Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iulie 2025
Recomandări
Album portret discografic Doina Rotaru editat de UCMR
(Muzică)
Initiativa Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor. Romania de a produce un CD dedicat creatiei Doinei Rotaru, ofera iubitorilor de muzica si de frumos, prilejul de a se bucura de lucrari reprezentative ale binecunoscutei compozitoare al carei stil unic a atins mereu sufletul ascultatorilor prin magia, rafinamentul si profunzimea plasmuirilor sale sonore.
JAPANESE GARDEN pentru flaut bas (care schimba in flaut piccolo) si sunete preinregistrate (2006), VIVARTA pentru cvartet de coarde (2009/2017), LUMINA - in memoriam Octavian Nemescu pentru cvintet de suflatori (2021), FATUM pentru clarinet, vioara, viola, violoncel si pian (2022) si SALCIA pentru flaut si 4 percutionisti (2011) sunt titlurile incluse pe albumul-portret care creeaza o lume aparte, fascinanta, modelata de preferinta compozitoarei Doina Rotaru pentru asimilarea de arhetipuri si simboluri, pe care le impleteste in eterofonii lichide, imbinand influentele arhaice romanesti cu tehnici actuale axate pe obtinerea unor culori timbrale speciale. Lucrarile au beneficiat de participarea remarcabila a unor muzicieni renumiti pentru contributiile de exceptie aduse interpretarii creatiei contemporane: flautistul Mario Caroli, Cvartetul de coarde ARCADIA, Cvintetul de suflatori V COLORIS, Ansamblul PROFIL si Ansamblul de percutie GAME.

Nascuta in 1951 la Bucuresti, Doina Rotaru a scris pana in prezent numeroase lucrari solistice, camerale, corale si orchestrale, dintre care 3 Simfonii si 15 Concerte cu solist. Muzica ei a fost interpretata in numeroase concerte si festivaluri din intreaga lume. A primit comenzi din partea Festivalului „Toamna Varsoviana”, Radio France, Radio Graz, Fundatiei „Suntory Hall” din Tokyo, Ministerului Francez al Culturii, diverselor ansambluri si diversilor solisti din Austria, Croatia, Elvetia, Franta, Germania, Islanda, Japonia, Olanda, Suedia. Doina Rotaru a fost distinsa cu Premiul Academiei Romane (1996), 13 premii ale Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, precum si cu Premiul I la Concursul International Gedok - Mannheim (1994). A fost invitata sa sustina conferinte despre muzica sa in Germania, Olanda, Marea Britanie, Japonia, Islanda, Suedia, Polonia, Italia si Spania. 

Recent aparut in Antologia muzicii romanesti, finantata de Ministerul Culturii si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si publicata de Editura Muzicala in parteneriat cu Societatea Roman de Radio, CD-ul cu muzica Doinei Rotaru ofera acestei colectii un standard inalt, printr-un document sonor care atesta valoarea si originalitatea muzicii contemporane romanesti in context international.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate