Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 iulie 2019
Recomandări
Târg de Mucenici @Muzeul Naţional al Ţăranului Român
(Viață)
In perioada 4 - 6 martie 2016, Fundatia Kogaion 115 organizeaza Targ de Mucenici, in curtea Muzeului National al Taranului Roman. Intrarea la targ este libera.
Sarbatoarea crestina a sfintilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscuta in popor si ca Sambra Plugului, este prilejul de a invita bucurestenii sa guste din bucate delicioase si sa se bucure de traditiile noastre romanesti.

Cu mare drag vin, tocmai din comuna Stauceni, judetul Botosani, gospodine care vor impleti, in targ, mucenici moldovenesti insiropati cu miere si pudrati din belsug cu miez de nuca. Special pentru aceste zile, femeile au pregatit mucenici uriasi avand forma cifrei 8 si mucenici in forme speciale: de porumbei, de soare, de inima, de harta a Romaniei si chiar chipul unui taran roman in marime naturala. Cum sambata aceasta sunt Mosii de iarna, cand se da de pomana pentru sufletele celor adormiti, la targ vor fi copti si colaci impletiti in patru sau placinte poale’n brau cu branza si stafide.

Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteti alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesaturi, vestimentatie din lana impaslita sau din matase pictata, haine si accesorii din piele naturala, vase de ceramica de la Horezu, Corund sau Marginea, mic mobilier crestat, obiecte decorative din sticla si ceramica pictata, podoabe traditionale, icoane pe lemn sau pe sticla, sculpturi in marmura, bijuterii din portelan si argint, sapunuri si creme facute doar cu ingrediente naturale.

Gastronomia traditionala e prezenta la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: afumaturi din carne de porc rasa Mangalita, branzeturi proaspete si afumate din lapte de capra sau de oaie, turta dulce din Covasna, cozonaci bucovineni, placintele boieresti cu fructe si cu branza, prajituri de casa dupa retetele bunicilor, miere ?i siropuri naturale, vin de Panciu si palinca, paine framantata cu maia naturala, produse pe baza de catina, miez de nuca si fructe pastrate cu grija peste iarna in camari.


12819240_10153246090921666_6629072604874924641_o

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate