Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 august 2019
Recomandări
„Femeia... ieri și azi” – concert Virgil Ianțu cu BIG BAND-ul Radio
(Muzică)
Joi, 3 martie (19.00), Virgil Iantu, alaturi de Big Band-ul Radio – dirijat de Ionel Tudor – va invita la Sala Radio la un eveniment special, dedicat in special femeilor, sarbatorite la inceput de primavara.
 
Sub titlul „Femeia... ieri si azi”, Virgil Iantu propune fanilor sai o colectie inedita de piese romanesti cunoscute, de la melodii ca Dorul – Aurelian Andreescu, Nu m-am gandit la despartire – Dan Spataru, Ce bine ca esti – Nicu Alifantis, Dor de viata – Aura Urziceanu, o intoarcere in timp la melodii care au marcat mai multe generatii, pana la hit-uri din ultimii ani ca Daca-ai sti – Directia 5, Gaseste-mi loc – Stefan Banica Jr, Vreau o minune – Holograf, Mi-e dor de tine – Malina Olinescu, Pleaca – Vunk Ft Antonia, Praf de stele – Vita de vie, Nu am chef azi – Vama Veche sau Eu vara nu dorm – Connect-r. 

Despre albumul sau “Ieri si Azi”, care sta la baza concertului de la Sala Radio, Virgil Iantu afirma:

Acest album este o mica istorie a muzicii romanesti, o colectie frumoasa care sper sa placa. Nu are un public tina anume, este dedicat celor care iubesc muzica romaneasca buna si poate fi ascultat si de catre cei care prefera trupa Simplu, dar si de catre cei care ascultau cu ani in urma Nicu Alifantis.” 

Concertul de la Sala Radio are ca punct de pornire proiectul muzical lansat de Virgil Iantu in februarie 2014 - intitulat “Ieri si Azi” – care a insemnat un turneu national si un album cu acelasi titlu. „Ieri si Azi” reprezinta o serie de piese romanesti, compuse in stiluri si in perioade diferite, reunite intr-o colectie de melodii swing realizata de George Natsis si Adrian Despot. 

Virgil Iantu este un artist cu peste 20 de ani de formare, un profesionist al muzicii din Romania. Dupa 1990, a devenit student al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti si membru al Corului Madrigal, iar la scurt timp a sustinut  un solo la Westminster Abbey - Londra, in prezenta lui Yehudi Menuhin. 

In 1994, a intrat in grupul The Fifties, iar in paralel a continuat sa cante in Corul Madrigal. In 2013, Virgil Iantu a lansat primul album solo, prin care a adus un omagiu muzicii romanesti de calitate. Albumul prezinta exclusiv piese care au marcat generatii de fani ai muzicii romanesti, reorchestrate in maniera swing-jazz cu o orchestra de 25 de muzicieni, pe partituri semnate de George Natzis. 

In prezent, concertele lui Virgil Iantu sunt prezentate alaturi de membrii Big Band-ului Radio, coordonati de Sebastian Burneci. Acesta este admirat de public drept unul dintre cei mai buni instrumentisti si inspirati improvizatori, remarcandu-se in extrem de multe proiecte locale si internationale in ipostaze de trompetist, autor de teme si aranjor.  

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

AFIS Virgil Iantu M


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate