Cei interesati pot alege dintre cele doua sectiuni, una dedicata dramaturgiei, iar cealalta publicisticii de specialitate, sau pot concura la ambele. Principala conditie este ca textele sa fie originale si nepublicate anterior.
La prima sectiune, participantii vor trimite o piesa de maximum 30 de pagini, care sa nu fi fost niciodata publicata sau jucata pe o scena profesionista. La cea de-a doua, concurentii vor trimite o cronica sau un eseu analitic, de 2000-3000 de cuvinte, despre un spectacol vizionat. Castigatorii premiului I de la fiecare sectiune vor fi recompensati cu 1000 de lei, iar piesa castigatoare va fi montata sub forma de spectacol lectura; cei clasati pe locul II vor primi un voucher de carti in valoare de 500 de lei.
Juriul este format din specialisti in artele spectacolului, cu o experienta profesionala considerabila.
Concursul „ProScenium” a fost initiat din dorinta organizatorilor de a incuraja tinerii cu aptitudini in domeniu sa isi valorifice talentul si sa isi exerseze spiritul critic, dar si pentru a-i promova pe acestia, stimulandu-i astfel sa se implice si ulterior in viata teatrala romaneasca. Tocmai din acest motiv, cele mai interesante scrieri vor fi antologate intr-un volum publicat de editura LiterNet.
Pana pe 30 aprilie 2016, doritorii pot expedia textele, in format PDF, pe adresa concurs@teatrologie.ro, sau prin posta, pe adresa Universurarea Babes-Bolyai, Facultatea de Teatru si Televiziune, Str. Mihail Kogalniceanu, nr. 4, sala 12, cu mentiunea Pentru concursul ProScenium.
. |