ca George Constantin, Alexandru Repan, Stefan Iordache si Emil Hossu.
In film, a debutat la varsta de 10 ani in regia lui Sergiu Nicolaescu, in productia „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte”, alaturi de Amza Pellea, Gheorghe Dinica, Octavian Cotescu si Ion Besoiu, film pentru care a si primit Premiul pentru Debut. A primit si Premiul aniversar „Gopo” pentru serialul Toate panzele sus (regia Mircea Muresan), Premiul de Excelenta si Diploma „Clacheta de Aur” (2012) acordat de catre Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania cat si Diploma aniversara pentru contributia adusa activitatii Teatrului de Stat din Constanta in anul 2016.
A absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” la clasa prof. univ. Octavian Cotescu in anul 1983. In vasta sa activitate artistica mentionam cateva din spectacolele in care a jucat: Acesti nebuni fatarnici de Teodor Mazilu (regia Octavian Cotescu), Amadeus de Peter Shaffer (regia Alexandru Darie), Furtuna de Cao Yu (regia Alexandru Dabija) si Henric al IV-lea de Luigi Pirandello (regia Dominic Dembinski).
In calitate de regizor second a lucrat cu Alexandru Darie pentru spectacolele Jolly Joker de Tudor Popescu, Amadeus de Peter Shafer, Portile (Saptamana Luminata) de Mihail Saulescu, cu regizorul Horatiu Malaele pentru spectacolul Puricele de Georges Feydeau si cu regizorul Alexandru Repan la spectacolul Underground dupa Maxim Gorki. A regizat spectacolul Titanic vals de Tudor Musatescu pentru Teatrul National din Constanta, spectacol premiat la Festivalul de Comedie din Bucuresti.
Este Vicepresedintele Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film (UARF), membru al Federatiei Internationale a Actorilor (FIA), membru in Comisia de Dialog Social a Ministerului Culturii, Presedinte de Onoare al Uniunii Sindicatelor din Institutiile de Spectacole din Romania (USIS), membru in Comisia de specialitate (sectiunea Actori) la Centrul Roman pentru administrarea drepturilor de autor din Romania (CREDIDAM) si Expert Independent pe probleme de Cultura la Comisia Europeana. Printre subiectele seminariilor, congreselor si conferintelor desfasurate in intreaga lume, la care a participat ca promotor al statutului Artistului in Romania, enumeram: Drepturile Artistilor in Uniunea Europeana, Statutul Artistului in lume, Pasaportul international al actorului si dansatorului, Egalitatea de sanse, Mobilitatea, libera circulatie a artistilor, Dubla taxare a artistilor si Dialogul si Asigurarile sociale. Este Manager Cultural, Formator si Expert Evaluator Proiecte Culturale, acreditari obtinute de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si este absolvent al programului de perfectionare profesionala Elaborarea si managementul proiectelor.

A fost Director General Artistic la Teatrul National Constanta, Consultant Artistic la Universitatea de arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Director General al Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Balcescu”, Director General/Manager al Teatrului Odeon din Bucuresti si actor al Teatrului „C.I Nottara” din Bucuresti.

www.teatrulstelapopescu.ro

Cristian Sofron

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate