Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Cultură prin muzică – Culture through music Start înscrieri Ateliere de ritmică Dalcroze 10 – 11 martie
(Viață)
ArCub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va invita sa va dezvoltati abilitatile profesionale la atelierele de ritmica Dalcroze, desfasurate pe 10 si 11 martie, in cadrul proiectului CULTURA PRIN MUZICA – CULTURE THROUGH MUSIC.
Toate atelierele se vor desfasura la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Sala George Enescu. 
Va invitam sa descoperiti Ritmica Dalcroze in cadrul a 3 ateliere concepute si sustinute de Anne-Claire Rey-Bellet, profesor de ritmica la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva si co-fondator Asociatia Dalcroze Romania.

Metoda Dalcroze. Exploreaza miscarile corpului!

Ce poti face atunci cand te confrunti cu dificultatile de executie si lipsa de expresivitate a elevilor? Profesorul elvetian Émile Jaques-Dalcroze (1865-1950) a conceput, la inceputul secolului XX, o metoda speciala de predare a muzicii, valabila si astazi. Aceasta pune accentul pe legatura esentiala dintre miscarea corporala si muzicalitate. 

Ce este?
In putine cuvinte, metoda poate fi definita ca experienta inainte de stiinta. Lectiile de ritmica Dalcroze se predau in grup si au ca rol schimburile sociale, cooperarea, dar si capacitatea de adaptare, imitare si integrare.

Cultura prin muzica_Ateliere Dalcroze 1_Daniel Oprea



In luna martie, vor avea loc 3 ateliere de ritmica Dalcroze conform programului urmator:

10 martie 2016
16:00 - 20:00 - Atelier pentru studentii de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti
Locatie: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Sala George Enescu 
Introducere in metoda Jaques-Dalcroze;
Modalitati de a trai corporal notiunile muzicale mai inainte de a le integra intelectual;
Dezvoltarea simtului muzical in intreaga fiinta, a ritmului si nuantelor muzicale prin diverse actiuni si miscari ale corpului;
Educarea sistemului nervos prin exercitii de reactie in scopul de a crea o comunicare rapida intre creierul care concepe si corpul care executa;
Crearea de legaturi stranse intre muzica, corp, spirit, in spatiu, prin exersarea memoriei, concentrarii, echilibrului, coordonarii si disocierii;
Integrarea unei notiuni muzicale pentru elevi de la 3 ani la 100 de ani;
Ritmica-Solfegiu-Improvizatie, 3 axe ale metodei Jaques-Dalcroze.

11 martie 2016 

9:30 – 12:30 - Atelier pentru muzicieni si profesori de muzica
Locatie: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Sala George Enescu 

Introducere in metoda Jaques-Dalcroze;
Modalitati de a trai corporal notiunile muzicale mai inainte de a le integra intelectual;
Educarea sistemului nervos prin exercitii de reactie in scopul de a crea o comunicare rapida intre creierul care concepe si corpul care executa;
Initiere muzicala prin metoda Dalcroze;
Ritmica-Solfegiu-Improvizatie, 3 axe ale metodei Jaques-Dalcroze;
Sugestii practice pentru profesori.

11 martie 2016 

14:00 - 17:00 - Atelier pentru educatori si invatatori
Locatie: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Sala George Enescu 

Introducere in metoda Jaques-Dalcroze;
Exercitii de concentrare, coordonare, reactie, expresie, dezvoltare corporala prin si pentru muzica;
Educarea sistemului nervos prin exercitii de reactie in scopul de a crea o comunicare rapida intre creierul care concepe si corpul care executa;
Cantecele ca suport de invatare prin miscare;
Integrarea unei notiuni muzicale pentru elevi de la 3 ani la 100 de ani;
Sugestii muzicale pentru dezvoltarea si imbogatirea perceptiilor corporale.

Inscrieri
Participarea este gratuita, iar inscrierile se fac pana la data de 29 februarie 2016, printr-un email la adresa protocol@arcub.ro. Pentru ca inscrierea sa fie valida, va rugam sa includeti urmatoarele informatii: nume, prenume, numar de telefon, adresa e-mail, functia (student / profesor de muzica/ invatator/ educator /muzician). Numarul de locuri este limitat, iar inscrierea se va face in ordinea in care se primesc e-mail-urile.
La fiecare atelier se pot inscrie maximum 35 participanti. Cei care sunt interesati de ateliere si nu au reusit sa se inscrie, pot asista ca spectatori in sala, in limita locurilor disponibile.   

Cultura prin muzica_Ateliere Dalcroze 2_Daniel Oprea


Atelierele vor fi sustinute de Anne-Claire Rey-Bellet, profesor de ritmica la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva si co-fondator Asociatia Dalcroze Romania.

Nascuta la Geneva, Anne-Claire Rey-Bellet a urmat studii literare si muzicale, inainte de a obtine licenta in pedagogia muzicala Jaques-Dalcroze. Preda solfegiu prin ritmica pentru copii, ritmica pentru parinti – copii, initiere in pian prin improvizatie, pedagogia si metodologia pentru studentii de la Haute Ecole de Musique din Geneva, care urmeaza filiera Dalcroze si este director de memorii pentru studentii la master in domeniul pedagogiei instrumentale. in plus, Anne-Claire Rey-Bellet si-a completat parcursul profesional cu o formare care ii permite sa predea ritmica persoanelor in varsta. Sustine stagii in strainatate si preda in cadrul scolii de vara de la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elvetia.
A participat mai multi ani la Festivalul de Muzica Clasica de la Megève, sustinand lectii de ritmica in legatura cu spectacolele si concertele din timpul serii si a fost angajata pentru a oferi cursuri de formare pentru specialistii si profesorii de muzica din cadrul Departamentului de Instructie Publica din Geneva. 
Este compozitoarea si autoarea « Zélie-Chansons », care au fost lansate in iunie 2010. Al doilea volum a fost editat in decembrie 2011, iar al treilea in 2014. Ambele contin un CD cu un acompaniament muzical bogat si variat si vocea lui Alizé Oswald (cantareata grupului Aliose). 

Cultura prin muzica_Ateliere Dalcroze_Daniel Oprea


Realizat in parteneriat cu institutii de prestigiu din Islanda, Ungaria si Romania, CULTURA PRIN MUZICA - CULTURE THROUGH MUSIC este un proiect complex care isi propune sa revolutioneze pedagogia muzicala din Romania prin prezentarea metodelor Kodály, Dalcroze si Orff. Implementate de cateva decenii in Europa, cele trei metode de educatie muzicala imbina rigorile stiintifice cu spontaneitatea si creativitatea. in plus, ele stimuleaza procesul cognitiv si afectiv, dovedindu-si aplicabilitatea in domenii precum medicina si psihoterapia. Desfasurat pana in iunie 2016, proiectul inglobeaza o serie de conferinte si ateliere dedicate studentilor de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, profesorilor de muzica, muzicienilor, educatorilor, invatatorilor, dar si publicului larg care doreste sa descopere noi metode de educatie muzicala.

Culture through music_Key visual


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate