Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 noiembrie 2024
1855 • Exploratorul britanic David Livingstone descopera Cascada Victoria, din Africa
1872 • Este înfiintata Academia Navala Mircea cel Batrân, din Constanta
1899 • Se naste Stefan Vencov, fizician roman (d. 1955)
1902 • Se naste Constantin Baraschi, sculptor roman (d. 1966)
1942 • Se naste Martin Scorsese, regizor american de film
1989 • Au loc manifestatiile anticomuniste ale studentilor din Praga, care au marcat inceputul Revolutiei de catifea
Recomandări
„O lume (ne)văzută” – expoziție tactilă inspirată de Micul Prinț
(Arte vizuale)
Intre 8 si 10 noiembrie, intre orele 12:00 - 18:00, la sediul Asociatiei Nevazatorilor din Romania (str. Vatra Luminoasa 106 bis), asociatia Entuziart, promotor activ al integrarii sociale si culturale a persoanelor cu nevoi speciale, invita publicul sa exploreze expozitia tactila „O lume (ne)vazuta” si sa descopere arta prin simturi, printr-o calatorie cu ochiii inchisi ghidata.
Inspirata de „Micul Print”, expozitia reface parcursul indragitului personaj, fiind completata de diverse alte moduri de exprimare creativa: momente de desen, miscare si muzica.

O calatorie terapeutica si incluziva prin arta

O lume (ne)vazuta” aduce in prim-plan obiecte realizate in ateliere de art-terapie prin modelaj, de catre persoane nevazatoare sau cu deficiente de vedere, elevi si profesori ai Liceului Tehnologic Special „Regina Elisabeta”, ateliere ce s-au desfasurat intr-un cadru care imbina arta si empatia pentru o lume mai incluziva. Fiecare lucrare este o poveste tacuta despre cautarea sensului si despre legaturile invizibile dintre noi. Parcursul expozitiei va dura aprox. 15 minute si va fi individual.

Accesul publicului este liber dar este recomandata rezervarea intervalului de timp dorit aici: https://forms.gle/Ljqq6Ky5aLZJgAY37

Atelier modelaj Oana Dorneanu @Luciana Gingarasu

Un proiect international si echipa din spatele lui

Expozitia face parte din proiectul "CU OCHII MINTII", un proiect ce accesibilizeaza mediul artistic pentru persoanele nevazatoare si care isi propune sa contribuie activ si artistic la destigmatizarea persoanelor cu dizabilitati.
O echipa internationala de art-terapeuti, dans-terapeuti si muzicoterapeuti au colaborat pentru a crea o serie de ateliere de art-terapie, dans-terapie si muzicoterapie. Aceste ateliere s-au adresat persoanelor cu deficiente de vedere, invitandu-le la creatie, dans si explorare muzicala.

Facilitatorii sunt:

Oana Dorneanu – Art terapeut, facilitator al atelierelor de art-terapie pentru adolescenti, curator al expozitiei.

Anca Ghearasamescu – Art terapeut Phronetik, facilitator al atelierelor de art terapie pentru profesori.

Loredana Larionescu, Sorina Petrescu, Alexandra Cucu, Ana Dumitrascu – au facilitat atelierele de dans terapie pentru copii, tineri si profesori si au realizat o cercetare artistica, introducand o perspectiva holistica si inovatoare.

Alexandra Cucu – a coordonat integrarea experientei senzoriale prin miscare in cadrul expozitiei.

Atelier modelaj Oana Dorneanu @Luciana Gingarasu

Angelica Baciu si Gabriel Victor Baclea – au sustinut atelierele de explorare muzicala.

Kathy Dymoke (TouchDown DANCE, Anglia), Angelica Postu, muzicoterapeut (Berlin) si Uwe Hermann, art-terapeut (Germania) – supervizori internationali, au oferit suport si supervizare, asigurand aderenta la cele mai bune practici in domeniile lor.

Atelierele s-au desfasurat in Bucuresti, pentru elevii si profesorii institutiilor partenere oferind persoanelor cu deficiente de vedere oportunitatea de a explora arta dintr-o noua perspectiva. Totodata, 14 studenti de la Universitatea Bucuresti au participat la program, efectuand ore de practica si imbogatindu-si astfel cunostintele si experienta in domeniul terapiilor expresiv-creative.

Proiectul promoveaza incluzivitatea si acceptarea diversitatii, invitand publicul sa exploreze lucrarile in modul in care acestea au fost create, cu ochii inchisi.


 
Atelier profesori Anca Ghearasamescu @Luciana Gingarasu

"CU OCHII MINTII" este derulat de Asociatia Entuziart, avand ca parteneri Universitatea Bucuresti, Asociatia Nevazatorilor din Romania, Asociatia pentru Dezvoltare Urbana, Liceul Tehnologic Special "Regina Elisabeta", Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Vedere.


Proiectul "CU OCHII MINTII" este co-finantat de AFCN. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantari

Asociatia Entuziart este o organizatie non-guvernamentala dedicata promovarii si sprijinirii persoanelor de orice varsta si cu orice tip de abilitati, prin activitati creative si artistice cu scopuri terapeutice. Inca din ianuarie 2022, asociatia ofera ore de art terapie si dans terapie copiilor cu nevoi speciale dintr-o scoala speciala din Bucuresti, demonstrand impactul pozitiv al acestor abordari inovatoare. Asociatia se implica activ in oferirea de ajutor terapeutic persoanelor din zone defavorizate, colaborand cu spitale de psihiatrie pentru a extinde accesul la serviciile de art terapie si stabileste parteneriate semnificative cu institutii academice precum Universitatea Bucuresti, oferind contexte de practica pentru studentii din Facultatea de Psihologie.
    
Proiectul "CU OCHII MINTII" marcheaza un nou capitol in misiunea Asociatiei Entuziart de a deschide portile catre o lume in care arta si terapia se imbina pentru a oferi speranta si oportunitati egale de exprimare si participare culturala pentru toti membrii societatii noastre.
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate