Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
“O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, cel mai recent spectacol al regizorului Bobi Pricop, în avanpremira la TNB
(Teatru)
Bobi Pricop este cunoscut publicului din Bucuresti prin doua spectacole: “Jocuri in curtea din spate” de Edna Mazya, examen de licenta pentru UNATC si preluat de Teatrul Act Bucuresti in 2011 si “Contra progresului” de Esteve Soler, spectacol care, la fel ca si primul, a fost produs in UNATC si preluat de catre Teatrul L S. Bulandra, in 2013.
 
„O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” este, prin urmare, prima productie realizata special pentru un teatru din Bucuresti, anume Teatrul National.

Desi a absolvit Sectia de Regie a UNATC-ului doar in urma cu cativa ani (2011), Bobi Pricop a reusit sa-si treaca in palmares participari la prestigioase festivaluri internationale: Edinburgh Fringe (2015), Bienala de Dramaturgie „New plays from Europe” de la Wiesbaden, Germania (2014) unde a obtinut si premiul publicului pentru spectacolul “Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, montat la Teatrul National “Marin Sorescu”, Craiova, Festival d’Avignon, cu spectacolul “Amalia respire profondment” de Alina Nelega, montat la  Théatre Les Déchargeurs, Paris in 2013, Festivalul International de Teatru de la Sibiu (2012), Festivalul Demoludy Olsztyn Polonia, Festivalul National de Teatru,  Skupi Festival  Macedonia (2012) etc. 

La Teatrul National din Bucuresti  a montat in aceasta stagiune „O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”, spectacol ce are la baza adaptarea semnata de dramaturgul britanic Simon Stephens, dupa best-sellerul lui Mark Haddon, roman vandut in peste 6 milioane de exemplare in intreaga lume si distins cu 17 premii literare prestigioase.

Pentru aceasta productie Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian, unul dintre cei mai tineri, puternici si inventivi scenografi ai ultimilor ani. Cei doi s-au intalnit anul trecut la Teatrul National din Craiova, unde au colaborat pentru  productia spectacolului „Rinocerii” de Eugen Ionesco, al celebrului Robert Wilson, Bobi Pricop ca asistent de regie, Adrian Damian ca scenograf-asociat.

Atat videoproiectiile (realizate de Dan Adrian Ionescu si Mizdan) cat si muzica (semnata Alexei Turcan) au un rol extrem de bine conturat in spectacolul Nationalului.

O intamplare ciudata...foto Adi Bulboaca. 2

O intamplare ciudata... foto: Adi Bulboaca


Regizorul a distribuit in rolul  principal un actor tanar, putin cunoscut  publicului din Bucuresti: Ciprian Nicula, nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, in cadrul Galelor UNITER.

Ciprian il interpreteaza pe Christopher John Francis Boone, un baietel de 15 ani, un adolescent special care se defineste drept un „matematician cu oaresce dificultati comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care stie sigur ca uciderea cainelui Wellington cu o furca este misterul pe care doar micile lui celule cenusii il pot dezlega.

Alaturi de Ciprian Nicula, in scena sunt Emilian Oprea - cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Braila, dar si datorita peliculei „De ce eu?” realizata de Tudor Giurgiu, in care joaca rolul principal, Ana Ciontea – remarcabila actrita de teatru si film, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu

Spectacolul realizat la Teatrul National Bucuresti, Sala Pictura, se joaca in AVANPREMIERA pe 2 si 3 februarie, iar PREMIERA este programata pentru sambata, 6 februarie. Toate reprezentatiile sunt programate sa inceapa la orele 20:00
  
Biletele in format fizic se pot achizitiona de la Agentia de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Balcescu Nr. 2), dar si online, de pe platforma www.mystage.ro.   

Mai multe informatii puteti afla accesand pagina de facebook a spectacolului  -  www.facebook.com/ointamplareciudatacuuncainelamiezulnoptii sau site-ul www.tnb.ro. 

O intamplare ciudata...foto Adi Bulboaca. 3

O intamplare ciudata... foto: Adi Bulboaca


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate