Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
„Minunatele aventuri ale lui Tom Jr. pe insula Corfu”, de Adina Uzunu
(Literatură)
La Editura Sonia (parte a Grupului Editorial frACTalia), va aparea volumul pentru copii „Minunatele aventuri ale lui Tom Jr. pe insula Corfu”, de Adina Uzunu, cu ilustratii de Oana Ispir.
Puteti urmari nazbatiile personajelor pe pagina de FaceBook dedicata acestui volum.

Autorul si ilustratorul sunt deschisi unui dialog cu cei mai micuti dintre cititori!

Am inceput sa scriu povestea “Minunatele aventuri ale lui Tom Jr pe insula Corfu” in urma cu patru ani, dintr-o joaca, intr-un moment care nu avea nicio legatura aparenta cu candoarea si solaritatea personajelor or cu lumea lor delicata. Lucram la teza mea de doctorat dedicata personajului feminin din romanele scrise in perioada comunista si intr-o zi, pe neasteptate, ceva mi-a trimis mintea intr-o calatorie spectaculoasa in copilaria mea. Asa s-au nascut personajul Tom Jr si supararea lui ca trebuie sa mearga la scoala, ca toti soriceii care implinesc sapte ani.
Restul povestii a cunoscut multe forme si etape pentru ca adevarata provocare nu a fost aceea de a recompune un univers din memorie si de a scrie din nostalgie, ci, asa cum spunea Ana Blandiana, de “a ma copilari”. A fost mai dificil decat mi-am imaginat, dar la finalul acestui drum, cred ca am reinvatat cu adevarat sa ma joc.
E curios cum dintre toate proiectele la care lucrez de mai bine de zece ani (poeme, proza scurta, teza de doctorat, un roman), aceasta poveste a scos prima capul de sub zapada. Ma surprinde, dar ma bucura si ma emotioneaza aceasta intamplare. Este prima mea carte care va fi publicata.” (Adina Uzunu)

4


Adina Uzunu (n. 1984, Medgidia) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii „Ovidius” din Constanta, apoi a urmat cursurile Masteratului „Teoria si practica editarii” la Universitatea Bucuresti. In 2014, a sustinut teza de doctorat condusa de profesorul E. Negrici. A publicat articole in reviste culturale si a participat la colocvii si concursuri literare. In 2010, a primit Premiul I si al revistei „Dacia literara” la Concursul National de Proza “Mihail Sadoveanu” (Iasi), iar in 2013 i-a fost premiata povestea „Aventura unui soricel istet” la Concursul National „Ion Creanga”, organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi, in colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania – filiala Iasi (publicata in antologie in 2014).

Oana Ispir a inceput artele de mica. A urmat facultatea de profil din Bucuresti.

As spune ca la baza sunt grafician, deoarece prima mea reactie e sa apelez la forme si linii si, abia apoi, la culoare (desi, iubesc culoarea si lucrez monocrom extrem de rar).
Sunt intr-o continua explorare de tehnici noi, favoritele mele pana acum fiind: colajele, tusul si acuarelele si, mai nou, desenele cusute pe panza.
Domeniile prin care m-am plimbat in ultimii ani sunt paginare si DTP reviste pentru copii, machetare si ilustrare jocuri de societate, design de jucarii si ilustratie de carte, editoriala si publicitara.
Dupa cativa ani de joburi avute in paralel cu munca de creatie propriu-zisa, am hotarat sa pastrez o singura directie.” (Oana Ispir)

Website: http://oanaispir.ro/me/

1


3


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate