Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 noiembrie 2024
1855 • Exploratorul britanic David Livingstone descopera Cascada Victoria, din Africa
1872 • Este înfiintata Academia Navala Mircea cel Batrân, din Constanta
1899 • Se naste Stefan Vencov, fizician roman (d. 1955)
1902 • Se naste Constantin Baraschi, sculptor roman (d. 1966)
1942 • Se naste Martin Scorsese, regizor american de film
1989 • Au loc manifestatiile anticomuniste ale studentilor din Praga, care au marcat inceputul Revolutiei de catifea
Recomandări
Peste 1.500 de spectatori au participat la cea de-a XI-a ediție a Festivalului „Săptămâna Teatrului Tânăr”
(Teatru)
Festivalul „Saptamana Teatrului Tanar” s-a incheiat vineri, 8 noiembrie, marcand o editie importanta prin extinderea sa la nivel international. Organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau, in perioada 2-8 noiembrie, evenimentul a atras peste 1500 de spectatori si a oferit un program diversificat, cu 9 spectacole desfasurate pe parcursul a sapte zile.
Anul acesta, festivalul a reunit peste 100 de tineri artisti din Romania, Republica Moldova si Turcia, prezentand montari curajoase si facilitand schimbul cultural international.

In ultima zi a evenimentului, pe scena Teatrului „George Ciprian” a urcat trupa Teatrului Ahmet Vefik Pasa Bursa Devlet Tiyatrosu din Turcia. Spectatorii au asistat la tragedia „Othello” de William Shakespeare, in regia lui Vlad Trifas, un spectacol intens ce exploreaza teme precum iubirea, gelozia si tradarea.

STT 2024 (c) Bianca Cuculici

Festivalul a reusit, si la aceasta editie, sa ofere publicului buzoian un maraton de sapte zile teatrale, cu productii extrem de variate, de la comedie la tragedie, abordand teme precum vulnerabilitatea, relatiile interumane si societatea contemporana.

In cadrul celei de-a XI-a editii a Festivalului „Saptamana Teatrului Tanar”, juriul de specialitate alcatuit din Mihaela Rus (actrita si manager al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiesti), Andrada Chiriac (scenografa) si Andreea Telehoi (teatrolog), a acordat urmatoarele premii:

# Premiul pentru Cel mai bun spectacol - „Liliom” de Ferenc Molnár, regia Andrei Hutuleac, productie Teatrul Republican „Luceafarul”, Chisinau, Republica Moldova;

# Premiul pentru Cel mai bun actor - Sinkó Ferenc pentru rolul Radomil Seretlean din spectacolul „0 Grade cu Soare”, dramaturgie Filip Odangiu si Diana Aldea, regia Filip Odangiu, productie Centrul de Creatie „Maidan” Cluj-Napoca;

# Premiul pentru Cea mai buna actrita - Bianca Cuculici pentru rolurile Muraskina si Ea din spectacolul „Dragoste” dupa „Povestiri” de A.P. Cehov, regia Andrei si Andreea Grosu, productie Teatrul „Anton Pann” Ramnicu-Valcea;

# Premiul Special al Juriului – I se acorda lui Alex Stefanescu, „cel mai celebru artist necunoscut”.

STT 2024 Liliom

Evenimentul nu ar fi fost posibil fara sprijinul constant al Consiliului Judetean Buzau si al sponsorilor locali, care au inteles importanta incurajarii tinerilor artisti si a cresterii accesului publicului la productii teatrale valoroase. Organizatorii adreseaza multumiri deosebite tuturor partenerilor, invitatilor speciali si trupelor participante, pentru contributia lor la reusita unei editii memorabile a Festivalului „Saptamana Teatrului Tanar”. Succesul editiei din acest an se datoreaza si efortului si entuziasmului zecilor de voluntari buzoieni, care au asigurat o organizare impecabila si o experienta memorabila pentru toti participantii.

STT 2024 Othello

Prin prezenta artistilor din alte tari, festivalul a contribuit si la promovarea Buzaului ca centru cultural, atragand atat locuitori ai orasului, cat si iubitori de teatru din regiune, care au avut oportunitatea de a descoperi productii internationale deosebite.

Privind spre viitor, Festivalul „Saptamana Teatrului Tanar” isi propune sa continue aceasta colaborare internationala, imbogatind peisajul cultural local si sustinand capacitatea teatrului de a crea punti de legatura intre generatii de artisti.

Mai multe informatii la www.teatrulgeorgeciprian.ro
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate