Program
Franz Schubert - Sonatine for Violin and Piano in D Major, D384
I. Allegro Molto
II. Andante
III. Allegro Vivace
Leoš Janácek - Sonata for Violin and Piano JW VII/7
I. Con moto
II. Ballada
III. Allegretto
IV. Adagio
-------------------------------------------
Claude Debussy - Sonata for Violin and Piano in G minor, L 140
I. Allegro Vivo
II. Intermède: Fantasque e léger
III. Finale: Très animé
Maurice Ravel - Tzigane, rhapsodie de concert
Bonus: improvizatii surpriza à la Gilles Apap!
Apreciat de Yehudi Menuhin drept un adevarat violonist al secolului XXI, Gilles Apap (vioara) este un muzician clasic, foarte solicitat in calitate de solist, alaturi de orchestre din lumea intreaga. Artistul s-a facut remarcat prin prin capacitatea de a integra in repertoriul sau o mare varietate de genuri muzicale pentru ca Gilles nu se rezuma doar la a trece dincolo de frontiere, ci construieste cu mult talent punti intre stiluri precum American oldtime, Irish si chiar jucausa muzica a romilor, respectand standardele unui repertoriu clasic.
Ca solist, Gilles a evoluat alaturi de Orchestra Simfonica din Berlin, Orchestra Simfonica din Berna, Filarmonica Israelului, Filarmonica din San Francisco, Orchestra Simfonica din Istanbul, Orchestra Simfonica Ungara, Orchestra de Camera din Geneva, Orchestra din ile-de-France, Orchestra Nationala Rusa, Filarmonica din Dresden, Orchestrele Simfonice din Vancouver si Winnipeg, Tokyo Mozart Players, Filarmonica din Boston, precum si multe altele. Dincolo de performantele sale interpretative, Gilles Apap este apreciat pentru atelierele sale si cursurile master sustinute in cadrul a numeroase institutii de prestigiu, cum ar fi Academia de Muzica de Vest si Universitatea Indiana din Statele Unite ale Americii, Academia de Muzica din Malmo (Suedia), La Grenier de la Mothe (Franta), Universitatea Lisabona din Portugalia, Conservatorul din Geneva (Elvetia), Mark O’Connor Fiddle Camp sau Festivalul Aguascalientes din Mexic.
Diana Ketler (pian) provine dintr-o renumita familie de muzicieni din Riga si a inceput studiul pianului la varsta de cinci ani, debutand la 11 ani sub bagheta cunoscutului dirijor Vassily Sinaisky. Ca solista si muziciana de camera a avut concerte in aproape toate tarile europene, Japonia, Canada, America si Rusia cu orchestre precum Filarmonica de Camera din Salzburg, Münchener Bachorchester, Orchestrele de Camera din Kobe, München si Riga si Orchestra Nationala Sinfonica Letona.
A sustinut recitaluri in sali renumite precum Glenn Gould Studios din Toronto, South Bank din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Tokio Opera City Hall, Suntory Hall sau la Osaka Symphony Hall. Diana este invitata regulat la Festivaluri precum cel din Lucerna, la Wiener Festwochen, Festivalul Gstaad Musiksommer, Festivalul de Muzica de Camera din Oxford sau Elverum Festspiele si concerteaza regulat in intreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. in sezonul 2009/2010 a debutat la Musashino Hall din Tokio, la Konzerthaus si Musikverein din Viena si la Carnegie Hall din New York. Fiind director artistic al festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania din 2004 si director artistic al Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, Diana este din 2001 profesoara de pian la Royal Academy of Music din Londra.
DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezinta prima serie de concerte de muzica de camera cu participare internationala din Bucuresti. Programul se va desfasura pana in mai 2016 si va avea cate o reprezentatie in fiecare luna.
Biletele in valoare de 48,6 lei (categoria I) si 27 lei (categoria II) sunt disponibile online pe website-ul ARCUB: http://arcub.ro/bilete-online/
. |