Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Teatrul Odeon sărbătorește luna martie cu un spectacol-emblemă despre emanciparea femeii!
(Teatru)
Teatrul Odeon te invita sa sarbatoresti luna martie cu un spectacol-emblema despre emanciparea femeii: "Eu. O casa de papusi", o adaptare moderna a capodoperei lui Henrik Ibsen, se joaca pe 5, 10 si 27 martie, la sala Studio a teatrului de pe Calea Victoriei.
Un text considerat scandalos la vremea la care a fost scris, dar datorita caruia teza ca o femeie are dreptul sa isi traiasca viata este acum acceptata de toata lumea. La peste 130 de ani de la premiera piesei de teatru care a deschis calea emanciparii femeii, montarea de la Teatrul Odeon, semnata Carmen Lidia Vidu, cu actrita Aura Hasnas Calarasu in rolul principal, continua sa starneasca intrebari, intr-o lume in care Nora nu mai este o raritate, ci este prezenta in tot mai multe dintre noi.

Sambata, 5 martie, Joi, 10 martie si Duminica, 27 martie
Teatrul Odeon, Sala Studio, ora 19:30

"Eu, o casa de papusi"
Regia: Carmen Lidia Vidu
Actrita: Aura Hasnas Calarasu
Soprana: Catalina Antal
Scenografia: Constantin Ciubotaru 
Muzica: Ovidiu Chihaia
Video: Cristina Baciu

Bilete on-line: http://bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx?FILTER_SHOW=110.
Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30 - 19:00 / 021 314 72 34

Eu. O casa de papu?i 1


"Emotia grea se aduna in straturi adanci, se depune pe nesimtite si, ca in toate spectacolele regizoarei, ameninta cu implozia." (Cristina Rusiecki - Revista Cultura )

"Cu un timbru puternic, Aura Calarasu rosteste gandurile si nemultumirile Norei. Impactul emotional este grandios, fiind amplificat de strigatele de durere ale sopranei Catalina Antal si de videoproiectiile originale create de Cristina Baciu." (Raluca-Simona Uluiteanu - www.ralucauluiteanu.eu)

"Viziunea regizoarei Carmen Lidia Vidu este complet iesita din comun, din limite, din tipare. Reuseste realizarea unui show multimedia captivant cu videoproiectii pe corpurile artistelor, muzica instrumentala rock originala marca Ovidiu Chihaia, combinata inedit cu vocea sopranei Catalina Antal si o coregrafie discreta creata de Ioana Marchidan." (Ileana Andrei - www.ileanaandrei.ro)

"Actrita Aura Calarasu  a reusit, prin interpretarea-i magica, sa scoata la suprafata temeri si sentimente pe care credeam ca le pastrez bine inchise in suflet. M-am trezit pusa fata in fata cu lupta interioara a personajului lui Ibsen, care parea a fi chiar lupta mea interioara." (Simona Ionita - http://simonaionita.blogspot.ro/)

"Gandurile de resemnare ale Norei (Aura Calarasu) sunt acompaniate de fragmentele interpretate de soprana Catalina Antal si de proiectiile video ale Cristinei Baciu.  Un concept interesant ce provoaca la gandire, la introspectie, la descoperire interioara si care, dupa parerea mea, reuseste sa dea o noua directie teatrului contemporan experimental. Carmen Lidia Vidu reuseste sa puna intr-o armonie perfecta cele 3 elemente( teatru, muzica live si proiectiile video), iar rezultatul este impresionant." (Paul Dutu - www.pauldutu.eu)

"Eu. O casa de papusi este un fel de Sin City al teatrului, iar asta face ca totul sa fie al dracu' de altfel de tot ce ai vazut pana acum. In mod cert, Eu. O casa de papusi nu este o piesa pentru main stream. Este insa o optiune excelenta pentru cei care au curajul sa incerce si altceva, acei carora lucrurile neclare sau definite in alti parametri, nu le creeaza panica, ci o provocare spre descoperire, spre cunoastere. Femeile vor simti altfel piesa. Mult mai intens." (Marius Mihalca - www.mihalca.ro)

"Daca pana la aceasta premiera, nu vazusem un recital actoricesc care intrece cu mult tiparul "scolii de teatru", indraznesc sa spun ca aici am asistat la o "lectie deschisa" de arta actoriceasca." (Dragos N. Savu - www.dragosnsavu.ro)

"O poveste grea, apasatoare pe care am trait-o atit de intens incit la final eram fericita. Totul atit de bine pus la punct, pina in cel mai mic detaliu care, oricit de morbid sau deprimant, aducea cu el bucuria unei descoperiri. A fost incredibil, mi-a placut de am innebunit si, cum n-am mai trait asa ceva, va recomand." (www.ozzy.ro)

"Spectacolul "Eu. O casa de papusi" cuprinde un show multimedia extraordinar, care imbinat cu textul si muzica piesei este EPIC. Fiecare imagine si joc de efecte iti captiveaza privirea si iti mentine atentia pe toata durata spectacolului. Am ramas profund impresionata de modul in care tehnologia a fost folosita in piesa si capacitatea ei de a face dintr-un text care iti atinge inima, sa-ti ajunga la suflet." (Sofia Frunza - http://frunzaresc.eu/)

Spectacolul "Eu. O casa de papusi" este prima productie in premiera din proiectul "Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei", castigator al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproductie a Teatrului Odeon si a Asociatiei Romane pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

Afis Eu. O casa de papusi


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate