Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Comedia neagra "Omul perna" deschide anul 2016 la Teatrul Act
(Teatru)

Comedia neagra "Omul perna" deschide anul 2016 la Teatrul Act. "Omul perna", o comedie cu accente de thriller noir ce spune povestea unui scriitor (Katurian Katurian) interogat in legatura cu povestile lui macabre si asemanarile dintre acestea si o serie de crime petrecute in oras, are prima reprezentatie din noul an pe 14 ianuarie, la ora 19:00.

"Mai ca iti vine sa te intinzi, sa te-nvelesti cu o patura si sa asculti povestile spuse atat de frumos de Katurian, chiar daca-s macabre. Ceva din tonul lui aduce liniste, chiar si in momentele critice in care stii ca nimic din trecut nu mai poate fi salvat sau modificat." - Andreea Lupescu, Metropotam.ro.

Biletele pentru spectacolul din 14 ianuarie au fost puse in vanzare si pot fi cumparate in intervalul 11-14 ianuarie. 

"<Omul perna> de la Act este unul dintre cele mai puternice, impecabil articulate spectacole din ultimii ani. Toti cei patru actori - Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc si Dan Radulescu - se identifica remarcabil cu personajele lor purtatoare de mesaj deloc lesne de decodificat si interpretat. Avem multi actori talentati dar numai unii au si forta spirituala, carisma, resursele emotionale pentru a activa resorturile complicitatii cu sala, a asuma o partitura deopotriva in plan intelectual, artistic si expresiv." - Razvana Nita, Port.ro

"<Omul Perna> este un spectacol puternic, cu un mesaj foarte subtil, un adevarat carusel de emotii si multe rasturnari de situatie. Un spectacol viu, plin de naturalete, care pare ca ia nastere acolo, in fata ta." - Raluca Uluiteanu, ralucauluiteanu.eu

Este creatia artistica o experienta profund personala, adeseori intunecata si introspectiva, sau un mijloc de a-i seduce pe altii si a crea modele? Unde este limita dintre realitate si fictiune si ce se intampla cand aceasta granita se estompeaza? "Omul perna" nu isi propune sa raspunda la aceste intrebari, dar cu siguranta le trezeste in mintea spectatorului. Publicul este asteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv.

"Omul perna" este cea mai cunoscuta piesa a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi contemporani. Textul a castigat Premiul Olivier pentru Cea mai buna piesa in 2004 si are o nominalizare la Premiul Tony in anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul  Critics' Circle Theatre Awards pentru debut in dramaturgie in 1996, iar in 2006 a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurt-metraj de actiune, cu filmul "Six Shooter", scris si regizat de el.

Afis Omul perna


"OMUL PERNA"
de Martin McDonagh
Cu: Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc, Dan Radulescu si Teodora Iancu
Regia: Eugen Gyemant
Scenografia si grafica: Maria Nicola
Light design: Alexandru Macrinici si Alexandru Mihaila
PR: Alina Neagu

Un proiect realizat de Fundatia Calea Victoriei, in parteneriat cu Teatrul Act, finantat de ArCuB prin programul cultural "Esti Bucuresti" 2015.
Durata: 2 ore
Pret bilete: 35 de lei
Rezervari la 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 / info@teatrulact.ro

Omul perna 3.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate