Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
11 aprilie 2021
Recomandări
Titlu nou la Adenium: Claude Karnoouh, „Autoportretul adolescentului îmbătrânind”
(Literatură)
La Adenium a aparut volumul „Autoportretul adolescentului imbatranind”, de Claude Karnoouh. Cartea este povestea de dragoste a unui francez trecut de a doua tinerete in Romania contradictorie si bulversanta de dupa 1989.
Inca insurat cu cea de-a treia sotie si tata a trei copii, profesorul venit din Franta la o universitate din Cluj se indragosteste de o tanara bibliotecara, alaturi de care traieste paradoxurile unei iubiri tarzii. Intr-o Romanie in care coexista cele mai luxoase masini si produsele ieftine, de bazar, profesorul venit din Occident descopera societatea obedienta, tematoare si materialista din postcomunism.

Dupa sase luni de euforie, in care planuieste sa-si construiasca o viata noua alaturi de mai tanara lui iubita, eroul principal isi da seama de rapacitatea si lipsa de scrupule a acesteia si paraseste dezamagit „laboratorul” numit Romania. Suferinta traita aici l-a fortat sa lase in urma pentru totdeauna si viata boema de adolescent intarziat.

Claude Karnoouh (n. 1940, Paris) a urmat studii de fizica si chimie la Sorbona (1959 1965) si studii de filosofie, antropologie sociala, sociologie si lingvistica la Universitatea Paris X Nanterre (1966 1969). Incepand cu anul 1970 este membru al Centrului National de Cercetare stiintifica (CNRS) si a predat la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlottesville (SUA), Urbino (Italia) si ELTE (Ungaria). In 1996 si 1998 a fost senior research fellow la Collegium Budapest. in 1973 a intreprins mai multe anchete de etnografie si folclor in satul Breb din Maramures. Din 1991 pana in 2002 a fost profesor invitat al Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, unde a sustinut un curs despre aspectele modernitatii tarzii in postcomunism, imbinand diverse abordari (politice, culturale, filosofice si economice) si un curs de istoria antropologiei. Este autorul a sase carti si peste o suta de articole si eseuri de antropologie culturala si politica, filosofia culturii si filosofie politica.

Volumul „Autoportretul adolescentului imbatranind”, de Claude Karnoouh a aparut la Adenium si este disponibil in format eBook.

Karnoouh autoportretul


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate