Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
10 ani de SISAF: 120 de picturi murale și 13.800 metri pătrați de culoare
(Arte vizuale)
Editia aniversara de 10 ani a Festivalului International de Arta Stradala din Sibiu (SISAF) s-a incheiat zilele trecute, dupa o saptamana plina de culoare si creativitate. In total, 3 picturi murale de mari dimensiuni si 7 instalatii de arta inedite lasa o noua amprenta artistica Sibiului.
Astfel, este completat cel mai amplu Tur de Street Art, ce insumeaza acum 120 de picturi murale si 13.800 metri patrati de culoare. Cea de-a X-a editie a festivalului a celebrat un deceniu de transformare artistica si expresie urbana, timp in care a adus un impact major si durabil asupra Sibiului si comunitatii locale. Picturile murale fac acum parte din viata orasului si sunt o componenta din identitatea colectiva.

Ce aduce nou editia din 2024

Editia din acest an a adus in prim-plan 3 picturi murale impresionante, insumand un total de 600 de metri patrati de culoare, care vor ramane marturie a creativitatii si talentului artistilor participanti - toti prieteni ai festivalului, artisti care fie au debutat, fie au crescut artistic odata cu SISAF:

* Tim Marsh – artist jumatate francez, jumatate maltez, a revenit la SISAF dupa ce a mai participat in anii 2022 si 2020. Celebra sa lucrare de pe Calea Cisnadiei cu o reprezentare a unui astronaut si peretele infrumusetat al Bazei Hipice au fost completate in acest an cu o noua creatie remarcabila, in stilul sau caracteristic.
Locatie: Colegiul Tehnic Energetic (str. Electricienilor nr. 1)

* Atoma – artista de origine romana, absolventa a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, a impresionat din nou sibienii cu personajele ei atipice, continuand traditia editiilor din anii 2019-2021, cand ne-a propos asocieri neasteptate intre personaje si diverse elemente ale vietii de zi cu zi.
Locatie: Bloc de locuinte (Bulevardul Vasile Milea nr. 22)

* Cristian Scutaru – artist roman bine-cunoscut in lumea artei stradale, ne aduce teme cu greutate si simboluri de descifrat de catre privitori, asa cum a facut si in editiile din 2019, 2020, 2021 si 2023.
Locatie: Scoala Gimnaziala „Ioan Slavici” (str. Macaralei nr. 1)

Atoma | SISAF 2024

In paralel, grupul Racolaj a realizat 7 instalatii de arta, care pot fi admirate in continuare in Piata Huet. Expozitia de lucrari realizate prin tehnica paste-up, folosind articole rupte din ziare, a dat un nou sens vizual si conceptual acestora.
De mentionat este si expozitia „Sunet si semn” a artistei Karina Alexandrescu, care a oferit o perspectiva unica asupra relatiei dintre sunet si reprezentarea grafica, reinterpretand emotiile si structura muzicala ale compozitiilor lui Igor Stravinski.
    
Ultima zi de festival a adus o premiera in program: cunoscutul Street Art Tour a fost imbinat cu un City Hunt. Duminica, 14 iulie, participantii au explorat noile picturi murale realizate in acest an si au fost provocati sa identifice parti din picturile murale realizate in anii trecuti, pe baza indiciilor. Deplasarea s-a facut pe biciclete sau trotinete, intr-o competitie in echipe, aducand un final interactiv si dinamic editiei aniversare.

Cristian Scutaru | SISAF2024

Lucrarile din acest an completeaza Galeria de Arta Stradala in aer liber a Sibiului - o expozitie accesibila localnicilor si turistilor 365 zile pe an. Aceasta cuprinde acum 120 lucrari si nu mai putin de 13.800 metri patrati de culoare, revitalizand spatiul urban in cadrul celui mai amplu demers de acest gen din tara.

Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.sisaf.ro

------

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociatia ART Factory Transilvania si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu.
 
Parteneri: PTIR (Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania) / IFM / Schwarz Gruppe / Caparol / Aqua Carpatica / Ofero Network / Financial Projects / ASeo Marketing

Official Can: Montana Colors

Tim Marsh | SISAF 2024

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate