Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Prima conferință internațională despre industra muzicală din România: Mastering The Music Business (MMB)
(Muzică)
Pe 16 si 17 februarie 2016, Star Management si ArCub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti vor organiza prima conferinta internationala dedicata exclusiv industriei muzicale din Romania - Mastering The Music Business. (MMB).
Conferinta se va desfasura in incinta Hanului Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90) si va aduce impreuna personalitati din domeniul muzical international si romanesc, precum si specialisti din zona de online, marketing si branding muzical. 

Unul dintre cei mai cunoscuti speakeri ai evenimentului va fi Tataee (Vlad Irimia) de la B.U.G Mafia, un artist complex si complet, cu o cariera de peste doua decenii alaturi de B.U.G Mafia. Cel caruia fanii ii spun Tataee a fost, pe rand, compozitor, textier, producator muzical, producator video, A&R, manager si PR. A contribuit decisiv la succesul celor zece albume B.U.G Mafia si a creat hituri si pentru alti artisti romani cunoscuti. Longevitatea succesului sau se explica prin adoptarea unei atitudini profesionale in tratarea actului artistic, de la atentia acordata inovatiilor in domeniu pana la construirea unei relatii stranse cu fanii. El va vorbi audientei despre rolul online-ului in cariera unui artist, cum a gandit brandul B.U.G Mafia, despre consecventa in muzica si in comunicare sau cum sa ajungi la aproape un milion si jumatate de fani pe FB si la jumatate de milion de abonati pe canalul de YouTube fara aparitii constante la radio si TV, aducand exemple din cariera proprie. 

Lista artistilor de mare succes din Romania este completata de Cornel Ilie, in principal cunoscut ca solist al trupei VUNK, dar si compozitor, textier si producator muzical, fiind motorul principal din spatele succesului grupului din care face parte. Preocupat permanent de problemele lumii in care traieste, Cornel a devenit si una dintre vocile care se fac din ce in ce mai auzite in societatea romaneasca. Alaturi de trupa sa a sustinut campanii ca “Vreau o tara ca afara (campanie creatie proprie rasplatita cu ”Premiul de Excelenta” la Gala 10 pentru Romania) sau “Campania respectului” (initiata de o companie de cosmetice). De asemenea, Cornel este si un speaker motivational apreciat, fiind invitat la manifestari precum BuzzCamp sau BookLand.

Un al profesionist din domeniul muzical prezent la MMB este Cristian Stan, business manager-ul trupei VUNK din anul 2010, omul care a ajutat la transpunerea in realitate a tuturor proiectelor trupei din ultimii 5 ani, inclusiv concertele sustinute anual la Sala Polivalenta, care au devenit renumite pentru productiile indraznete, comparabile cu cele ale artistilor internationali.

Cornel si Cristian vor dezvalui celor prezenti greutatile cu care se confrunta o trupa incepatoare, dar ambitioasa, de la inceputuri si pana la succes, ce inseamna sa iti doresti mereu “mai mult” nu in termeni de castig financiar, ci mai ales de realizari profesionale, cat de important este sa formezi si sa gestionezi o echipa de profesionisti care sa te ajute sa-ti dezvolti cariera si nu in ultimul rand, cum sa te adaptezi schimbarilor permanente din industria muzicala.

Proiectul MMB a fost initiat de Anca Lupes, “profesoara vedetelor”, detinatoare a unui master in music business, cunoscuta in lumea muzicii datorita faptului ca a participat la organizarea unor concerte etalon precum cel al lui Michel Jackson in Bucuresti (1996), dar si datorita unor proiecte de succes cu care a colaborat, precum Sistem, Holograf, Mandinga, Proconsul etc. De mai bine de sase ani colaboreaza cu celebrul chitarist Steve Vai, detinator al multor premii Grammy. 
Pentru inscrieri si alte informatii puteti accesa www.masteringthemusicbusiness.ro  

Pana in acest moment au confirmat prezenta o serie de speakeri internationali:
Frank Hessing (GERMANIA) - Fondator al retelei internationale de consultanta in music business MusiConsult, retea care acorda consultanta de business & servicii juridice pentru industria muzicala. Lucreaza cu artisti ca Steve Vai, Sepultura sau companii ca SONY MUSIC si Eagle ROCK Entertainment.

Götz Schneider-Rothaart  (GERMANIA) -  Avocat. Expert certificat in legislatie de copyright si media. Reprezinta la nivel national si international persoane si companii cu activitate in industrii creative ca: muzicala, de film, publicitate, fotografie, comert online si marci comerciale etc. Este trainer pentru avocati pe domeniul copyright si legislatie media si este lector al Universitatii din Mainz in cadrul LL.M. Media Law Master Course.

Thorsten “Toddie” Freese (GERMANIA) - Director General si Director International Distribution la Believe Digital Germany, unul dintre cei mai mari agregatori digitali, cu distributie in toate principalele magazinele online de muzica: iTunes, Amazon, Deezer, Spotify etc, platforme de streaming video: YouTube, Dailymotion si retele mobile: Vodafone si Orange.

Denis Florent (FRANtA) - Strateg de radio si speaker international, Denis a creat cu succes modele de programming si marketing pentru formate de radio diverse – CHR, HOT AC, Dance, Music & News.

Din Romania, invitatii care au confirmat pana in acest moment sunt:

Bogdan Naumovici - unul dintre cei mai cunoscuti publicitari romani, fondator al agentiei 23 Communication Ideas.

Cristina Bazavan - Jurnalist si blogger. A fost  unul dintre oamenii cheie ai revistei Tabu, al carei redactor sef a fost timp de 6 ani. A facut parte din echipa care a creat brandul Europa FM si din echipa care a formatat si rebranduit Radio 21 la sfarsitul anilor ‘90. Sustine anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, in cadrul proiectului “10 pentru film” si a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzica, actori si regizori romani.

Cristian China Birta - Este blogger si antreprenor online. Din 2013 este implicat in Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0. A tinut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor si agentiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente in care subiectul principal a fost social media si comunicarea.

Emilian Manolache - Creative Director la Positive Agency, Emilian Manolache va vorbi despre aplicatiile neurostiintelor in Advertising, Branding si Marketing, cu exemplificari din industria muzicala.  Cum luam decizii, unde ne indreptam atentia, cum raspunsurile noastre initiale pot prezice decizia finala si mai ales, in ce masura aceste decizii sunt constiente?

Irina Caraivan - Fondator al platformei de crowdfunding Wearehere.ro, dedicata proiectelor creative si educative.

Maria Voican - Avocat. Are o experienta de 15 ani in domeniul proprietatii intelectuale (PI), cu practica predilecta in zona drepturilor de autor si conexe. Acum studiaza Copyright la King’s College la Londra. Maria este alumn WIPO (World Intellectual Property Organization), are diploma de Master in Intellectual Property Law de la Universitatea din Torino si Academia WIPO, a urmat o suma de cursuri de specialitate, dar si alte studii postuniversitare. Este un trainer IP cu experienta si se implica in diverse proiecte de PI.

Robert Graur - Fondatorul DJSuperstore,  singurul magazin dedicat DJ-ilor din Romania, unde poti gasi cele mai importante branduri de echipamente de DJ si de productie muzicala. Pe langa vanzarea si inchirierea echipamentelor de DJ, Robert este implicat si in diverse proiecte de training pentru DJ si sustine cresterea standardelor din industrie.

Sergiu Biris - Creatorul Trilulilu.ro (2007) si Zonga (2012).

Mastering The Music Business

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. In 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate