Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Peste 15.000 de ieșeni au participat la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu
(Viață)
Intre 20 si 22 septembrie 2024, Ateneul National din Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, a organizat cea de-a VI-a editie a Festivalului Strazii Lapusneanu. In cele trei zile de festival, fosta Ulita Sarbeasca, cunoscuta pe vremuri drept Strada Veseliei, a fost cuprinsa de sarbatoare datorita celor peste 60 de evenimente cultural-artistice.
Festivalul a fost organizat pentru publicul de toate varstele, iar peste 15.000 de ieseni s-au bucurat de momentele artistice sustinute de artisti locali si invitati speciali, de spectacolele de dans si teatru, de activitatile pentru copii, atelierele de creatie si de spiritualitate. In cele trei zile, au fost sustinute momente artistice de instrumentisti ieseni: Teodora Albu (nai), Costel Feraru (tambal), Aurelian Holera (pian), Roxana Gheorghiu (flaut), John Mantucci (chitara), Emanuel Arsinte (acordeon), Mirona Pintilie (vioara), Alexandru Hutanu (saxofon) si Lucian Iacob (violoncel).


Zilnic, iesenii au avut ocazia sa participe la sesiuni de sculptura live cu artistul Vladlen Babcinetchi si au admirat expozitiile de la Muzeul Unirii, Galeriile UAP si Galeriile „Grumazescu”, de asemenea, au reusit sa achizitioneze obiecte inedite de la Targul de Arta si Antichitati si de la Targul Mesterilor Populari al Asociatiei „ART – Mestesugurile Prutului”.

Vineri, 20 septembrie, publicul a participat la concertul sustinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” si Corul Marii Uniri, apoi la show-ul de stand-up cu Gabriel Gherghe si Edi Vacariu, la recitalul live cu Stefania Mihailescu si Razvan Halici, iar seara a culminat cu spectacolul Andra Botez & Band.


Pe 21 septembrie, sambata, copiii s-au distrat alaturi de magicianul Iulian Paraschiv. Momente muzicale au fost sustinute de Corului de Copii al Municipiului Iasi, scoala Musica Land Concept, Scoala Anca Serban, elevii de la clasa de canto clasic al Danielei Ciocoiu, de la Colegiul de Arte „Octav Bancila” din Iasi. De asemenea, trecatorii au putut admira Parada Costumelor de Epoca alaturi de Muzica Militara Iasi. Seara, iesenii au asistat la recitalul de muzica folk al lui Cezar Popescu, concertul trupei Debandada iar explozia de energie si efervescenta a serii a fost adusa de concertul extraordinar al formatiei Bosquito.


Duminica, 22 septembrie, pe langa artistii locali si spectacolul de magie, au fost sustinute concerte de Ansamblul Coconite, Soprano Music Academy, Akademy Talents si Asociatia Culturala Domisong. In fiecare seara, iesenii au avut parte de spectacole extraordinare, iar festivalul a fost incheiat cu un concert al trupei Fara Zahar.

Ca si in editiile anterioare, cea de-a VI-a editie a Festivalului Strazii Lapusneanu si-a atins scopul, reunind peste 15.000 de participanti la evenimentele noastre pe durata celor 3 zile. Inca de la prima editie, scopul principal a fost animarea fostei Ulite Sarbesti cu teatru, muzica si dans si consideram ca am reusit sa oferim acestei strazi de tranzit, sansa de a fi redescoperita. Cu aceasta ocazie le multumim tuturor institutiilor publice si private care ne-au fost alaturi in organizarea acestui eveniment: Jandarmeria Iasi, Serviciul de Ambulanta Iasi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Servicii Publice Iasi, Salubris, Compania de Transport Public Iasi, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, Muzeul Municipal „Regina Maria”, Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi, Uniunea Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi, Foom by Nemteana”, a declarat Gheorghita Rusu-Persic, managerul interimar al Ateneului National din Iasi.



.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate