Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2024
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
Scriitoarea Hila Blum, un nume în plină ascensiune al literaturii israeliene, vine la București
(Literatură)
Editura Trei, prin imprintul Anansi. World Fiction, in parteneriat cu Ambasada Israelului in Romania si cu sprijinul Muzeului National al Literaturii Romane, ii invita saptamana aceasta pe iubitorii de literatura din capitala la o intalnire cu scriitoarea israeliana Hila Blum.
Evenimentul va avea loc joi, 6 iunie, incepand cu ora 19.00, in Gradina Muzeului National al Literaturii Romane din strada Nicolae Cretulescu nr. 8.
La eveniment vor lua parte reprezentanti ai institutiilor organizatoare alaturi de nume importante ale scenei culturale bucurestene.

Despre prima carte a scriitoarei Hila Blum tradusa in limba romana, Cum sa-ti iubesti fiica, vor vorbi: Simona Kessler – agenta scriitoarei in Romania, Carmen Musat – critic literar, directoarea saptamanalului Observator cultural, Magdalena Marculescu – director editorial, Editura Trei si Marius Constantinescu – scriitor si jurnalist cultural.

Moderatoare: Oana Boca Stanescu, consultant in comunicare.

Romanul Cum sa-ti iubesti fiica este cea mai de succes carte a scriitoarei Hila Blum, un nume in plina ascensiune al literaturii israeliene contemporane. Cartea a fost tradusa in peste 20 de limbi, iar anul acesta s-a aflat in finala pentru castigarea prestigiosului premiu literar Femina étranger.

Importante publicatii culturale internationale au scris despre cartea Hilei Blum in termeni elogiosi: „Un roman de o autenticitate fara cusur: observatiile, gesturile si franturile de dialog par cat se poate de reale” (The New York Times), „Hipnotizant, nelinistitor... Hila Blum este o maestra a starilor sufletesti tulburatoare” (The Guardian), „O disectie a exagerarilor iubirii materne, parte roman politist, parte poveste moralizatoare” (Kirkus Reviews), „Un adevarat portret al bucuriilor, necazurilor si nesigurantei unei mame” (Publishers Weekly).

Cartea urmareste, cu o rara precizie psihologica, pasii gresiti si amagirile aparent nesemnificative ale vietii de familie, unde granita dintre protectie si posesie este atat de usor de depasit, adesea fara cale de intoarcere.

Aflata la mii de kilometri de casa, Yoela sta pe o strada intunecata si priveste la doua fetite prin ferestrele unui apartament. Sunt nepoatele pe care nu le-a cunoscut niciodata, copilele fiicei pe care nu a mai vazut-o de foarte multa vreme. Asa incepe, tesut printre amintirile si proiectiile unei femei trecute de mijlocul vietii, romanul Cum sa-ti iubesti fiica. În centrul acestei povesti fascinante se afla incercarea femeii de a intelege cum o relatie nascuta din dragoste – caci o mama nu poate fi decat indragostita de copilul ei – a ajuns dincolo de marginile instrainarii.

Mergand inainte si inapoi in timp, ea desluseste amintiri si sentimente demult ingropate, retraind chiar si cele mai marunte momente de apropiere de fiica ei, uneori atat de banale, si incercand sa inteleaga de ce fiecare dintre aceste clipe pare sa construiasca o imagine de ansamblu a instrainarii.

Editia in limba romana a cartii poarta semnatura Monicai Pruteanu, cunoscuta traducatoare din limba ebraica.

Nascuta la Ierusalim in 1969, scriitoarea Hila Blum a lucrat la inceput ca jurnalista, iar in ultimele patru decenii a fost editoare pentru Kinneret Zmora-Bitan, una dintre cele mai mari edituri israeliene. Primul ei roman, Vizita (2011), a devenit repede bestseller si a intrat pe lista scurta a prestigiosului Premiu Sapir pentru literatura, pe care Hila Blum avea sa-l si castige in 2021, cu romanul Cum sa-ti iubesti fiica.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate