Program
"Hombre Tango" (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass
"Ciudad Triste" (Tarantino/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass
"El Aeroplano" (Data/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar & Double Bass
"Avec le temps" (Ferre/Nisinman) for Violin, Bandoneon & Double Bass
"C'est fini" (Piazzolla/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass
"Pourquoi tu te leves" (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass
-----
"Cuando tu no estas" (Gardel/Nisinman) for Violin & Bandoneon
"Diana's Tango" (Nisinman) for Piano Solo
"Argentinos en Europa" (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar & Double Bass
"Hereticus" (Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass
"El Entrerriano" (Mendizabal/Nisinman) for Bandoneon, E.Guitar, Piano, Violin & Double Bass
Razvan Popovici, directorul artistic Da Capo ArCub Chamber Music, declara: „Bandoneonistul argentinian Marcelo Nisinman, discipol de vaza al marelui Astor Piazzolla, si-a invitat prietenii, pianista Diana Ketler, violonistul Philippe Graffin si contrabasistul Winni Holzenkamp, pentru un tango-jam session de exceptie, plin de culoare si pasiune, in Hanul Gabroveni.”
Marcelo Nisinman & Friends inseamna un mix inedit intre muzicieni de top, care aduc tangoul pe scena muzicii de camera.
Marcelo Nisinman este un muzician de renume international din Buenos Aires, care foloseste un instrument inventat in Germania si reinventat de sud-americani pentru a da glas tangoului argentinian: bandoneonul. Interpret, compozitor si aranjor, Nisinman isi concetreaza spectacolele muzicale in jurul pieselor marelui compozitor argentinian Astor Piazzolla, insa prezinta de fiecare data si piese originale. Foarte solicitat ca solist in orchestre si festivaluri din intreaga lume, acesta a cantat alaturi de Martha Argerich, Gidon Kremer, Britten Sinfonia, Gary Burton, Fernando Suarez Paz, Ute Lemper, Assad Brothers si Orchestra Philadelphia, WDR Big Band, Orchestra de Camera Arpeggione, Orchestra Nationala Des Pays de la Loire sau Orchestra Filarmonica din Belgrad si multe altele. Inspirat de originea sa sud-americana, Nisinman creaza compozitii muzicale care se remarca prin diversitate si originalitate, adaugand de fiecare data o nota personala prin intermediul careia reuseste sa depaseasca barierele convetionale ale muzicii traditionale „musica Porteña” (muzica din Buenos Aires).
Philippe Graffin (vioara) a devenit cunoscut pentru interpretarile sale din repertoriul francez romanic, fiind unul dintre putinii studenti ai lui Josef Gingold, la randul sau student al lui Eugéne Ysaÿe, in vremea caruia a fost scrisa o mare parte din repertoriul de vioara. inregistrarile sale sunt o dovada a spiritului sau creativ, acesta sustinand concerte in intreaga lume. A fost director artistic al mai multor festivaluri ale genului si este fondator si director artistic al festivalului de muzica de camera ”Consonances” din Franta. Este profesor de pian la Conservatorul din Paris si manuieste o vioara venetiana din 1730.
Diana Ketler (pian) provine dintr-o renumita familie de muzicieni din Riga si a inceput studiul pianului la varsta de cinci ani, debutand la 11 ani sub bagheta cunoscutului dirijor Vassily Sinaisky. Ca solista si muziciana de camera a avut concerte in aproape toate tarile europene, Japonia, Canada, America si Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Camera din Salzburg, Münchener Bach-Orchesta, Orchestrele de Camera din Kobe, München si Riga si Orchestra Nationala Sinfonica Letona. A sustinut recitaluri in sali renumite precum Glenn Gould Studio din Toronto, Wigmore Hall sau South Bank din Londra, Tokio Opera City Concert Hall, Suntory Hall, Konzerthaus si Musikverein din Viena si Carnegie Hall din New York. Diana este invitata regulat la Festivaluri precum cel din Lucerna, la Wiener Festwochen, Festivalul Gstaad Musiksommer sau Elverum Festspiele si concerteaza regulat in intreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. Diana este director artistic al festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania din 2004 si al Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo. De asemenea, din 2001 este profesoara de pian la Royal Academy of Music din Londra.
Winni Holzenkamp (contrabas) s-a nascut intr-o familie muzicieni si a crescut intr-o casa plina de instrumente, dintre toate alegand contrabasul. Pe langa studiului contrabasului clasic (Conservatorul de muzica din Köln – Prof. Veit-Peter Schüßler), acesta s-a indreptat si catre jazz-bass (Prof. Dieter Manderscheid), iar mai tarziu, printr-o bursa de studiu, a intrat in lumea tangoului (la Escuela de música popular de Avellaneda, alaturi de Prof. Emilio Balcarse). De mai bine de opt preda si canta in cadrul Festivalului de Tango Silencio in Tarbes si concerteaza in cadrul festivalurilor de muzica clasica sau contemporana din Berlin, Paris, Londra, Moscova, Beirut, Lisabona sau Reykjavik.
Alberto Mesirca (chitara) a absolvit Conservatorul Castelfranco Veneto (Prof. Granfranco Volpato) cu cea mai mare medie si cu mentiuni de onoare, ulterior primind aceeasi mentiune de onoare si la Musikakademie de Kassel (Prof. Wolfgang Lendle). Mesirca este castigator a numeroase premii, printre care: „Golden Guitar” in cadrul intalnirii internationale din Alexandria, premiul pentru cea mai buna inregistrare a anului ((“Ikonostas”, M.A.P) in 2007, premiul pentru cel mai bun tanar artist al anului si din nou, premiul pentru cea mai buna inregistrare a anului („British Guitar Music”, Paladino Music OG). A fost numit „rising star” la Gitarrenfestival din Viena, iar compozitorii Leo Brouwer, Dusan Bogdanovic, Angelo Gilardino, Mario Pagotto i-au dedicat o parte dintre compozitiile lor.
Da Capo ArCub Chamber Music reprezinta prima serie de concerte de muzica de camera cu participare internationala din Bucuresti. Programul se va desfasura pana in mai 2016 si va avea cate o reprezentatie in fiecare luna.
Biletele in valoare de 50 lei (categoria I) si 30 lei (categoria II) sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe website-ul ARCUB: http://arcub.ro/bilete-online/.
Detalii pe www.arcub.ro.
ArCub — Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. in 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.
ArCub este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival si al Zilelor Bucurestiului.
Parteneri media: RFI Romania, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Radio Romania International, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, orasulvechi.ro.
. |