Va asteptam cu bucurie la toate!
Programe pentru familii:
•Muzeul vibreaza, programul adresat familiilor, dar si scolilor primare si gradinitelor, de la Muzeul George Enescu
Va invitam in vibrantul spatiu al Muzeului George Enescu la Muzeul vibreaza, un program de educatie prin muzica si miscare creativa, conceput de echipa noastra in colaborare cu muzicieni si dansatori, adresat copiilor de la 2 la 10 ani. Activitatile propuse sunt adaptate de fiecare data familiilor sau claselor de copii, dar si grupei de varsta a participantilor. Prin intermediul acestora, copiii se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu expuse in cele trei sali ale muzeului ce amintesc de copilaria compozitorului. Prin intermediul muzicii si miscarii creative vor afla despre viata si opera acestuia, vor invata cum isi pot face propriile lor instrumente muzicale sau ce fel de sunete scot acestea.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/muzeul-vibreaza/
•Un nou Joc in verde!
Impreuna cu prietenii de la ArtelierD anuntam cu bucurie spectacolul de teatru pentru familii cu copii de 1-3 ani, Joc in verde, care se desfasoara in zilele de duminica, 21 februarie si 6 si 20 martie 2016, ora 18.00, la Centrul Educational Prietenii Tai, str. Intrarea Episcopul Radu nr.12.
Nu doar natura, ci si obiectele din gradina sunt pentru copil un prilej de descoperire a lumii: prin sunete, forme, culori. Cu cat sunt mai simple si mai naturale, cu atat lucrurile indeamna mai mult la joc si stimuleaza mai complex creativitatea, mai ales primavara, cand cerul si pamantul vibreaza, iar gradina inverzeste. Cu gandul la innoirea naturii si la jocul copiilor, s-a creat un Joc in verde.
Spectacolul este regizat de Daniela Miscov, iar interpreta unica, prietena jucausa a copiilor, este actrita Ana Maria Calita.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/joc-in-verde/
•Noi ateliere de filosofie, incepand din februarie in frumosul spatiu de la Seneca Anticafe
Va asteptam in lunile februarie si martie la o noua tema a Atelierelor de filosofie pentru copii, numita Da’DeCe poezie? in cadrul acestui atelier vom incerca sa descoperim de ce exista poezie pe lume, cine o inventeaza si de ce. Daca poezia foloseste la ceva sau nu, vom raspunde prin discutii, printr-o mica dezbatere in jurul cartii Frederick, de Leo Lionni, unul dintre cei mai interesanti si cunoscuti autori de carti pentru copii, citind si construind scurte poezii dadaiste sau cu rima, vom incerca sa descoperim poezia in propriile noastre vieti pornind de la un scurt colaj de muzica contemporana si, la partea practica a atelierului, vom realiza mici “cutiute de supravietuire” in care vom pune lucruri fara de care nu putem trai. Inrebarea-cheie a acestei teme este daca, in definitiv, arta e buna de ceva? Va asteptam sa aflam raspunsuri diferite, sa argumentam si sa ne punem chiar mai multe intrebari.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/atelierele-de-filosofie/
•Ateliere de Martisor, pentru copii de la 4 la 10 ani
Ne pregatim de primavara si de Martisor cu mai multe ateliere concepute special pentru aceasta sarbatoare. Va asteptam la Seneca Anticafe, intr-o lume din hartie, simpla si totodata surprinzatoare, in care totul incepe cu o poveste veche despre Baba Dochia si Martisor, continua cu obiceiuri vechi sau noi si se termina cu un atelier de confectionat martisoare de tip brosa si felicitari de diverse forme si din diverse tipuri de hartie: hartie de origami, hartie reciclata, ziare sau reviste combinate cu mici detalii realizate din material textil sau nasturi. Cu ajutorul educatorului, fiecare copil isi va rasuci snurul de martisor povestind impreuna despre semnificatia celor doua culori: rosu si alb, iar la final martisoarele vor fi purtate sau daruite alaturi de felicitari.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ateliere-de-martisor-nou/
Programe pentru scoli si gradinite:
•scoala Altfel in stilul Da’DeCe!
Pentru saptamana 18-22 aprilie 2016, dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului Scoala Altfel, propus de Ministerul Educatiei Nationale, Asociatia Da’DeCe propune gradinitelor si scolilor (clasele primare) desfasurarea unor programe de educatie creativa la sediul acestora.
Scopul programelor este de a completa temele din curricula prescolara si scolara cu subiecte care evidentiaza aspecte ale culturii inteleasa de catre copii ca mod de viata natural. Concepute si sustinute de specialistii in educatie ai asociatiei, aceste programe ofera copiilor ocazia sa participe la o experienta noua de invatare, in care impactul emotional are un rol determinant pentru buna receptare a continutului teoretic.
Mai multe informatii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/scoala-altfel/
•Povesti din hartie, atelierul de miercuri adresat claselor primare
Cum ar fi lumea fara hartie? Cum ar fi viata ta fara obiectele tale din hartie? Ce s-ar intampla cu povestile? Sunt intrebari pe care ni le vom pune impreuna la atelierul Povesti din hartie, in fiecare miercuri dimineata de la ora 10, la Seneca Anticafe, un loc frumos plin de povesti, dar si de alte lucruri folositoare pe care va invitam sa le descoperim impreuna. Povesti din hartie este un nou tip de atelier adresat claselor primare din Bucuresti si imprejurimi si are ca tema hartia si istoria ei, pe de o parte, si responsabilitatea noastra fata de mediu pe de alta parte.
Atelierul va imbina povestea cu bricolajul, copiii putand sa asimileze multe informatii interesante intr-un mod ludic si creativ.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/povesti-din-hartie/
Da' De ce isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica. Pentru oferta noastra completa de programe, vizitati-ne pe www.asociatiadadece.ro,
https://www.facebook.com/asociatiadadece sau pe
https://asociatiadadece.wordpress.com/
. |