Spectacolul "Eu. O casa de papusi" face parte din platforma "Surorile Heddei", care se concentreaza pe personajele feminine ale lui Henrik Ibsen si este dedicata actritelor si regizoarelor din Romania.
"Eu. O casa de papusi", o adaptare moderna si surprinzatoare a capodoperei lui Henrik Ibsen, cu Aura Hasnas Calarasu in rolul Norei, are trei reprezentatii in luna februarie: spectacolul poate fi vazut sambata, 6 februarie, duminica, 14 februarie si sambata, 27 februarie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.
"Pescarul si sufletul sau", ce are la baza celebrul basm scris de Oscar Wilde, in care un pescar se indragosteste de o sirena, se joaca vineri, 12 februarie si duminica, 21 februarie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.
Viziunea regizoarei Carmen Lidia Vidu asupra celebrului text "O casa de papusi" il aduce pe Ibsen in secolul XXI. Povestea Norei se spune cu un personaj femme fatale (Aura Hasnas Calarasu), intr-un decor multumedia, cu o atmosfera de film noir.
"Sunt "Eu. O casa de papusi", sunt femeie, e povestea mea inauntru. Am mers intr-o zona nu neaparat de confort pentru mine, ci intima si reala", marturiseste regizoarea Carmen Lidia Vidu.
"E povestea unor femei care dau cu ele de pamant, sau viata da cu ele de pamant, ca sa placa. Si atunci, ele se strica. Raman o forma care trebuie sa placa tuturor, sa fie si frumoase, si elegante, si suave, sa fie echilibrate psihic, sa fie si mame bune, sa fie si sotii, erotice, sa fie foarte prezentabile in societate, sa poata sa discute. si in zilele noaste, exista nu neaparat un zbucium, ci un efort care nu e natural, e anti-natura ceea ce se intampla in noi, incercand sa le impacam pe toate si sa fim tinere la 50 de ani sau la 60 de ani, sa aratam impecabil, chiar mult mai bine decat o pustoaica la 25. si pustoaica de 25, daca nu e deja un geniu, e ratata. Avem niste supra-poveri in spatele nostru pe care ni le pun si ceilalti, dar ni le punem si noi. Suntem intr-o ambitie, intr-o competitie fantastica cu noi si ajungem sa aratam ca niste papusi sparte, frumoase dar cu care nu vrei sa interactionezi. E vorba despre faptul ca poate noi, femeile, ar trebui sa ne acomodam usor cu imperfectiunea si sa ne asumam ca e mai frumoasa decat perfectiunea aceea de portelan, cu o inima moarta inauntru." - Carmen Lidia Vidu despre "Eu. O casa de papusi" (interviu la Digi 24 Tv).
Sambata, 6 februarie, duminica, 14 februarie si sambata, 27 februarie
Teatrul Odeon, Sala Studio, ora 19:30
"Eu, o casa de papusi"
Regia: Carmen Lidia Vidu
Actrita: Aura Calarasu
Soprana: Catalina Antal
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Muzica: Ovidiu Chihaia
Video: Cristina Baciu
Masca: Cristina Mihaela Radulescu
Miscarea scenica: Ioana Marchidan
Curator proiect: Cristina Modreanu
PR: Alina Neagu, Roxana Crisan
Text: un scenariu bazat pe piesa "Nora", autor Ibsen
Cumpara bilete on-line: http://bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx?FILTER_SHOW=110
Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30 - 19:00 / 021 314 72 34
Vineri, 12 februarie si duminica, 21 februarie
Teatrul Odeon, Sala Studio, ora 19:30
"Pescarul si sufletul sau"
Adaptarea si regia: Carmen Lidia Vidu
Cu: Marius Stanescu, Petre Nicolae, Marian Lepadatu, Diana Gheorghian, Eugenia Pasat, Amelia Stuparu
Traducerea: Andrei Bantas
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Video: Alma Cazacu
Muzica: Ovidiu Chihaia
Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30 - 19:00 / 021 314 72 34
Textul spectacolului "Pescarul si sufletul sau" are la baza un basm scris de Oscar Wilde, publicat in 1891 in colectia de basme Casa cu rodii, continuare a volumului Printul fericit si alte povesti. Este o poveste dedicata lui Alice Heine, printesa de Monaco si a fost scrisa ca o reactie la Micuta Sirena a lui Hans Christian Andersen, unde o sirena isi doreste un suflet si sa fie muritoare.
A fost o data ca niciodata un pescar care se indragosteste de o sirena. Dar ei nu isi pot trai povestea de dragoste pentru ca apartin unor lumi diferite: el are suflet si ea nu are. Asa ca pescarul are de ales intre sufletul sau si dragostea sa. Daca va reusi sa coboare in lumea apelor pentru a se casatori cu micuta lui sirena va lasam sa descoperiti in spectacol.
Textul nu este doar o poveste de iubire interzisa, ci si o meditatie despre tensiunea trup-spirit, despre importanta inimii in constructia eului, despre ce ne aduce fericirea si salvarea.
Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru multimedia care hipnotizeaza prin atmosfera sonora si prin muzicalitatea vocilor actorilor ca intr-un concert. Povestea este dublata vizual prin intermediul proiectiilor video cu o mare incarcatura simbolica, ce isi propun o coborare in adancul povestii si in adancul propriului eu.
. |