Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2024
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
Ateliere de scenografie sustenabilă pentru artiști și designeri la început de drum. Creațiile vor fi expuse într-o expoziție performativă la TNB.
(Arte vizuale)
In luna octombrie, artistii si designerii romani aflati la inceput de drum, pasionati de domeniul confectionarii mastilor, costumelor, recuzitei si decorurilor si animati de dorinta de a explora practici inovatoare si ecologice au sansa de a lua parte la o serie de ateliere dedicate lor. Acestea sunt sustinute de artisti si tehnicieni cu experienta din Franta, Germania si Romania.
„Crafting the Future – Hands on Scenography: Sustainability and the Performing Arts” (10-18 octombrie) este numele proiectului la care sunt asteptati sa se inscrie atat artisti si designeri in mod individual, cat si echipe interdisciplinare preocupate de abordari colaborative ale scenografiei. Data limita pentru inscrieri este data de 4 octombrie, iar detalii despre participare se gasesc pe site-ul Goethe-Institut Bucuresti: https://shorturl.at/o21ZD.

Creatiile rezultate in urma proiectului vor fie expuse in foaierul Salii Atelier a Teatrului National Bucuresti (TNB), intr-o expozitie performativa, in cadrul Bienalei de Scenografie organizata alaturi de Festivalul National de Teatru (18-27 octombrie 2024).

Participantii au ocazia de a afla informatii si de a exersa tehnici legate de confectionarea mastilor si a costumelor, utilizand tesaturile ecologice si reciclarea, dar si despre designul de recuzita si cel de decor sustenabile.

Cei interesati de confectionarea de masti folosind materiale durabile si reciclate vor avea sansa de a lucra alaturi de Stefanie Romacker din Germania, pictor si make-up artist care, de-a lungul anilor, a lucrat la Opera din Frankfurt, la Theater am Turm, Frankfurt, la Badisches Staatstheater Karlsruhe si alte insitutii de prestigiu.

Cei pasionati de crearea de costume utilizand tesaturile ecologice si reciclarea o vor avea drept trainer pe Corina Gramosteanu, unul dintre cei mai cunoscuti designeri autohtoni de profil, care a lucrat in zeci proiecte de succes, alaturi de nume importante ale scenei, precum Silviu Purcarete, Gábor Tompa, Andrei Serban, Alexandru Tocilescu, Alexandru Dabija, Gigi Caciuleanu sau Max Emanuel Cencic.

In cadrul atelierelor din octombrie, Isabelle Szymaszek din Franta va oferi informatii din experienta sa bogata in designul de recuzita sustenabil. Cu dubla formare – in domeniul recuzitei si in cel al regiei – si o experienta bogata, Isabelle Szymaszek este astazi o liber-profesionista de succes, cu proiecte notabile, in special in lumea operei (Opera Garnier, Opera Versailles, Festivalul International de Opera de la Aix-en-Provence).

Adrian Damian, cunoscut scenograf si artist multimedia, apreciat pentru creatiile sale inovatoare si spectaculoase, va povesti din experienta sa bogata in domeniul designului de decor. Creator a peste 80 de proiecte scenografice in teatre de prestigiu din Romania si strainatate, alaturi de regizori de renume, Adrian Damian ii va invata pe artistii si designerii prezenti la ateliere despre proiectarea si construirea decorurilor folosind materiale recuperate si reciclate.

Situat la intersectia dintre artele spectacolului si sustenabilitate, proiectul „Crafting the Future – Hands on Scenography: Sustainability and the Performing Arts” subliniaza importanta, valoarea si frumusetea disciplinelor tehnice si a mestesugurilor care sustin artele spectacolului. De asemenea, ii incurajeaza pe scenografi, artisti si designeri sa isi dezvolte competente practice in acest domeniu.

Organizat de Goethe-Institut Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, OISTAT Romania si Bienala de scenografie Bucuresti, proiectul este finantat de Fondul cultural franco-german, infiintat in 2003 pentru a marca cea de-a 40-a aniversare a Tratatului de prietenie dintre Franta si Germania de la Élysée.

----

Parteneri: Teatrul National Bucuresti, Centrul de cercetare si creatie teatrala Ion Sava, UNITER


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate