Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
BIEFF 2016 sparge tiparele proiecției de cinema cu artă vizuală transpusă pe marile ecrane
(Cinema)
Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF. isi schimba locul in calendarul evenimentelor culturale, odata cu cea de-a sasea editie, care va avea loc intre 14  – 20 martie 2016.
 
Noua editie BIEFF invita publicul la o negociere a granitelor cinema-ului, printr-o selectie bogata in creatii ce provin din zona de intersectie intre cinema si artele vizuale si prin expunerea a numerosi artisti vizuali proeminenti, ale caror lucrari sunt indeobste prezentate in muzee si galerii de arta si doar rareori in sali de cinema.  

Punctul central al acestei abordari il constituie parteneriatele unice in Romania cu Berlinale Forum Expanded si cu Oberhausen International Short Film Festival, care ofera cinefililor români ocazia rara de a vedea o selectie de titluri din progamele acestor festivaluri, inclusiv cele mai recente creatii ale lui Anton Vidokle, fondatorul platformei editoriale si arhivei e-flux (una dintre cele mai mari comunitati pentru arta contemporana), Pierre Huyghe si ale lui Bjorn Melhus.

Competitia internationala BIEFF revine sub forma a sase programe construite in jurul a sase teme menite sa intrige si sa aprinda imaginatia publicului: Digital Dystopias, Journeys Into the Subconscious, Transgressive Bodies, Urban Rituals, The Artist Is Present, Danger Is My Business.

Cele mai bune scurtmetraje ale anului 2015, premiate cu aur in festivalurile de prim rang ale lumii (Cannes, Venetia, Berlin, Clermont-Ferrand) vor putea fi urmarite in cadrul proiectiei-eveniment Golden Shorts, iar filmele create exclusiv de artisti vizuali vor fi aduse in fata publicului din Bucuresti in salile de cinema in cadrul programului Films by Visual Artists, sustinut de celebrul Oberhausen International Short Film Festival. 

bieff2016-cp1-3-untitledhumanmask-by-pierrehuyge


In 2016 BIEFF continua o colaborare unica in tara, cu celebrul Festival International de Film Rotterdam, care aduce in capitala un program tematic inedit: You Run Through My Veins – o proiectie dedicata familiei si puterii memoriei. Programele de traditie cu care BIEFF si-a obisnuit spectatorii nu vor lipsi nici ele. Astfel, in cadrul Programului Special Quinzaine des Réalisateurs, cinefilii se vor intâlni cu un film de exceptie din cadrul celebrei sectiuni a festivalului de la Cannes.

ths is cosmos by anton vidokle


Popularul program de film-dans va fi prezentat pentru al doilea an consecutiv in colaborare cu festivalul Cinedans – Dance on Screen Festival Amsterdam, avand tematica Intimacy and Technology, iar Experimentat in Romania va prezenta cele mai noi provocari ale regizorilor si artistilor vizuali romani de a testa limitele limbajului cinematografic. Publicul tanar se va putea familiariza cu creatia experimentala in cadrul proiectiilor de matineu, reunite sub tema Rebel Without a Cause. 

Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF este sustinut de: Administratia Fondului Cultural National (AFCN), Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, Ambasada Suediei, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, Universitatea Nationala de Arte, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica.

bieff2016-cp1-1


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate