Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 iulie 2022
Recomandări
2015 cu aproape 450.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA
(Istorie)
437.374 – acesta este numarul vizitatorilor inregistrati pe tot parcursul anului 2015 in Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu.
Sunt cu aproximativ 75.000 mai multi ca in 2014 (364.848) si cu aproape 65.000 mai multi fata de vizitatorii inregistrati in 2013 (374.419). Cu alte cuvinte, numarul celor care au trecut pragul unitatilor muzeale C.N.M. ASTRA pe tot parcursul anului trecut este cel mai mare din ultimii 3 ani! 

1


2015 a fost un an productiv pentru Muzeul ASTRA. Luna de luna am avut in medie cate doua evenimente care au reusit sa stranga in Muzeu mii de oameni. Chiar zeci de mii, daca ne gandim la Noaptea Muzeelor (24.000), Targul Creatorilor Populari si Festivalul National al Traditiilor Populare (12.500), spre exemplu. Resimtim o crestere in randul publicului tanar. Fata de 2014, statisticile noastre arata faptul ca sunt de doua ori mai multi vizitatori cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani. Totodata, aceleasi statistici indica faptul ca un procent de 15% din nr. total de vizitatori este dat de turisti din strainatate (Germania, Franta, Olanda, Anglia, Suedia, Japonia etc.)  

3


In 2015, am pus accentul pe evenimente interactive, nationale si internationale, in care vizitatorii au avut rolul principal si au avut ocazia sa se implice (Targul de tara, Targul de case, gradina si peisaj, Targul de olarit – Frumos.Ceramic.Folositor, Olimpiada ,,Mestesuguri artistice traditionale” s.a.). Numai in acest fel, publicul nostru poate sa inteleaga fenomenul ,,Muzeul ASTRA” si sa participe activ in promovarea lui. 

8


"Pentru 2016, am pregatit o strategie axata pe interactiunea directa cu publicul. Vrem ca vizitatorii nostri sa-i cunoasca mai bine pe toti cei care fac acest Muzeu sa fie unul de top pe plan mondial. Vorbim aici despre munca de cercetare care sta in spatele expozitiilor organizate de noi, dar si despre activitatea din teren, din teritoriu, a muzeografilor nostri. Desigur ca rezultatele sunt vizibile, dar in spatele lor sta o munca asidua si bine pusa la punct. ANUL 2016 a fost desemnat "ANUL INTERNATIONAL AL SEMINTELOR DE LEGUMINOASE” de catre UNESCO. Avem in plan sa realizam un circuit de productie intern, prin care la Targul de tara din Muzeul in aer liber sa putem servi  vizitatorii cu preparate traditionale facute din resurse proprii (zarzavaturi, fructe etc. )”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, managerul general al C.N.M. ASTRA

Ciprian Stefan

Ciprian Anghel Stefan


Actiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finantarea Consiliului Judetean Sibiu.

STATISTICA NR. DE VIZITATORI/ BENEFICIARI ACTIVITATI  C.N.M. ASTRA / 2015 / UNITATI  C.N.M. ASTRA

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA: 266.663
Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder”: 34.719
Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA: 10.691
Departamentul ASTRA Film: 111.468
Educatie muzeala: 1.469 de participanti
Caravana Noaptea Muzeelor in Marginimea Sibiului: 124 participanti
Eveniment Hora Sanzienelor (Piata Mica): 1.700 participanti
Targul Olarilor (Piata Mare): 10.000 participanti

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate