Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Eveniment cultural la Iași
(Literatură)
Duminica, 13 decembrie, ora 16.00, la Muzeul Unirii din Iasi, va avea loc lansarea volumului „Masti ale sufletului”.
Romanul este scris de Diana Petcu si a aparut la Adenium, cu sustinerea Bancii Comerciale Romane. Evenimentul va continua cu momente speciale de cultura japoneza oferite de Hiroko Minakami si familia Uemura din Japonia. 

Diana Petcu (n. 2000) este eleva in clasa a IX a la Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi. La varsta de 5 ani si a inceput activitatea muzicala, castigand numeroase premii nationale si internationale. In perioada 2010 2013 a facut parte din proiectul „BCR Sperante”, fiind selectata la nivel national in vederea sustinerii pregatirii sale pentru canto – muzica usoara. In anul scolar 2012/2013 a participat la trei festivaluri internationale, ca unica reprezentanta a Romaniei, in Macedonia, Letonia si Ucraina, obtinand tot atatea premii I. In 2013 a obtinut doua premii de excelenta din partea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi si a Palatului Copiilor Iasi, in cadrul galelor de excelenta organizate de aceste institutii. in mai 2015 a fost selectata si premiata de Compania E.ON Romania in colaborare cu Inspectoratul scolar Judetean in proiectul „10 elevi de nota 10” si tot in 2015 a primit diploma de sef de promotie din partea scolii Gimnaziale „stefan Barsanescu”.
Personajul principal al romanului este Melina, o tanara care isi croieste viata ca un drum al descoperii de sine. E un drum al sperantei mereu reinnoite, dincolo de obstacole si deziluzii. Sentimentul asteptarii a ceva important nu tine cont nici de frigul de afara, nici de piedicile puse de ceilalti, nici de nereusitele de pana atunci. in fiecare trecator care se apropie ea anticipeaza prezenta calda a mamei, mai mereu absenta atunci cand Melina are nevoie de ea. Fiecare noua deziluzie o intareste, cel putin aparent. 

George Bondor: „Departe de a fi o adolescenta ca toatre celalalte, Melina descopera ca este singura care are deschidere catre acest grup, singura care simte przenta Mastilor si care le poate vedea. Se alatura misiunii lor, devenind stapana grupului, timp in care se descopera pe sine, isi intelege trecutul si constientizeaza legatura ei stransa si indisolubila cu Mastile. Tocmai de aceea, starile si visele ei nu isi pot gasi rezolvarea la psiholog. Misiunea in Lumea Mastilor reprezinta tocmai calea spre regasire, spre iubire, spre Acasa. 
Diana Petcu scrie alert, cu un bun control al intregului si, totodata, al fiecarui detaliu. Complex si captivant, textul sau este un Bildungsroman la zilelor noastre, in care literatura onirica se imbina perfect cu descrierea realista a vietii nude.

Evenimentul va fi completat de un moment artistic sustinut de cunoscuta pianista Hiroko Minakami si de familia Uemura. Saxofonistul Ryutarou Uemura a absolvit „Senzoku” Conservatory din Tokyo si concerteaza in Japonia. A primit premiul Grand Prix al concursului „Yamaguchi Youth Music” (Japonia) si al concursului „AMA Music” (Japonia). Soprana Megumi Uemura a absolvit „Shimonoseki” Music College, unde a studiat liedul german. A fost premiata in cadrul concursului „All Japan Nursery Song”. Clarinetista Yumika Uemura a absolvit „Yamaguchi” Music College. Detine licenta de terapeut muzical si de instructor pentru activitati de relaxare. Soprana Maria Uemura a absolvit „Ooita” Music College. A fost premiata in cadrul concursului „AMA Music”.

Lansarea va avea loc duminica, 13 decembrie 2015, la ora 16:00, la Muzeul Unirii din Iasi si va fi moderata de Gabriel Chescu, redactor-sef Adenium. Evenimentul este sustinut de Banca Comerciala Romana.

masti ale sufletului (2)
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate