Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Revoluția EMDR. Schimbă-ți viața amintire cu amintire, de Tal Croitoru
(Literatură)
Pentru Romania este o premiera traducerea acestui titlu important de informare despre terapia EMDR (Desensibilizare si Reprocesare prin Miscari Oculare) precum Revolutia EMDR. Schimba-ti viata amintire cu amintire, semnata de autoarea israeliana Tal Croitoru.
In colaborare cu editura SmartPublishing, psihologul clinician Maria Magdalena Macarenco aduce aceasta carte atat specialistilor care isi doresc sa aprofundeze metoda inainte de a parcurge o formare acreditata, cat si publicului larg interesat sa descopere un reper functional si rapid in lista metodelor de terapie moderne. Cartea este construita ca un ghid  indicat tuturor celor care isi doresc sa gaseasca o solutie stiintifica dar rapida la gestionarea traumelor, a comportamentelor negative (inhibitii, frici, griji) care influenteaza calitatea vietii. 

EMDR este cea mai revolutionara si importanta metoda care a aparut in psihoterapia ultimilor decenii - Dr. Herbert Fensterheim, Universitatea Cornell

Lansarea de carte va avea loc pe 6 decembrie, orele 12.00 la Journey Pub, in sala Up Above, chiar in piata Romana, str. George Enescu nr. 25 si beneficiaza de o prezentare interactiva la care vor fi prezenti notabili specialisti in terapia traumei si in metoda EMDR. 

Invitati:
Maria Magdalena MACARENCO – psihoterapeut EMDR, psiholog clinician
conf. dr. Diana Lucia VASILE – fondatoarea ISTT, psihoterapeut
Florentina MANDOC – psiholog clinician, terapeut EMDR in formare
Andrei DUMITRESCU – psihoterapeut
 
Viteza cu care apare schimbarea in timpul terapiei EMDR contrazice notiunea traditionala de timp ca fiind esentiala pentru vindecarea psihologica - Bessel A. van der Kolk, profesor de psihiatrie la Universitatea din Boston 

Revolutia EMDR informeaza cititorii despre o psihoterapie revolutionara care se numeste EMDR (Desensibilizare si Reprocesare prin Miscari Oculare), cea mai rapida si eficienta metoda de terapie bazata pe cercetari, la ora actuala. Cartea este scrisa intr-un limbaj accesibil si reprezinta un ghid pentru cei care doresc sa parcurga o psihoterapie EMDR dar si pentru psihologii care isi doresc mai multe informatii despre aceasta metoda inainte sa inceapa un training de formare.

Citind povestile din interiorul cartii, vei afla multe despre tine insuti: ce te afecteaza, ce te motiveaza si ce te limiteaza. Meriti o viata mai buna. EMDR te poate ajuta sa-ti vindeci viata, amintire cu amintire si sa traiesti viata pe care meriti sa o traiesti - Tal Croitoru, autoarea cartii 

TAL CROITORU este licentiata in educatie, are un master in asistenta sociala clinica, un master in administratie de afaceri si este doctorand in asistenta sociala. in ultimii ani, a lucrat ca psihoterapeut si consultant EMDR certificat in practica sa privata, manageriaza un lant national de clinici EMDR si tine prezentari din 2007 la Universitatea din Haifa, Departamentul de Asistenta Sociala. De cand a constientizat potentialul metodei EMDR de a schimba milioane de vieti intr-un timp relativ scurt, si-a devotat viata pentru extinderea EMDR la nivel international prin prezentari, produse informationale, o retea profesionala EMDR si carti.
METODA EMDR  
Metoda a fost descoperita in 1987 cand dr. Francine Shapiro si-a dat seama ca, atunci cand mimeaza miscarile pe care ochii le fac in tipul somnului cu vise (REM - Rapid Eye Movements), acest lucru ii imbunatatea considerabil dispozitia. Doar persoanele cu studii de sanatate mentala si care au fost pregatiti in EMDR, pot trata folosind aceasta metoda. EMDR este o metoda psihoterapeutica interesanta pentru ca duce la rezultate cuantificate in transformari vizibile cu mult mai rapid decat orice alta metoda cunoscuta: in doar doua saptamani de la accesarea tratamentului terapeutic pacientii inregistreaza vizibile imbunatatiri in gestiunea starilor traumatice, inhibari sau stres iar rezultatele sunt atestate si prin studii clinice. Deja milioane de oameni sunt tratati in jurul lumii prin aceasta metoda. 

EMDR reprezinta acronimul de la Eye Movement Desensitization and Reprocessing (Desensibilizare si Reprocesare prin Miscari ale Ochilor):
Desensibilizarea intensitatii emotiei simtite in timpul reamintirii evenimentului traumatic.
Reprocesarea amintirilor evenimentului traumatic care nu au trecut prin procesarea necesara de dupa eveniment.
Miscarile ochilor au fost original utilizate pentru ca cele doua emisfere ale creierului sa ia parte activa in procedura de procesare. Astazi sunt adaugate metode aditionale, cum ar fi casti de urechi in care se aude un sunet intermitent in ambele parti ale creierului sau aparate care vibreaza intermitent in palme. 

afis EMDR


ORGANIZATOR: Maria Macarenco, psiholog clinician cu formare internationala EMDR, editorul cartii ( *cu sprijinul editurii SmartPublishing)   - 0721 460 399

CONTACT: rezervari Journey Pub – 0752 285 286; PR event Andreea Tincea – 0747 817 938  

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate