Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Showroom frACTalia: autori Pop-up
(Literatură)
Sambata, 20 februarie 2016, ora 19:00, la Ceainaria Carturesti Verona (Strada Arthur Verona 13-15, Bucuresti), va avea loc un eveniment poetic si performativ avandu-i invitati pe Anca Bucur, Felix Nicolau, Octavian Perpelea, Razvan Pricop si Liviu G. Stan.
Scriitorii vor citi din volumele recent aparute la Editura frACTalia si, de asemenea, va fi un show-preview la volume in curs de aparitie la aceeasi editura.

Moderator: Felix Nicolau. Organizatori ai evenimentului: Andra Rotaru si Adina Uzunu. Parteneri: SemneBune, Bookaholic, Libraria Carturesti, CitescPoezie.

Showroom frACTalia_afis


Anca Bucur urmeaza cursurile Facultatii de Litere din Bucuresti pe care le absolva cu o diploma de master in teoria literaturii, iar, in prezent, este doctoranda CESI cu o teza despre urma lui Wittgenstein in literatura si arta conceptuala. Interesata de miscarile si manifestarile care se situeaza periferic, precum si de cele care isi au drept argument experimentul, crede ca orice act de creatie este la randul lui si un act politic, de rezistenta. Este, alaturi de Iulia Militaru si Florentina Cristina Budar (grafica), autoare a volumului de poezie dramadoll. Cartea face parte dintr-un proiect mai amplu, iar o parte a acestui proiect, lucrarea video: Imagini din ziua a opta (regia: Cristina Florentina Budar), a fost selectata in Gesamt 2012 (DISASTER 501 What happened to man?), un proiect coordonat de Lars von Trier si regizat de Jenle Hallund. Instalatia a fost montata in cadrul Copenhagen Art Festival, Kunsthal Charlottenborg, 2012. in 2015, video-poemul ei, in cod open-source, Confesiunea unui scriitor afazic, a fost proiectat in cadrul expozitiei artvideoKOELN – audio-visual experience 01, Cologne International Videoart Festival. 
Autoarea are in lucru un nou volum, care va aparea la editura frACTalia.

Felix Nicolau este profesor universitar la Departamentul de Limbi Straine si Comunicare al Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti. In 2003 si-a sustinut teza de doctorat pe literatura comparata si este autorul a cinci carti de poezie (Kamceatka – time IS honey, 2014), a doua romane (Tandru si rece si Pe mana femeilor) si a opt carti de interpretare literara si teoria comunicarii: Homo Imprudens (2006), Anticanonice, 2009, Codul lui Eminescu, 2010, Estetica inumana: de la Postmodernism la Facebook, 2013, Cultural Communication: Approaches to Modernity and Postmodernity, 2014, Comunicare si creativitate. Interpretarea textului contemporan, 2014 si Take the Floor. Professional Communication Theoretically Contextualized, 2014. Este membru in consiliile editoriale ale revistelor Metaliteratura si The Muse – an International Journal of Poetry. La capitolul pasiuni si interese intra teoria traducerii, teoria comunicarii, literatura comparata, studiile culturale, studiile britanice si americane. in curand, la Editura frACTalia ii va aparea volumul Only Connect – A passage from Modernism to Postmodernism.

Liviu G. Stan s-a nascut pe 8 martie 1987 in Braila. Este jurnalist freelancer. A publicat interviuri, editoriale, eseuri, reportaje, cronici literare, antropologie urbana, politologie, proza in Obiectiv Cultural, Orizont, Cultura, Tiuk, Europa, Timpul, Antares, Viata Romaneasca, Revista de suspans, Observator Cultural, Discobol, LaPunkt etc.Carti publicate: Yima, Ed. Brumar, 2008, Sange de pasare pe haine, Ed. Herg Benet, 2014. La Editura frACTalia ii va aparea volumul Casele vor uita.

Razvan Pricop s-a nascut pe 25 iunie 1987, la Constanta. Nu a absolvit cursurile Facultatii de Litere din Bucuresti, dar a absolvit Institutul National al Magistraturii, tot din Bucuresti, in anul 2013. A debutat continuu, publicand versuri in revistele Luceafarul, Romania Literara, Tribuna, Viata Romaneasca, Caiete Silvane, Luceafarul de dimineata si Acolada. in timp, a dezvoltat un atasament egal pentru toate generatiile poetice si reprezentantii lor. r e t  r o v i z o r, de Razvan Pricop, colectia Debut, Editura frACTalia, 2015, reprezinta debutul editorial al autorului.

Octavian Perpelea s-a nascut pe 22 iunie 1977, la Bucuresti. A absolvit Facultatea de stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, urmand mai apoi cursurile masterale ale aceleiasi institutii. in momentul de fata, inca mai incearca sa termine o teza despre nationalismul tanarului Cioran. A publicat poeme in Apostrof, Hyperion, Luceafarul, Steaua, Timpul, Tiuk!, Viata Romaneasca, Vorba Vine. cu dricul pe contrasens, de Octavian Perpelea, colectia Debut, Editura frACTalia, 2015, reprezinta debutul editorial al autorului.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate