Muzicianul roman si-a desavarsit formarea artistica in cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri si a prezentat concerte si recitaluri in Grecia, Austria, Franta, Germania, Marea Britanie si SUA etc.
Programul serii cuprinde cunoscuta creatie a lui Beethoven: Sonata nr. 9 in la major pentru pian si vioara – supranumita Sonata Kreutzer, dedicata de compozitor unui mare violonist al timpului sau, Rodolphe Kreutzer, si doua lucrari semnate de Brahms - Sonata nr. 2 in la major pentru pian si vioara si Scherzo. Pe langa valoarea in sine a lucrarii, Sonata Kreutzer a devenit foarte cunoscuta publicului larg si gratie nuvelei lui Tolstoi cu acelasi nume, nuvela ce a provocat mari scandaluri in epoca din cauza subiectului conjugal abordat.
Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului stefan Gheorghiu si in prezent este solista a Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. Studiul viorii l-a inceput la varsta de 6 ani cu tatal sau, violonistul Aurelian Anghelescu, cel care i-a indrumat formarea artistica. Este laureata a numeroase concursuri interna?ionale: "J.Thibaud" - Paris 1981, "Alberto Curci" - Neapole 1983, "Tibor Varga" - Sion 1983, "Dr. Luis Sigale" - Vina del Mar 1985, "Ceaikovski" - Moscova 1986, "Jan Sibelius" - Helsinki 1990, Andria 1991.
Prezenta activa pe toate scenele din Romania inca din perioada studentiei, Cristina Anghelescu a fost invitata sa concerteze in sali renumite ca Schauspielhaus din Berlin; Ceaikovski Hall – Moscova; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall – Praga; St. John’s Smith Square – Londra; Finlandia Hall – Helsinki. A efectuat numeroase turnee in toate tarile Europei, in Taiwan, America de Sud si cea de Nord, Africa de Sud etc.
Cristina Anghelescu a efectuat numeroase inregistrari, multe dintre ele imprimate pe CD, cu partituri celebre cum ar fi concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, “Anotimpurile” de Vivaldi si cu cele doua concerte pentru vioara compuse de George Lloyd, alaturi de renumita orchestra “Philarmonia” din Londra.
Pianistul Daniel Goiti, absolvent al Academiei de Muzica Gheorghe Dima – Cluj, si-a desavarsit formarea artistica in cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri si a realizat concerte si recitaluri in Grecia, Austria, Republica Moldova, Franta, Ungaria, Germania, Marea Britanie si SUA. A concertat in Romania alaturi de cele mai importante orchestre si a sustinut recitaluri in tara si peste hotare.
De-a lungul timpului a fost distins cu premii la numeroase competitii nationale, a obtinut Premiul I al Concursului George Enescu, Premiul I la Concursul International Arthur Schanbel (Berlin), iar in prezent este invitat sa jurizeze in cadrul unor importante concursuri.
Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.
. |