Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 aprilie 2024
Recomandări
Prozatorii Cristina Andrei și Dragoş Ghiţulete, invitați la Galeria Întâlnirilor
(Literatură)
Miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 18.30, la Gallery (Strada Leonida 9-11, Bucuresti), va avea loc o noua editie a Galeriei intalnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur.
Invitati: prozatorii  Cristina Andrei si Dragos Ghitulete. Aceasta este cea de a treia editie din anul 2016 a Galeriei intalnirilor, sub egida Asociatiei Nationale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Cristina Andrei (n. 1964) este absolventa a Facultatii de Filologie a Universitatii Bucuresti, avand dubla specializare limba si literatura romana si limba si literatura italiana. Dupa cativa ani de activitate didactica, dupa Revolutia din decembrie 1989, a devenit jurnalist in Televiziunea Publica, lucrand pe rand in Redactiile Cultural, Viata spirituala, Educatie - stiinta, Religie - Istorie, mediu care i-a oferit prilejul de a realiza reportaje, eseuri si serii de film documentar dedicate unor personalitati culturale si istorice sau prezentand monumente de arta si arhitectura religioasa - reper pentru spiritualitatea romaneasca si europeana. Filmele sale au fost nominalizate si unele chiar premiate in competitii de profil, in Romania si in afara tarii. (Antim Ivireanul – Premiul Mircea Giosanu, pentru originalitate, 1992, APTR – ca membru al echipei care a asigurat transmisiunea directa a vizitei Suveranului Pontif Ioan Paul al ll-lea in Romania - 1998, Tehnici sacre – emailul – mentiune, Ohrid, Macedonia - 2000, Raiul de sub cer – premiul al II-lea, Festivalul de scurt metraj Yperia - 2013, Grecia). in 2001 este trimis special al TVR la Vatican pentru a relata intalnirea istorica dintre reprezentantii a doua lumi despartite de 1000 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea si Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

In ultimii ani a participat ca voluntar in proiecte culturale, realizand filme documentare de autor, in legatura cu investigatiile privind descoperirea victimelor comunismului.

In 2014 publica romanul „Abonatul nu poate fi contactat”, care se bucura de o primire favorabila si obtine in 2015 Premiul pentru debut al Revistei „Observator cultural” si al Revistei "Accente", precum si o nominalizare la Festivalul „Premier Roman de Chambery”, editia 2016.

Dragos Ghitulete s-a nascut pe 20 martie 1974 la Pitesti. Ar vrea sa locuiasca intr-o casuta, langa un ghetar unde nu se topeste niciodata zapada si sa scrie in presa culturala. Sta insa intr-un bloc comunist si scrie despre nimicurile din politica. Ii place sa schieze si sa asculte Tom Waits. Mai nou, s-a indragostit de Norvegiana de padure (o pisica uriasa si foarte aroganta). A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. A debutat in 2007 in volumul colectiv "Cartea cu bunici" la Editura Humanitas. in 2010 i-a aparut primul roman, "Gluma ruseasca" la Editura Cartea Romaneasca.

Prozatorii Cristina Andrei ?i Dragos Ghitulete, invita?i la Galeria Întâlnirilor
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate