Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Marile trofee pentru scurtmetraj de la Cannes, Berlinale și Veneția, în premieră la BIEFF
(Cinema)
Programul Danger Is My Business – un roller-coaster cinematografic.
Conectat la pulsul marilor evenimente europene de film, BIEFF prezinta un program de exceptie, dedicat scurtmetrajelor premiate cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, Palme d’Or la Cannes 2015 si Premiul Orizzonti la Venetia 2015, printre altele.
Filmele din programul Golden Shorts vor fi difuzate in premiera in Romania, sambata, pe 19 martie, de la ora 20:00, in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii de Muzica Bucuresti. 

Biletele pentru Golden Shorts sunt disponibile in avans prin eventbook.ro. De astazi, se pot achizitiona bilete la toate proiectiile BIEFF pe eventbook.ro

Alaturi de aceasta proiectie-eveniment, programul de competitie Danger Is My Business ii va purta pe spectatori intr-o experienta filmica plina de adrenalina, despre om ca unica specie capabila de a se pune deliberat in situatii limita si de a le transforma in salturi existentiale. La capatul confruntarii cu pericolul, mecanismul fricii este metamorfozat din instinct de auto-conservare in instrument de auto-cunoastere.

Golden Shorts: Best Films in Major Festivals


La doar trei saptamani de la decernarea premiilor Festivalului de la Berlin 2016, Batrachian's Ballad, filmul laureat cu Ursul de Aur, va putea fi vazut pe ecranele din Bucuresti. Regizoarea Leonor Teles, nascuta in comunitatea Romani din Portugalia, este cea mai tanara regizoare care a primit vreodata Ursul de Aur. Filmul a pornit de la o poveste foarte personala despre traditia portughezilor de a aseza broaste din ceramica la intrarea in restaurente pentru a indeparta tiganii.

Waves '98, de Ely Dagher

Waves '98, de Ely Dagher


Castigatorul Palme d’Or pentru scurtmetraj la Cannes 2015 a fost Waves ‘98, realizat de regizorul libanez Ely Dagher – un eseu vizual personal dedicat orasului sau natal, Beirut, si o explorare artistica a relatiei lui Dagher cu Liban, tara sa natala, proiectata prin povestea unui tanar deziluzionat de viata sa in Beirutul segregat.

kung-fury


Kung Fury, de David Sandberg, a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film 2015. Deopotriva omagiu si parodie a filmelor de actiune cu politisti din anii ‘80, este scurtmetrajul care a spart toate recordurile pe Kickstarter, primind o finantare de 630.019$ de la fani. 

Rate Me, de Fyzal Boulifa

Rate Me, de Fyzal Boulifa


Originalitatea lui Rate Me i-a adus lui Fyzal Boulifa, pentru a doua oara, Premiul Illy pentru scurtmetraj la Cannes. Fictiunea spune povestea lui Coco, o escorta adolescenta care este prezentata prin prisma evaluarilor oferite de utilizatorili site-ului de date-uri (care exista si in realitate), adevarata ei identitate fiind incerta.

To Be and to Come Back, primul scurtmetraj de non-fictiune realizat de Xacio Baño, a obtinut Premiul Canal+ la Clermont-Ferrand Film Festival, si este un tur de forta minimalist in care autorul, folosind metafictiunea drept metafora, incearca sa le explice bunicilor sai ce inseamna sa fii realizator de filme.

Belladonna, by Dubravka Turic

Belladonna, by Dubravka Turic


Belladonna, regizat de Dubravka Turic, a obtinut Premiul Orizzonti pentru scurtmetraj la Festivalul International de Film de la Venetia 2015 si porneste de la motivul renascentist al Belladonnei, femeia care se intoxica pentru a-si mari pupilele, care aveau sa o faca mai atractiva si frumoasa. 

Programul de competitie Danger Is My Business - un roller-coaster cinematografic


The Breath, al lui Fabian Kaiser, ofera o privire incantatoare si originala asupra tariei de caracter a eroului anonim al societatii moderne: pompierul. Inlocuind dialogul cu un expresiv peisaj de ambiante sonore, documentarul hibrid al lui Kaiser observa un grup de pompieri in timpul antrenamentului zilnic. Repetarea exercitiilor fizice nu genereaza insa rutina, ci scoate la lumina acel filon interior atat de rar intalnit, care ii face capabili de perpetua confruntarea cu focul.

The Breath, de Fabian Kaiser

The Breath, de Fabian Kaiser


Prezentat in cadrul Festivalului de la Locarno, Nothing Human ne prezinta un suprinzator paradox al definirii noastre ca fiinte umane. Regizorul Tom Rosenberg contureaza povestea lui Louis Akin, investigator judiciar cu o experienta de peste 30 de ani si responsabil de ancheta atacului in masa din 2009, de la o baza militara americana. Ajuns la finalul carierei, Akin constata ca violenta suspectilor sai provine, de fapt, dintr-o exacerbata (si intunecata) creativitate. 

Nothing Human, de Tom Rosenberg

Nothing Human, de Tom Rosenberg


Uncanny Valley, al lui Paul Wenninger, dezvaluie povestea traumei de razboi, infatisand camaraderia dintre doi soldati care incearca sa razbata prin transeele Primului Razboi Mondial. Folosind animatia stop-motion, protagonistii lui Wenninger se misca precum marionete intr-un teatru al razboiului, care licareste, la fiecare pas, frica si pericol. intr-un neasteptat cadru final, regizorul ne aminteste ca existenta intr-un prezent ultra-sigur, ferit de orice amenintare, ne face sa clasam confruntarea cu moartea drept un exponat de muzeu.

Above the Weather, de Biroul de Cercetari Melodramatice

Above the Weather, de Biroul de Cercetari Melodramatice


Biroul de Cercetari Melodramatice prezinta ultima parte a trilogiei Alien Passions, video-performance-ul intitulat Above the Weather. Artistele Alina Popa si Irina Gheorghe interpreteaza doua femei cochete din inalta societate, care calatoresc intr-o decapotabila de epoca prin peisajul campurilor de petrol ale Romaniei. Ruland pe fundal fictive anunturi radio care prognozeaza fenomene naturale cu efecte dezastruoase, filmul este un comentariu incisiv la adresa dependentei noastre catastrofale fata de combustibilii fosili. 

I Remember Nothing, de Zia Anger, se structureaza in jurul celor cinci stadii ale epilepsiei in timp ce observa o zi din viata adolescentei Joan. Un personaj reprezentativ pentru angoasa adolescentina, o forta a vietii in devenire, dar oprita din dezvoltare. 

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti BIEFF are loc in perioada 14–20 martie 2016, la Cinema Muzeul taranului, Cinema Elvire Popesco si Universitatea Nationala de Muzica si este sustinuta de: Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, British Council, Ambasada Regatului tarilor de Jos, Ambasada Israelului, Ambasada Suediei, Ambasada Elvetiei, Swiss Sponsors’ Fund, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Institutul Balassi, Institutul Italian de Cultura, Dacia, TNT, JTI, NouMax, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, Universitatea Nationala de Arte, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Uniunea Cineastilor din Romania, MUBI, Centrul National al Dansului Bucuresti, Saptamana Sunetului, Journey Pub, Control Club, Lente & cafea, Lara Zankoul Photography; bilete prin Eventbook. 

Program: 

LUNI, 14 martie
CinemaPRO
20:00 Gala de deschidere / Francofonia, de Aleksandr Sokurov, Franta, Germania, Olanda, 2015, 87’

________________________________________________________________________


MARTI, 15 martie
Cinema Muzeul Taranului
20:30 Competitie: The Artist Is Present
Séance, de Yuri Ancarani, Italia, 2014, 31'
October Is Over, de Karen Akerman & Miguel Seabra Lopes, Portugalia / Brazilia, 2015, 24'
Territorial Marking, de Daniel Djamo, Romania, 2015, 20'
Please Relax Now, de Vika Kirchenbauer, Germania, 2014, 12'
Symbolic Threats, de Mischa Leinkauf, Lutz Henke, Matthias Wermke, Germania, 2015, 15'
Batrachian's Ballad, de Leonor Teles, Portugal, 2016, 11'

Cinema Elvire Popesco
18:00 Competitie: Danger Is My Business
Uncanny Valley, de Paul Wenninger, Austria / Franta, 2015, 13'
The Breath, de Fabian Kaiser, Elvetia, 2014, 11'
Nothing Human, de Tom Rosenberg, SUA, 2015, 17'
I Remember Nothing, de Zia Anger, SUA, 2015, 18'
Above the Weather, Bureau of Melodramatic Research, Romania, 2015, 11'
________________________________________________________________________

MIERCURI, 16 martie
Cinema Muzeul Taranului
18:00 Oberhausen ISFF Theme Program: Paradise in Ruins – Visual Art Activism
Freedom & Independence, de Bjørn Melhus, Germania, 2014, 15'
Shift, de Alex Gerbaulet, Germania, 2015, 28'
Paradise, de Max Philipp Schmid, Elvetia, 2015, 15'
Gangster Backstage, de Teboho Edkins, Franta / Africa de Sud, 2013, 37'
20:30 Competitie: Transgressive Bodies
Our Lady of Hormones, de Bertrand Mandico, Franta, 2014, 30'
Among Us, de Guido Hendrikx, Olanda, 2014, 24'
Still Life, Poire gelée, de Calin Dan, Romania, 2013, 12'
The Pimp and His Trophies, de Antoinette Zwirchmayr, Austria, 2014, 21'
YOU ARE BORING!, de Vika Kirchenbauer, Germania, 2015, 14'

Cinema Elvire Popesco
17:00 Competitie: Digital Dystopias
Freedom & Independence, de Bjørn Melhus, Germania, 2014, 15'
The Invention of the Desert, de Thibault Le Texier, Franta, 2014, 7'
The Reflection of Power, de Mihai Grecu, Franta, 2015, 9'
Architektura, de Ulu Braun, Germania, 2015, 15'
Habana, de Edouard Salier, Franta, 2014, 22'
The Park, de Randa Maroufi, Franta, 2015, 14'
19:30 Quinzaine Cannes / Peace to Us in Our Dreams, de Sharunas Bartas, Lituania, Franta, 2015, 107’
Journey Pub
21:30 Rotterdam IFF Theme Program: You Run Through My Veins
Greetings to the Ancestors, de Ben Russell, SUA, Africa de Sud, Marea Britanie, 2015, 29'
Raymond, de Nina Yuen, SUA, 2014, 12'
Time and Place, a Talk with My Mom, de Martijn Veldhoen, Olanda, 2015, 35'
________________________________________________________________________

JOI, 17 martie
Cinema Muzeul Taranului
18:00 Competitie: Urban Rituals
Supporting Film, de Douwe Dijkstra, Olanda, 2015, 12'
Buffalo Juggalos, de Scott Cummings, SUA, 2014, 30'
Perfection Is Forever, de Mara Trifu, UK, 2015, 18'
The Diver, de Esteban Arrangoiz, Mexic, 2016, 16'
20:00 Francofonia, de Aleksandr Sokurov, Franta, Germania, Olanda, 2015, 87’

Cinema Elvire Popesco
20:00 Competitie: Journeys into Subconscious
Freud and Friends, de Gabriel Abrantes, Portugalia / Elvetia, 2015, 23'
My Mommy, de Falck, Norvegia, 2014, 15'
Dear Director, de Marcus Lindeen, Suedia, 2015, 14'
Céos | Phoébé, de David Rodes, Franta, 2015, 13'
The Exquisite Corpus, de Peter Tscherkassky, Austria, 2015, 18'
Centrul National al Dansului Bucuresti
19:00 Proiectie si dezbatere Symmetry, de Ruben van Leer / Deschiderea Like CNDB
________________________________________________________________________

VINERI, 18 martie
Cinema Muzeul Taranului
17:30 Competitie: The Artist Is Present
Séance, de Yuri Ancarani, Italia, 2014, 31'
October Is Over, de Karen Akerman & Miguel Seabra Lopes, Portugalia / Brazilia, 2015, 24'
Territorial Marking, de Daniel Djamo, Romania, 2015, 20'
Please Relax Now, de Vika Kirchenbauer, Germania, 2014, 12'
Symbolic Threats, de Mischa Leinkauf, Lutz Henke, Matthias Wermke, Germania, 2015, 15'
Batrachian's Ballad, de Leonor Teles, Portugal, 2016, 11'
20:30 Competitie: Danger Is My Business
Studioul de Opera si Multimedia, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti
18:00 Rotterdam IFF Theme Program: You Run Through My Veins
Greetings to the Ancestors, de Ben Russell, SUA, Africa de Sud, Marea Britanie, 2015, 29'
Raymond, de Nina Yuen, SUA, 2014, 12'
Time and Place, a Talk with My Mom, de Martijn Veldhoen, Olanda, 2015, 35'
20:30 Cinedans IFF Theme Program: Of Love and Other Demons
A Short History of Madness, de Isabelle Hayeur, Canada, 2014, 27'
Farm of Memories, de Gianni Grot, Olanda, 2015, 8'
Symmetry, de Ruben van Leer, Olanda, 2015, 29'
Love-ism, de Paul Sixta, Olanda, 2014, 40'
________________________________________________________________________

SAMBATA, 19 martie
Cinema Muzeul Taranului
15:00 Competitie: Urban Rituals
Supporting Film, de Douwe Dijkstra, Olanda, 2015, 12'
Buffalo Juggalos, de Scott Cummings, SUA, 2014, 30'
Perfection Is Forever, de Mara Trifu, UK, 2015, 18'
The Diver, de Esteban Arrangoiz, Mexic, 2016, 16'
17:00 Competitie: Digital Dystopias
Freedom & Independence, de Bjørn Melhus, Germania, 2014, 15'
The Invention of the Desert, de Thibault Le Texier, Franta, 2014, 7'
The Reflection of Power, de Mihai Grecu, Franta, 2015, 9'
Architektura, de Ulu Braun, Germania, 2015, 15'
Habana, de Edouard Salier, Franta, 2014, 22'
The Park, de Randa Maroufi, Franta, 2015, 14'
19:30 Competitie: Journeys into Subconscious
Freud and Friends, de Gabriel Abrantes, Portugalia / Elvetia, 2015, 23'
My Mommy, de Falck, Norvegia, 2014, 15'
Dear Director, de Marcus Lindeen, Suedia, 2015, 14'
Céos | Phoébé, de David Rodes, Franta, 2015, 13'
The Exquisite Corpus, de Peter Tscherkassky, Austria, 2015, 18'
22:00 Competitie: Transgressive Bodies
Our Lady of Hormones, de Bertrand Mandico, Franta, 2014, 30'
Among Us, de Guido Hendrikx, Olanda, 2014, 24'
Still Life, Poire gelée, de Calin Dan, Romania, 2013, 12'
The Pimp and His Trophies, de Antoinette Zwirchmayr, Austria, 2014, 21'
YOU ARE BORING!, de Vika Kirchenbauer, Germania, 2015, 14'

Cinema Elvire Popesco
15:00 Rebel with a Cause / proiectie speciala pentru liceeni
The Guests, de Shane Danielsen, Australia, 2015, 10'
Cutaway, de Kazik Radwanski, Canada, 2014, 7'
The River Under the Tongue, de Carmen Jaquier, Elvetia, 2015, 18'
Sunday Lunch, Céline Devaux, Franta, 2015, 13'
Welcome and... Our Condolences, de Leon Prudovsky, Israel, 2012, 30'
17:00 Berlinale Forum Expanded Theme Program
Untitled (Human Mask), de Pierre Huyghe, Franta, 2014, 19'
This Is Cosmos, de Anton Vidokle, SUA, 2014, 30'
And on a Different Note, de Mohammad Shawky Hassan, Egypt, 2015, 24'
Foyer Cinema Elvire Popesco / Institutul Francez
15:30 Seminar: The Lifespan of Cinematic Experimentation - Festival Strategies and Beyond
Studioul de Opera si Multimedia, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti
20:00 Golden Shorts: Best Films in Major Festivals
Rate Me, de Fyzal Boulifa, Marea Britanie, 2015, 16'
Kung Fury, de David Sandberg, Suedia / SUA, 2015, 30'
To Be and to Come Back, de Xacio Baño, Spania, 2014, 13'
Waves '98, de Ely Dagher, Liban / Qatar, 2015, 15'
Belladonna, de Dubravka Turic, Croatia, 2015, 18'
Batrachian's Ballad, de Leonor Teles, Portugalia, 2016, 11'
________________________________________________________________________

DUMINICA, 20 martie
Cinema Muzeul Taranului
17:00 Experimented in Romania
Bucharest. A World of Ion Barladeanu and Carmen Lidia Vidu, de Carmen Lidia Vidu, Romania, 2015, 8'
Revolutionary Gear: The History of Art Retold Through the Black Square, de Veda Popovici, Romania, 2015, 16'
No Shelter from the Storm, de Anca Benera & Arnold Estefan, Romania, 2015, 6'
Exercising Failure, de Dragos Alexandrescu, Romania, 2015, 6'
At the Mirror, de Larisa Crunteanu, Romania, 2015, 11'
Cobalt Blue, de Diana Miron, Romania, 2015, 10'
20:00 Gala de inchidere / Decernarea premiilor / Eisenstein in Guanajuato, de Peter Greenaway, Olanda, Mexic, Finlanda, Belgia, 2015, 104’

Cinema Elvire Popesco
12:00 Rebel with a Cause / proiectie speciala pentru liceeni
The Guests, de Shane Danielsen, Australia, 2015, 10'
Cutaway, de Kazik Radwanski, Canada, 2014, 7'
The River Under the Tongue, de Carmen Jaquier, Elvetia, 2015, 18'
Sunday Lunch, Céline Devaux, Franta, 2015, 13'
Welcome and... Our Condolences, de Leon Prudovsky, Israel, 2012, 30'
Studioul de Opera si Multimedia, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti
19:00 Golden Shorts: Best Films in Major Festivals
Rate Me, de Fyzal Boulifa, Marea Britanie, 2015, 16'
Kung Fury, de David Sandberg, Suedia / SUA, 2015, 30'
To Be and to Come Back, de Xacio Baño, Spania, 2014, 13'
Waves '98, de Ely Dagher, Liban / Qatar, 2015, 15'
Belladonna, de Dubravka Turic, Croatia, 2015, 18'
Batrachian's Ballad, de Leonor Teles, Portugalia, 2016, 11'

Sala de cinema UNATC
15:30 Proiectia filmelor realizate in cadrul workshop-ului Nisi Masa
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate