Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 septembrie 2024
Recomandări
Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria Zavate și Andrea Gavriliu, Cronicari Digitali, podcastul cultural românesc, încheie sezonul nouă cu audiențe record
(Arhitectură)
* Peste 40.000 de persoane au urmarit podcastul Cronicari Digitali in al noualea sezon, aproape jumatate preferand varianta video, disponibila din 2024 pe Youtube;
* Mari personalitati, precum Mircea Cartarescu, pictorul Stefan Caltia, Razvan Mazilu si Gelu Duminica, Stefan Sava, Eliza Yokina si Stefan Ghenciulescu au dezbatut in episoadele podcastului subiecte de interes pentru audienta tanara;
* Podcastul a fost timp de sase saptamani pe locul 1 la categoria Places & Travel in Romania si isi pastreaza locul in top 10 cele mai ascultate podcasturi la categoria Societate si Cultura.
* Sezonul noua al Cronicari Digitali s-a incheiat cu un episod emblematic, filmat acasa la Stefan Caltia, unul dintre cei mai mari artisti contemporani romani.

Podcastul cultural Cronicari Digitali incheie sezonul noua cu audienta record si noi episoade de continut cu subiecte analizate profund prin conversatii placute, in care invitati de anvergura au dezbatut pe teme culturale, fenomene ale pop-culturii, situatia tinerilor la vot, precum si capitole pline de savoare din arhitectura si din istorie.

Cronicari Digitali, produs new media cofinantat de Administratia Fondului Cultural National si sustinut de Ordinul Arhitectilor din Romania din Timbrul de Arhitectura, a devenit, in cei cinci ani de difuzare, cel mai popular podcast cultural romanesc, aducand natural in discutie subiecte necesare publicului tanar. Si in acest an, Cronicari Digitali se aude saptamanal la Radio Romania Cultural, in fiecare joi, in emisiunea „Orasul vorbeste”.

Podcastul Cronicari Digitali, varianta video, in topurile de audienta

Pentru sezonul noua, Cronicari Digitali a completat canalele de difuzare cu varianta video a podcastului, astfel ca dintre cei 40.000 de tineri care l-au urmarit in acest an, 45% au vizionat podcastul pe Youtube, in timp ce restul au preferat varianta audio disponibila in aplicatiile de streaming.

In cele noua saptamani de podcast aferente primului nou sezon al acestui an, Cronicari Digitali a fost, timp de sase saptamani, pe locul 1 la categoria Places & Travel in Romania. In plus, podcastul Cronicari Digitali se afla in top 10 la categoria Societate & Cultura.

Finalul sezonului 9 aduce podcastul video chiar in atelierul pictorului Stefan Caltia, unul dintre cei mai mari artisti contemporani romani. Intr-unul dintre putinele interviuri pe care acesta le acorda, Caltia vorbeste deschis publicului despre universul sau artistic si importanta amintirilor si emotiilor din copilarie. Este o onoare sa putem difuza catre public un interviu atat de rar si de bun”, declara Silvia Teodorescu, coordonator Cronicari Digitali.

De la stanga la dreapta, Stefan Caltia, Eliza Yokina, Ana Rubeli si Diana Popescu

Cronicari Digitali ramane, astfel, unul dintre cele mai urmarite podcasturi culturale din Romania, avand, in acelasi timp, o foarte mare priza la publicul tanar.

Urmariti podcastul VIDEO pe https://www.youtube.com/@CronicariDigitali. 

Podcastul AUDIO este disponibil pe: https://spoti.fi/3I7ZUmf si pe https://apple.co/3XfOu47.

Tiktokeri, specialisti si jurnalisti de anvergura au dezbatut o mare varietate de teme

Podcastul Cronicari Digitali a abordat, printre multe altele, subiecte precum melodia „Macarena” a Erikai Isac si abuzul asupra femeilor, impreuna cu subiecte care vorbesc despre fake news si dezinformare. Cele noua episoade ale podcastului au asezat la aceeasi masa tiktokeri si jurnalisti cu o vasta experienta in presa clasica, fapt ce demonstreaza paleta larga de teme de discutie pe care moderatorii le-au abordat impreuna cu mari personalitati ale momentului.

Jurnalistul cultural Diana Popescu a fost si in acest sezon moderatorul principal, iar alaturi de ea au stat blogerul cultural Ana Rubeli, scriitorul Marius Chivu si creatorul digital Razvan Motei sustinand trei teme pilon din grila podcastului (Cultura, Pop-cultura, Arhitectura si istorie) in calitate de co-moderatori.

Nume mari, invitate in cadrul podcastului Cronicari Digitali, sezonul 9

In ultimul episod al sezonului, lansat joi, 6 iunie 2024, am explorat universul creativ al pictorului Stefan Caltia, artistul care pastreaza amintirile copilariei si le transforma in opere de arta ce respira viata in inima Capitalei. Alaturi de Eliza Yokina, arhitecta pasionata de mostenirea culturala si structura urbana, si sub indrumarea moderatoarelor Diana Popescu si Ana Rubeli, discutia a dezvaluit cum amintirile si emotiile influenteaza perceptia noastra asupra trecutului si planurile pentru viitor.

Pictorul Stefan Caltia

Sezonul a fost deschis, in luna martie, de Mircea Cartarescu, invitat in cadrul podcastului Cronicari Digitali cu doar cateva saptamani inainte ca romanul „Solenoid” sa primeasca premiul Dublin Literary Award 2024, cel mai important premiu din lume acordat unui roman tradus si publicat in limba engleza.

Au urmat, apoi, doua voci influente: Cristina Praz, expert in egalitate de gen de la Centrul Filia, si Ramona Dumitrescu, producatoare de matinale de radio, care au vorbit despre melodia „Macarena” a Erikai Isak, despre abuzul asupra femeilor si despre profilul lui „Mirel din Turnu Magurele”.

Printre invitatii s-au numarat David Neacsu, unul dintre cei mai renumiti alpinisti si exploratori romani, iar idei captivante au fost rostite de Silvia Colfescu si Stefan Ghenciulescu despre mahalalele nedreptatite si despre arhitectura care a rezistat timpului. Victor Kapra a vorbit despre cum evolueaza mass-media si ce provocari aduce perioada electorala. El a analizat, alaturi de moderatorii Diana Popescu si de Razvan Motei, la diferentele dintre presa traditionala si noile platforme de socializare pentru a intelege unde se afla echilibrul intre tehnologie si umanitate si a subliniat ca este momentul sa intelegem ce putem face pentru a ne proteja de dezinformare.

Andrea Gavriliu si Razvan Mazilu, doi dintre cei mai proeminenti coregrafi ai momentului, au oferit momente pline de gratie, umor si marturisiri emotionante, dintr-o perspectiva unica asupra artei dansului, iar fotograful Andrei Birsan si arhitectul Stefan Sava au dezvaluit cum tinerii profesionisti in arhitectura insufla o noua viata in colturile abandonate ale orasului.

Si, pentru ca tinerii sunt foarte atenti si tot mai interesanti de actiunea si componenta sociala, Gelu Duminica si Maria Zavate au discutat, alaturi de gazdele podcastului, despre importanta implicarii fiecarei persoane in procesul electoral si au explorat modul in care suntem influentati sau chiar manipulati.

Invitatii Maria Zavate si Gelu Duminica, moderatorii Diana Popescu si Razvan Mo?ei

////

Platforma new media Cronicari Digitali a scos in evidenta faptul ca tinerii sunt interesati si captivati de obiectivele de patrimoniu, important fiind modul in care este prezentata aceasta mostenire culturala si accesul catre ea. Cronicari Digitali produs de agentia de PR Zaga Brand, Asociatia Human Made Art si Institutul National al Patrimoniului a reusi sa aduca alaturi o comunitatea vasta de oameni preocupati de valori culturale, personalitati, experti, vedete, creatori de continut si, anual dezvolta proiecte offline si online care se disting prin creativitate si modalitati inovative de storytelling digital.
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate